thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ayvacık Tuzla’da Gergin Bilirkişi Keşfinde Reddi Hâkim!
Tarih: 13-11-2023 07:37:37 Güncelleme: 13-11-2023 07:38:37 + -


MTN Enerji A.Ş. tarafından, şirketin Tuzla’da çalıştırmaya başladığı ve ilave tesis için de ÇED süreci başlattığı Jeotermal Enerji Santralına kaynak temini için kaynak aram sondaj projesi için bilirkişi heyeti toplandı. ÇED Gerekli Değildir kararının iptali için açılan davanın bilirkişi heyetinde mahkeme başkanı için Reddi Hakim talebinde bulunuldu.


Ayvacık Tuzla’da Gergin Bilirkişi Keşfinde Reddi Hâkim!

MTN Enerji A.Ş. tarafından, şirketin Tuzla’da çalıştırmaya başladığı ve ilave tesis için de ÇED süreci başlattığı Jeotermal Enerji Santralına kaynak temini için Ayvacık İlçesi Tuzla köyü, Taşağıl köyü, Babadere köyü yakınlarında açılmak istenen 11 adet jeotermal kaynak arama sondajı projesi ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali davasında, bilirkişi incelemesi ve keşfi için Tuzla’da toplanıldı. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası ve 5 bireysel davacı tarafından açılan davanın keşfine Dalyan Derneği de destek verdi.

 

Şirket yetkililerinin bilirkişi heyetini santrale yönlendirmesine ve keşfi oradan başlatmasına itiraz edilerek keşfin sondaj noktalarından başlaması gerektiği belirtildi. Bilirkişi heyeti şirket elemanları tarafından santrale yakın başka bir noktaya götürüldü. Burada davacılar ve davalı kurumlar beyanlarını sunuldu.

 

FARKLI KUYUDAN NUMUNE ALDIRILMAK İSTENDİ

Beyanlar sonrasında bir noktaya götürüldü ve bilirkişi heyeti drone uçurarak görüntü almaya çalıştı ve bir bilirkişi de mevcut bulunan bir kuyudan akışkan numunesi almak istedi. Bulunulan noktanın dava konusu kuyu noktası olup olmadığı sorulduğunda ise; şirket yetkililerinin heyeti farklı bir noktada açık olan çalışan bir reenjeksiyon noktasına götürdüğü ortaya çıktı. Çevre derneklerinin avukatı tarafından itiraz edilerek dava konusu noktalara gidilmesi ve yönlendirmenin şirkete bırakılmaması gerektiği Hâkim’e hatırlatılarak bilirkişi ekibinde bulunan harita mühendisinin elindeki koordinatlara göre ekibi yönlendirmesi istenildi.

 

REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNULDU

Yapılan itirazlar üzerine heyet Taşağıl Köyü yakınlarındaki iki sondaj noktasına götürüldü. Bir bilirkişinin üretim kuyusundan numune alma isteğine çevrecileri avukatı muvafakat etmediğini belirtmesi ve hakimin de duruma yeterince müdahale etmemesi nedeniyle tartışma çıktı. Çevrecilerin avukatı reddi hakim talebinde bulundu ve keşfin sonlandırılmasını talep etti. Hakim, reddi hakim talebini uygun bulmadığını ve keşfe devam edeceğini bildirmesinden sonra davacılar olarak keşif alanını terk ederek durumu tutanak altına alarak imzaladılar.




Bu haber 1104 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI