thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan "Çanakkale'de Nüfus Patlaması Olmaz. Çünkü.."

Tarih: 01-10-2020 02:25:29 Güncelleme: 01-10-2020 02:26:29 + -


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazeteci Bülent Büberci’nin hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra isimli programa katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çanakkale Köprüsü ile birlikte Çanakkale’de ciddi nüfus artışı olacağı buna yönelik belediyenin çalışma yapıp yağmadı ile ilgili soruya Ülgür Gökhan “Çanakkale’ye bir fabrika mı kuruldu? Üretim tesisleri mi açıldı? Çanakkale’de nüfus artışı olmaz olsa olsa rant artışı olur” diyerek cevapladı.


Gökhan

Pandemi süreci, kırsal kalkınma, siyaset, Belediye Yeşil Yerel Yönetim binası, Cennet Otoparkı, uzaktan eğitim ve Çanakkale Köprüsü ile ilgili birçok soruya yanıt veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazeteci Bülent Büberci’nin hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra isimli programda, 18 yılı aşkın belediye başkanlığına ilişkin nasıl başarılı olduğu sorusuna şöyle yanıt verdi; “Çanakkale halkını temsil ediyorum. Seçimlerde elbette ki aday olurlar ama seçildikten sonra Çanakkale’de yaşayan herkesin belediye anlayışı olarak hizmet vermeyi kendime şiar edinmiş biriyim. Sadece insanların değil; sokaktaki hayvandan yolun kenarındaki bitkiye kadar her canlıyı sahipleniyorum. Sürekli halkla iç içe yaşıyorum, halkımızda kendisine karşı beni yabancı hissetmiyor. Seçimler geldiğinde elbette ki yaptıklarım, düşüncelerim güvenoyu olarak ortaya çıkıyor. Her seçimde de bu sebeple oylarımı arttırarak seçimlerden çıkıyorum. Bana güvendikleri için halkımıza teşekkür ediyorum; bende onlara borcumu ödemek için canla başla mücadele ediyorum.”

 

“SALGIN SÜRECİNİ İYİ GÖTÜREN İLLER İÇERİSİNDEYİZ”

Çanakkale’de de etkili olan Corona Virüs salgını ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de salgına karşı iyi bir mücadele verildiğini söyledi. Gökhan; “Covid-19 salgını süreci başlar başlamaz dezenfektasyon işlemlerine hemen başladık. Otobüs duraklarından camilere, taksi duraklarından okullara kadar her yeri dezenfekte etmeye başladık. Özellikle maskelerin bulunmadığı dönemde; halkımıza Pazar yerleri girişlerinde maske dağıtımı sağladık. Otobüslerde yine aynı şekilde maske dağıtımını sağladık. Evden çıkamayan yaşlılarımıza hizmet verdik. Sağlık çalışanlarımızın tamamına destek verdik; gıda olsun ulaşım olsun malzeme olsun destek verdik. Bu sürecin en hızlı ve sağlıklı bir şekilde atlatılması için imkanlarımızı seferber ettik. Bana göre süreci iyi götüren illerin içerisindeyiz. Çanakkale Belediyesi olarak zorunlu olarak kapatılmış olan işyerlerinde kiralarını almadık, onları öteledik. İşgaliye ücretleri, katı atık ücretlerini almadık. Bu şekilde esnafa bir nebze destek olmaya çalıştık. Bu süreçte işyerini açmış fakat yeteri kadar iş yapamayan esnaflarımıza da destek olmaya çalıştık. Kira ve işgaliye ücretlerini bir süreliğine öteledik. Esnaf açısından zor durumda olmamaları için bir nefes almaları açısında meclis kararları ile destek olmaya çalıştık” dedi.

 

“SALGIN ÇOK TEHLİKELİ.. KURALLARA HARFİYEN UYALIM”

Hemen hemen her ortamda Corona Virüs salgının tehlikesine dikkat çeken ve uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Pandemi sürecini yaşıyoruz, bir müddet daha yaşamaya devam edeceğiz. Bu süreç 1-2 ayda sona ermeyeceği ortada. Soğukta da vardı, sıcak dönemde de vardı. Bu virüs çok tehlikeli; bundan sakınmanın temel şartı; sosyal mesafe. Mümkün olduğunda temastan kaçınarak, toplu alanlardan uzaklaşarak ve hijyen kurallarına harfiyen uymamız gerekiyor. Gerekmedikçe insanlarla temas sağlamamak hatta sokağa mümkün olduğunca çıkmamamız gerekiyor. Halkımız lütfen sosyal mesafeye dikkat etsinler, çok dikkatli olsunlar kişisel temizliklerine özen göstersinler. Hem kendimizi korumak hem de karşımızdaki kişileri korumak adına dikkatli olalım” diyerek programı takip eden vatandaşları bir kez daha uyardı.

 

"SOSYAL KONUTLAR.. RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ DENDİ AMA EDİLMEDİ"

Çanakkale’nin kanayan yarası haline gelen, en son depreme dayanıksız 980 konut için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2 Şubat 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sosyal konutları ‘riskli alan’ ilan ettiğini açıklamıştı. Bülent Turan’ın bu açıklaması bölgede yıllarca beklenti içinde olan vatandaşları da heyecanlandırmıştı. Ancak Çevre ve Şehircilik bakanlığının böyle bir açıklamasının ve bölge için böyle bir kararının olmadığı ortaya çıkmıştı. Sosyal Konutlar ile ilgili gelinen son durumu değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sosyal Konutlar Projesinde bölgenin Riskli alan ilan edilmesi için yoğun çaba harcadık. Bizden istenen tüm prosedürleri tamamladık, tamam sonuçlanacakken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraların tek tek riskli yapı ilan edilmesini istedi. Bizim düşüncemiz şöyleydi; buradaki insanların yapılarını yenileyelim ancak buradan bir katkı yapmasınlar, müteahhitler burayı yaparak kendileri masraf ve karlarını çıkarsınlar dedik. Riskli alan ilan edilmedi, riskli yapı ilan edilsin isteniyor. Bunu yapabilmemiz için insanların hepsinden para alınması gerekiyor. Bizde bir çalışma yaptık, oradaki tüm blokları aynı yerde yeni ilave bloklar sağlayarak bunu yeniden yapılabilir hale getirelim dedik. Belediyeye ait bölgeler var orada; oralarda da yüksek yatırımlar yaparak oradan elde edeceğimiz kaynakları buraya aktaralım düşüncemiz vardı. Orada yaşayan kişilerin kira gelirleri var; bunları da bir şekilde çözmemiz lazım. Son aşamaya gelindi ancak Pandemi süreci devreye girince toplanıp halka bilgi veremedik. Bölüm bölüm burayı yapmayı planlıyoruz. Her bloktan bir temsilci çağırarak gerekirse ne yapacağımızı anlatacağız. Oradaki insanlardan ilave bir para istemeden birebir kendi mülkiyetleri kadar alanı inşa edip kendilerine teslim edeceğiz. İnsanlardan “verin para bunları yapalım” diyeceğime tüm eleştirileri göğüsler yapmam, çıkar yapamadık derim. Umuyorum en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız” dedi.

 

BELEDİYE HİZMET BİNASI VE CENNET OTOPARKI’NDA SON DURUM..

Çanakkale Belediyesince yapımına başlanan Cennet Otoparkı ve Belediye Yeşil Yerel Yönetim Hizmet Binası ekonomik kriz nedeniyle batan müteahhitlerin işlerini bırakması sonucu tamamlanamamıştı. İki proje ile ilgili son durumu paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Belediye Hizmet Binamızın ihalesi 19 Ekim 2020 tarihinde e-ihale olarak gerçekleştirilecek. Kaç katılımcı olacaksa; hepsi canlı bağlanarak ihaleye katılım sağlayacaklar. Şeffaf bir şekilde yapılacak, herkes görmüş olacak. Yeşil Yerel Yönetim binamız bilindiği gibi müteahhit zor duruma düşünce inşaatı bırakmak zorunda kaldı. 6 Nisan da yapacaktık ama şehirlerden ayrılma yasağı çıkınca ihaleye katılacak olan firma temsilcileri katılamadılar. Döviz de her geçen gün artmaya devam ediyordu; mecburen ertelemek ve yeniden değerlendirme yapmak zorunda kaldık. Cennet Otoparkına gelince; yapılan tüm inşaat kat karşılığı olduğu için şuanda o yapılar belediyemize aittir. Ancak burada bir konu var; oraya müteahhide para ödemiz insanlar var. Belediyemize düşen müteahhidin hak etmiş olduğu bölümü buna para vermiş olan insanlar arasında hak sahibi sayılıp sayılmayacağı. Burası resmi bir kurum; dolayısıyla son aşamasına gelindi. Orada çok değerli bir otopark alanımız var; onun karşılığında diğer yapıların kat karşılığı karşılığında yapılacak. Bunlar kamu yatırımı olduğu için hepsi yasal süreci tamamlamamız gerekiyor. Müteahhit ile hiçbir sorunumuz yok, para vermiş olan insanların hak ve hukuklarını koruma aşamasındayız. Sayıştay ve müfettişlerle görüşüp almamız gereken bir karar varsa meclisten geçireceğiz. Ben yaptım oldu anlayışında hiç olmadım; sosyal konut sahipleri olsun otoparkta kat karşılığı arsalarını veren insanları mağdur etmek istemiyorum” dedi.

 

“ÇANAKKALE’DE NÜFUS PATLAMASI OLMAZ.. ÇÜNKÜ..”

Son günlerin en tartışmalı konusu haline gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ve köprü bittikten sonra Çanakkale’nin ne kadar büyüyeceğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çarpıcı açıklamalarla yanıt verdi. Çanakkale Köprüsü’nün bitmesiyle birlikte Çanakkale’de ciddi bir nüfus patlaması olmayacağına inandığını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, köprüden yaşanacak imarlaşma sorunları ile ilgili olarak; “Çanakkale belediyesinin sınırları bellidir, Karacaören altı dediğimiz ve İsmetpaşa mahalle bölgesinde yapılaşma tamamlandı. Tevfikiye bölgesi belediyemiz sınırlarında değil. 1/100 000’lik planımızda nerelerin imara açılacağı, nerelerin belediye sınırları içinde olduğu bellidir. Tarım alanlarımızı, orman alanlarımızı koruyarak belirlenen planda yapılaşmayı sağlarsak, uydu kentler oluşturabilirsek; o zaman hiçbir tehlike yoktu. Çanakkale’nin nüfusunun ne olacağı planda belirlenmiştir. Bu plan delinemez mi? Delinir ama bu planı belediyelerin bunu değiştirme imkan yok, bunu bakanlıklar yapabilir. Halkımızın bu konuda endişe etmesine gerek yok; sağlıklı bir yapılaşma sağlanacağına inanıyoruz. Hatta çok katlı yapılaşmaya izin vermemeyi planlıyoruz. Düzgün ve planlı yapılaşma ile Çanakkale yaşanabilir bir kent olmaya devam edecektir. Çanakkale’de bir nüfus patlaması olması için hiçbir gerekçe yok, kente ne yeni bir fabrika yapıldı ne de başka bir şey. Burada nüfus patlaması değil olsa olsa rant patlaması olur” diyerek yanırladı.

 

“ÇANAKKALE CİDDİ BİR KURAKLIK YAŞIYOR”

Çanakkale’nin tek içme su kaynağı olan Atikhisar Barajında su seviyesinin yüzde 28’e kadar düşmesi ciddi kuraklık sorununu da beraberinde getirdi. Mevcut su durumunu değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale’de ciddi bir kuraklık yaşıyoruz. Şu anda su rezervi 14,5 milyon metreküptür. Barajın kapasitesi ise 51 milyon metreküp yani dörtte biri oranına düşmüş durumda. Ki bunun çamur tabakasını da dikkate almamız gerekiyor. Mevcut su durumu Çanakkale’nin bir yıllık ihtiyacını karşılıyor ancak ne kadar buradan verimli su alabiliriz bunu bilmiyoruz. Çamur seviyesine indikçe arıtma sorunu yaşar mıyız diye endişe ediyoruz. Geçmiş yıllarda bu durumu yine yaşamıştık; tedbiren sistem kurmuştuk; barajdan suyu üstten alıyoruz. Burada biliyorsunuz birde kırsal sulama için barajdan su kullanılıyor. Üretici de ciddi sıkıntıda bu açıdan. Bu kış aylarında yeterince yağış almamızı diliyorum. Şehir büyüyor, ihtiyaçlar artıyor. Bu nedenle her vatandaşımız mutlaka su tasarrufunda bulunmasını istiyorum. Ne olur ne olmaz diyerek; su kuyuları açmak için arayışlarımızı sürdürüyoruz. İyi bir yer altı kaynağı bulacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.




Bu haber 7827 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI