thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökçeada Belediye Başkanı 1 Günde 2 Kez Hakim Karşısına Çıktı!

Tarih: 19-09-2022 06:24:47 Güncelleme: 19-09-2022 07:22:47 + -


Çanakkale’nin en başarılı belediye başkanlarından Gökçeada Belediyesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin, mahkeme salonlarında bir mesai daha harcadı. Hakkında açılan davalarla sık sık gündeme gelen Belediye Başkanı Ünal Çetin, 15 Eylül 2022 günü hakkındaki iki farklı davadan dolayı adliye salonlarındaydı.


Gökçeada Belediye Başkanı 1 Günde 2 Kez Hakim Karşısına Çıktı!

Gökçeada Belediye Başkanı İYİ Partili Ünal Çetin, son yıllarda sıklıkla hakkında açılan davalarla gündeme geliyor. Geçtiğimiz aylarda sağlık raporunu mahkemeye sunmasına rağmen hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan Başkan Ünal Çetin, polis gözetiminde belediyeden alınarak mahkemeye çıkartılmıştı. 15 Eylül 2022 günü de Belediye Başkanı Ünal Çetin, iki farklı dava nedeniyle yine adliye salonlarında duruşmaları bekliyordu.

 

KALEKÖYDE YAPTIRDIĞI TESİSLERİN SİT ALANINDA OLDUĞU İDDİASI

2020 yılında Gökçeada’nın turizm potansiyeli en yüksek mevkilerinden birisi olan Kaleköy mevkiinde; 40’ar metrelik 2 çay bahçesi kullanım ömrünü doldurduğu, sağlığa elverişli olmadığı, kaçak ve izinsiz çalıştırılan iki çay bahçesi yıkılarak yerlerine yenisi Gökçeada Belediyesi tarafından yaptırılmıştı. Ayrıca bölgenin turizm potansiyeli de düşünülerek; bölgede ciddi bir restorasyon ve peyzaj çalışması yapan Gökçeada Belediyesinin bu çalışmaları birileri tarafından CİMER’e şikayet edildi.

 

Şikâyette ise söz konusu iki çay bahçesinin yıkılarak yerine yapılan yeni yapıların kaçak olduğu, SİT alanı üzerine yapıldığı iddia edilmişti. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon raporunda, arkeolojik sit alanında yapımı süren inşaat için Gökçeada Belediyesi'nin kurumlardan izin almadığını ve 2863 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefet ettiğini belirtti.

3 YIL BOYUNCA FİNANS KAYNAĞI ARADIM. 6,5 MİLYON DESTEK BULDUM”

15 Eylül günü sabah saatlerinde Ünal Çetin’in ilk duruşması; Gökçeada’nın Kaleköy mevkiinde belediye ruhsatlı iki alanı kaçak yaptırdığı iddiası ile hakkında CİMER’e yapılan suç duyurusu nedeniyle açılan dosya idi. Konuyla ilgili olarak Aynalı Pazar gazetesine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ünal Çetin; “Kaleköy bölgesinde yaptığımız çevre düzenlemesi, balıkçı barınağının iyileştirilmesi ve bu bölgede yıllardır kaçak ve izinsiz çalıştırılan iki çay bahçesi ile ilgili. Özellikle yapılan şikayetler iki çay bahçesinin arazisi ile ilgili. Bu çay bahçeleri çok eskiydi, demirleri paslanmış ve küflenmiş, işlevini yitirmişti. 2016 yılında orayı düzeltmek istiyorduk. Tam üç boyunca finans kaynağı aradım. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 6,5 milyon destekle bu işe giriştik. 1/1000 imar planı hükümlerine göre hareket edip; 40 metrekarelik ada mimarisine de uygun iki mekân yaptık. Yine orada bu bahçeleri işleten esnaflara kiraladık. Balıkçı barınağı da elden geçirildi; teknelerin elektrik ve su alması için butonlar yapıldı, çevre düzenlemesi ve peyzajı yapılmıştı” dedi.

 

“TÜM RAPORLARI ALDIK, SİT ALANI OLMADIĞINI İSPATLADIK”

Şikâyetler sonrasında yapıların mühürlendiği, yıkım kararı verildiğini ve Belediye başkanı olarak kendisine dava açıldığını belirten Ünal Çetin; “Yaptığımız 2 bina için mühürleme ve yıkım kararı verilmişti. bu yapıların bir tanesi ile ilgili hiçbir sorun da yoktu. Ancak o gün rapor hazırlayanlar arasında bir mühendis 1/25.000’lik planın 1 milimetresi 2 metrekareye tekabül etti ve burası da Arkeolojik SİT alanı dediği için bu dava açıldı. 2 metrekarenin SİT Alanı içerisinde kaldığını nasıl ölçtün dedik, cevap veremediler” açıklamasında bulundu.

“YIKMADAN ONAYLAYAMAYIZ DEDİLER, YIKTIK.. ŞİMDİ ONAY BEKLİYORUZ”

Hakkında açılan dava da SİT Alanı üzerine kaçak ve ruhsatsız yapı yapmaktan suçlanan Belediye Başkanı Ünal Çetin; “Bu davanın açılması üzerine rapora itiraz ettik. İşin uzmanlarından da destek alarak söz konusu bir çay bahçesinin 2 metrekarelik alanının SİT alanı olmadığını ispatladık. Israrla plan hükümlerine uygun hareket ettiğimizi vurguladık. Mühürlenen ve yıkım kararı verilen yapıların onaylanması için başvuru da yapmıştık. Bizlere yıkmadan onaylayamayız planı dediler. Onca masraf yaptığımız yapıları yıktık ancak plan halen onaylanmadı, onaylanmasını bekliyoruz” dedi.

 

ÖNCEKİ BAŞKANIN DÖNEMİNDEKİ DOSYADAN YARGILANIYOR

15 Eylül sabahki duruşmaya avukatı ile katılan Belediye Başkanı Ünal Çetin, öğleden sonra bir başka dava dosyası için yeniden adliyede idi. İkinci dava dosyası ile bilgi veren Ünal Çetin; “2013 Aralık ayındaki, benden önceki dönem başkanın vekili Sami Kaya’nın bir imar dosyasına attığı imza olayından yargılanıyoruz. Başkanvekili Sami Kaya, o dönem bir vatandaşın imar dosyasında yapılan değişikliği onaylaması, bu inşaatında SİT alanı dışında ama SİT alanına bitişik bir inşaat projesi. Bu durum imar durum belgesine işlenmemiş. Benden önceki başkanın döneminde yaşanan bu eksiklik pimi çekilmiş bomba gibi benim üstüne bırakıldı” dedi.

“BENİ EN ÇOK ÜZEN; ENERJİMİZİ BUNLARA HARCAMAK..”

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin; “İnanır mısınız ortada ciddi bir durum yok. Kaleköy örneği mesela; ben burasını yapıp birine peşkeş mi çektim? Hayır, tam tersine burasının ruhsatı belediye üzerinde. Kimseye peşkeş çekme gibi bir durumda yok. Bu tür şikâyetler nedeniyle sağlık durumum elverişli olmamasına rağmen hakkımda yakalama kararı çıkartılması. O kadar çok üzülüyorum ki.. Gökçeada da 8 yıllık başkanlık yapıyorum; 88 kilometre uzunluğunda isale hattı yaptım. 38 milyon liraya arıtma tesisi yapıyoruz. 82 kilometre parke kilit taşına kadar bütün üst yapı sorunlarımızı çözmek için ciddi yatırımlar yaptım.

 

“HAKİME; CEZAM VARSA ÇEKMEK İSTİYORUM DEDİM..”

Kaleköy davası ile ilgili olarak hakim ile arasında geçen konuşmayı da aktaran Başkan Ünal Çetin; “Gökçeada’nın cazibe noktasıdır Kaleköy. Turistik olan bu bölge yoğun ilgi görüyor. GESTAŞ’tan verileri aldım; Ağustos ayında Gökçeada’ya 52 bin araç gelmiş. Büyük çoğunluğu bu bölgede kaldı gelen misafirlerin. Burada bu kadar insana küflü, paslı, işlevselliğini yitirmiş demirlerin altında böyle bir tesiste hizmet verilmesini uygun görmedim. Kamu adına görev yapıyorum; peşkeş deseler anlarım ama dediğim gibi buralar belediyenin üzerine ruhsatlı. Ben Kaleköy için 3 yıl boyunca kaynak harcamak için emek harcadım, 8 bin nüfuslu bir belde için 6,5 milyon lira kaynak bulmak ne kadar zor biliyor musunuz? Adaya güzellik kazandırmak istiyorum ama enerjimizi bunlara harcıyoruz. Hakim sordu ‘hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını ister misiniz’ diye. Kabul etmedim; ‘Cezam varsa çekmek istiyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 3529 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI