thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



GESTAŞ’ı Batırdı.. Gidiyor!

Tarih: 13-03-2023 06:09:57 Güncelleme: 13-03-2023 07:44:57 + -


3 Eylül 2019 tarihinde Volkan Uslu'nun istifasıyla boşalan GESTAŞ Genel Müdürlüğüne oturan Mahir Sevinç görevini bırakıyor. GESTAŞ’ı yeni gemi almak için daha da borçlandıran ve AK Partinin çiftliği haline getiren Genel Müdür Mahir Sevinç’in Çanakkale’den AK Parti Milletvekili Aday adayı olmak için görevini bırakacağı öğrenildi.


GESTAŞ’ı Batırdı.. Gidiyor!

2015 yılında AK Parti’den Milletvekili olmak için aday adayı olan, ancak seçilemeyince 2019 yılında GESTAŞ Genel Müdürlüğüne getirilen Mahir Sevinç istifa etmeye hazırlanıyor. 2019 yılından bu yana GESTAŞ Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Mahir Sevinç’in 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak istediği için görevi bırakacağı öğrenildi. Manisa’dan milletvekili aday adayı olacağı belirtilen Mahir Sevinç, Genel Müdürlüğü süresince tartışmaların da odağında olan bir isimdi.

 

BORÇLANMA İSTEDİ, BİLGİ VERMEDİ!

 CHP’nin İl Genel Meclisinde çoğunlukta olduğu süreçte şirketin mali durumu hakkında meclis üyelerine bilgi vermeyen, Sürekli borçlanma yetkisi talep eden ancak alacağı borçlanma yetkisi ile ne kadar borçlanacağı ve bu borcu nereye harcayacağını da belirtmeyen Sevinç’e CHP grubu istediği desteği vermiyordu. Borçlanma yetkisi ile gemi alacağını daha sonraları ifade eden Mahir Sevinç, kredi alamadı ama GESTAŞ’a 8 adet gemi alması da şaşkınlıkla karşılanmıştı.

8 TANE HURDA GEMİ ALDI

Çok eski olan ve kullanma ömrü doldurduğu tartışmalarına rağmen Kısa süre içinde peş peşe 8 eski gemi aldı. Çok eski olan gemilerin bakımı için de büyük paralar harcanmasına rağmen düzgün çalışmadı. Bu da uzun süre tartışma konusu oldu.

 

PARA BASACAK DEDİĞİ GEMİLERİ LİMANLARA ÇEKTİ

Planlı yatırım yapmadan aniden alınan 8 eski gemi o dönemde Müdür Sevinç, verdiği bilgilerde gemilerin para basacağını ve kısa sürede borçlarını ödeyeceğini söylemişti. Ancak, 1915 Çanakkale köprüsünün hizmete girmesi sebebiyle araç sayısındaki azalma ve yakıta gelen zamlardan sonra sefer sayıları azaltıldı. Özellikle boğazın her iki yakasındaki vatandaşların yıllardır süren bir hayat akışını düşünmeden alınan karar, vatandaşları mağdur etti. Vatandaşlar ne işlerine gidebildi ne de evlerine ulaşabildi. İl Genel Meclisinde çoğunluğun tekrar AK Partiye geçmesi ile 100 milyon TL daha şirketi borçlandıran Mahir Sevinç, GESTAŞ’ı AK Partinin Çiftliği haline getirmekle suçlanıyordu.

 




Bu haber 4518 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI