thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gelibolu Feribot İskelesi İhaleye Çıkıyor!

Tarih: 20-12-2023 06:42:07 Güncelleme: 20-12-2023 07:15:07 + -


Yapımı 5 yılda tamamlanan ancak henüz faaliyete geçirilemeyen yeni Gelibolu Feribot İskelesi için Çanakkale İl Özel İdare ve Gelibolu Belediyesi ihaleye çıkma kararı aldı. Gelibolu Feribot İskelesi 10 yıllığına kiralanacak!


Gelibolu Feribot İskelesi İhaleye Çıkıyor!

5 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan yeni Gelibolu Feribot İskelesi 5 yılda ancak tamamlanabildi. GESTAŞ A.Ş tarafından yapımına başlanan Gelibolu Feribot İskelesinin yapımı oldukça sancılı geçmişti. GESTAŞ A.Ş, artan maliyetler nedeniyle kredi çekmek istemiş, o dönem çoğunluğu AK Partide olduğu İl Genel Meclisi şirketin iflasın eşiğinde olması gerekçesi ile krediyi onaylamamıştı. Kredi talebi onaylanmadığı için de İskele’nin yapımı atıl kalmıştı.

 

GESTAŞ BAŞLADI, BELEDİYE VE İL ÖZEL İDARE TAMAMLADI

2019’da gerçekleşen yerel seçimlerin ardından CHP’nin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisinden yine GESTAŞ’a kefil olunmayınca iskele uzun süre beklemede kaldı. 1915 Çanakkale Köprüsünün temelinin atılmasından sonra iskeleye ihtiyaç olup olmadığı tartışılırken; İskelenin tamamlanması için İl Özel İdare ve Gelibolu Belediyesi gözetiminde inşaat yeniden başlatıldı.

 

ALT YAPISI TAMAMLANDI.. ÜST YAPI İHALEYİ ALACAK FİRMAYA KALDI!

13 Kasım 2023 tarihinde Gelibolu Feribot İskelesinin yapımı tamamlandı. 40 bin metrekarelik bir alanda 4 rampa ile donatılmış olan Gelibolu Yeni Feribot Terminali'nin saha ve alt yapısı tamamlanarak, kullanıma hazır hale getirildi. İskelenin üst yapısı ve terminal kompleksi ise yapılmadı. Bu kısımlar için ise ihaleye çıkılmasına karar verildi.

YAP – İŞLET – DEVRET MODELİYLE TAMAMLANACAK!

Gelibolu feribot iskelesinin şuan itibariyle alt yapısı ile rampaları tamamlandı. Ancak iskelenin terminal binası başta olmak üzere; gişeleri ve diğer donatıları yapılamadı. Bunun içinde İl Özel İdaresi ve Gelibolu Belediyesince alınan kararla Yap-İşlet-Devret modeliyle tamamlanması uygun bulundu.

 

Bugün ihaleye çıkan yeni Gelibolu Feribot İskelesi 10 yıllığına kiralanacak. İhaleyi kazanacak olan firma veya şahıs iskelenin terminal kompleksi, üst yapı, gişeleri ve diğer donatıları tamamlamak kaydı ile iskeleyi 10 yıl süre işletmeye hak kazanacak.

 

MUHAMMEN BEDEL YILLIK 2,5 MİLYON TL!

Gelibolu Feribot İskelesi için çıkılan ihale şartnamesinde; muhammen bedel yıllık 2,5 milyon lira olarak belirlendi. Buna ilaveten iskelenden geçen araçlardan elde edilen aylık hasılattan yüzde 14,75 oranında ödeme yapılacak.

 

17 Ocak 2024 tarihinde saat 13.30’da İl Özel İdaresinde gerçekleşecek ihaleye katılmak için isteklilerden 10 yıllık tahmini kira bedelinin yüzde 3’ü olarak 750 bin TL teminat alınacak.

 




Bu haber 1687 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI