Kamu Kampüs projesi tartışmaları karşısında sessizliğini bozan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan proje ile ilgili olarak Meclis üyelerinde bilgilendirmede bulundu. Ülgür Gökhan yaptığı açıklamda; “Gündemde bir Kamu Kampus konusu var. ÇTSO haftalardır, aylardır konuyu gündeme getiriyor. Karayollarının içine yapılması söz konusu kamu kampüsü söz konusu. Valilik Hizmet binası diyelim ona. Burada çeşitli kurumların toplanacak. Ben bu tartılmalarda hiç girmedim ama meclisi bilgilendirmek isterim” dedi.
“KARAYOLLARI ARAZİ TAHSİSİNİ GERÇEKLEŞTİRMEDİ”
Kamu Kampüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökhan; “Burada genel bir ön proje vardı. Kurula gitmek üzere hazırlanmıştı. Orada bir inşaat yapılabilir mi şeklinde. Çünkü burası Halk Bahçesinin bir devamı. Kurul burada yapı yapılmasına engel olmadığını belirtti. Belediye olarak biz bekliyoruz, bize gelip giden bir ruhsat talebi yok. İki nedenden dolayı yok. Birincisi orası karayollarına tahsisli bir alan. Bu alanı terk etmesi lazım milli emlağa ve ruhsat için Milli Emlaktan bize başvuru olması gerekiyor. Halen araziyi Kara Yollarından devir almamışlar. Böyle bir ruhsat talebinde bulunmama sebepleri budur. İmar Müdürlüğü İl Özel idareden arandığında onlara da böyle bir başvuru olmamış” dedi.
“BÖLGEDE 2 OKUL VAR.. DEFTERDARLIKDA BURAYA GELİRSE..”
Bölgede ayrıca iki tane okul bulunduğu ve okul giriş çıkış saatlerinde ciddi yoğunluk yaşanacağına dikkat çeken Ülgür Gökhan; “Bir başka boyutu da; otopark alanı ayrılması gerekiyor. Şuan itibariyle gelen ön projede otopark sayısı yetmiyor. Onun altına bir otopark yapılarak sayı tutturulabilir ama Hastanenin otoparkını göstermişler. Orası çok önemli bir kavşak iki okul var. Okul çıkışlarında ciddi bir keşmekeş var. Defterdarlıkta buraya gelecek müthiş bir trafik yoğunluğu yaşanacak. Biz kara yolları yetkilisi ile görüştük. Bize bir yer vereceklerdi; Defterdarlığa ait adliye yanında bir arazi vereceklerdi. Takas yapılacaktı ama yapılmamış. Şuanda durum bundan ibarettir. Ticaret Odası kimse ilgilenmiyor diyor ama yasal prosedürleri görmek gerekiyor” dedi.