thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan, Kızoğlu ve Yönetimini Suçladı!

Tarih: 02-09-2022 06:05:26 Güncelleme: 02-09-2022 06:24:26 + -


Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu ve yönetimi aldıkları karar ile 18 Ağustos 2022 akşamı topluca istifa etmişlerdi. İstifa eden Kent Konseyi yönetimi Belediye yönetiminin bürokratik kadrolarını gösterirken; AK Parti İl Yönetiminden Halil Sarıbaş, ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı suçlamıştı. Meclis toplantısında konuyu gündeme getiren Ülgür Gökhan ise; “Belediyeden hiç kimsenin müdahalesi yoktur. İşin aslı mevcut yönetim bu işi başaramamıştır” ifadelerini kullandı.


Gökhan, Kızoğlu ve Yönetimini Suçladı!

18 Ağustos 2022 akşamı Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu ve yönetimi ortak karar alarak istifa ettiklerini açıklamışlardı. Türkiye’nin ilk kurulan Kent Konseylerinden biri olan Çanakkale Kent Konseyinin toplu istifası ve gerekçeleri dikkat çekmişti.

 

“BELEDİYENİN BÜROKRATİK KADROLARI..”

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin ve Başkan Evren Kızoğlu'nun istifalarını açıkladıkları metinde ise istifa gerekçeleri şu şekilde açıklandı; "Yürütme kurulumuzla birlikte Kent Konseyi faaliyetlerini yönetmelik ve çalışma yönergemize bağlı kalarak sürdürmemize rağmen, organik bağımız olan yerel yönetimin bürokratik kadrolarından beklediğimiz desteği ve katkıyı görmememiz, özellikle Mahalle Meclisi Başkanlarımız ile fikir ayrılıkları yaşayarak uyumlu çalışma imkânını yitirmiş olmamız gibi sebepler ile motivasyonumuzu kaybetmiş bulunmaktayız” ifadelerine yer vermişlerdi.

 

“ÜLGÜR GÖKHAN ŞEHRİN SORUNLARININ ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYOR”

AK Parti İl Yöneticilerinden Halil Sarıbaş ise Kent Konseyi başkanı ve yönetiminin istifasının sorumlusu olarak Ülgür Gökhan’ı göstermişti. 21 yıldan fazla bir süredir Çanakkale Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ülgür Gökhan’ın kent sorunlarını artık çözmekten uzak olduğunu belirten Halil Sarıbaş, Kent Konseyi ve ÇOMÜ işbirliğinde kent genelinde bir anket çalışması yapmak istediklerini, ancak Ülgür Gökhan’ın bu sonuçlardan korktuğu için çalışmaları engellettiğini iddia etmişti.

 

Sarıbaş yaptığı açıklamada; “Örnek vermek gerekirse şehrin memnuniyeti üzerine planlanan ÇOMÜ Öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin işbirliği ile hazırlanıp yapılacak olan anketin sonuçları şehrin gelişimi konusunda değerli verilere ulaşılmasını sağlayacaktı. Bu anlamda üniversite ile yapılan protokol kapsamında değerlendirilen bu çalışma ve diğerleri çok önemliydi. Hayata geçirilememiş olması yerel yönetimin bu projeleri engellemesinden dolayıdır. Sayın Ülgür Gökhan bu anketin sonucunda ortaya çıkacak şehrin sorunlarının gündeme gelmesinden mi korktunuz” sorusunu yöneltti.

 

GÖKHAN: “BU İŞİ BAŞARAMADILAR..”

Çanakkale Belediye meclisinde konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Halil Sarıtaş’ı ve Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu ile yönetimini yalanladı. Gökhan yaptığı açıklamada Kızoğlu ve yönetimini suçladı, AK Partili Halil Sarıbaş’ın da iddialarına şöyle yanıt verdi; “Birinin ağzından çıkan kelimeleri doğru kabul etmek yakışık almıyor. Kent Konseyi belediyeye bağlı değildir. Benim orada 1 oyum var. Hiçbir müdahale yetkim yok. Bütçesini de meclis veriyor. 600 bin TL bütçe vermişiz; 300 bin TL harcamışlar. Hani bütçeleri bitse de para isteseler; biz git başımızdan deseler anlarım. Anket yapacağız demişler; ödemesini yapmışlar. Son tahlilde; o arkadaşların orada bu işi sağlıklı biçimde götüremediklerini anlıyoruz. Belediyeden hiç kimsenin müdahalesi yoktur. İşin aslı mevcut yönetim bu işi başaramamıştır. Çanakkale Belediyesinin bu konuda hiçbir müdahalesi olmamıştır, olamaz.”

 




Bu haber 4617 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI