thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gazetecileri Bırak, Kendi Yaptığına Bak!

Tarih: 12-12-2022 08:02:15 Güncelleme: 12-12-2022 08:10:15 + -


Altılı Masa tüm ülkenin umudu olurken, yerelde İyi Parti ile CHP arasındaki krizi haber yapan Gazeteciler suçlu ilan ediliyor.


Gazetecileri Bırak, Kendi Yaptığına Bak!

2019 yerel seçimlerinden sonra İyi Parti ile Ülgür Gökhan'ın arasındaki gerilim bir türlü bitmedi. Son İyi Parti Merkez ilçe kongresinde konuşan Rıdvan Uz, Ülgür Gökhan'ı imha ederek “Ne Sayın Genel Başkanımız. Ne de Kurucular Kurulumuz. Ne de bizim Çanakkale’de partimizi kurup bu zamana kadar emeği geçen arkadaşlarımız bizim partimizi birilerinin paydaşı ya da yandaşı olsun diye kurmadık, emin olun. Hiçbir siyasi partinin eli bu partinin içine uzanamaz. O eli bizzat ben kırarım, bunu da buradan ilan ediyorum” sözlerini sarf etti. Ülgür Gökhan bu sözlere cevap vereceğine bunu haber yapan Aynalı Pazar'ı hedef aldı. Bu sözleri Ülgür Gökhan için söylediği defalarca doğrulayan Rıdvan Uz son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile bir araya geldi. İyi Partinin iç meselelerine müdahale ettiği bunun altılı masanın ruhuna zarar verdiği dile getirildi. Rahatsızlıklar dile getirildi. Muharrem Erkek bu görüşmenin ardından Ülgür Gökhan'ı ziyaret etmesi dikkat çekti. Kriz şimdilik yatıştırıldı.

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, partisinin Merkez İlçe kongresinde bir konuşma yaptı. Konuşmasının finalinde Rıdvan Uz; “Ne Sayın Genel Başkanımız. Ne de Kurucular Kurulumuz. Ne de bizim Çanakkale’de partimizi kurup bu zamana kadar emeği geçen arkadaşlarımız bizim partimizi birilerinin paydaşı ya da yandaşı olsun diye kurmadık, emin olun. Hiçbir siyasi partinin eli bu partinin içine uzanamaz. O eli bizzat ben kırarım, bunu da buradan ilan ediyorum” diyerek partililerinin alkışları ile kürsüden indi.

 

Herkes Rıdvan Uz’un bu sözleri kime söylediği merakı içerisinde birbirine bakıyordu. Aynalı Pazar Gazetesi olarak herkesin sorduğu bu soruyu bizzat sözlerin sahibi Rıdvan Uz'a sorduk. "Kim bu İyi Partinin içine elini uzatanlar" diye. Aldığımız cevap partililerin de aklına gelen isimdi. Kongrenin sonunda parti kulisleri bu ismi konuşuyordu.  İYİ Partililerin ve Rıdvan Uz'un tepkisinin sebebi CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın kongre sürecinde partilerinin iç işleyişine müdahale eden eylemlerde bulunma iddiasıydı. Özellikle Rıdvan Uz, kongre sürecinde partisinin iç dengelerine müdahale edilmesine tepkiliydi.  Aynalı Pazar gazetesi olarak bu konuşmayı ve kulislerdeki tepkileri http://www. canakkaleaynalipazar.com/ sitesinden yayına verdik. Haber Çanakkale kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İYİ Partililer haberin doğruluğunu konuşurken, ilk açıklama Ülgür Gökhan'dan geldi.

 

Ülgür Gökhan haberini sanki Aynalı Pazar gazetesi kendi kafasından uydurmuşçasına yalanlıyor ve şunları söylüyordu: "Kulisler demişsin ya, o kulis sensin, senin kör karanlık kalbin, çatışmadan, kötülükten beslenen kalbin.... Benim de, mensubu olduğum partimin de, hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmak, karıştırmak gibi bir tutumu olmadı olamaz.  Bizler Genel Başkanlarımızın; ülkemizin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için namusu gibi koruduğu, üzerine titrediği, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi tesis etmek için gözlerinden sakındıkları Altılı Masanın; ülkemiz için verdikleri çaba, sabır, emek ortada dimdik dururken her devrin değişmeyenlerinin sokak dedikodularıyla birbirimizden şüphe ettirme çabalarına, sürece zarar verme girişimlerine asla izin vermeyeceğiz"

 

Haberin birinci öznesi aynı zamanda sözlerin sahibi olan Rıdvan Uz ve İYİ Partililer haberi doğrularken Ülgür Gökhan'ın yalanlaması komik olmuştu.

 

Ülgür Gökhan'ın açıklamasından bir gün sonra bir açıklama da CHP İl Başkanlığından geldi. Aynı üslupla CHP İl Başkanlığı da Aynalı Pazar Gazetesini hedef alıyordu ; “Bu haberi yapan gazete bu tür asılsız haberler ile bu kentte siyasete yön verilmeyeceğini ve ittifakın arasını bozarak bu ülkeyi parsel parsel satanların ekmeğine bal süremeyeceğini bilmelidir. İl Başkanlığımızı temsilen bazı il yönetim kurulu üyelerimizin de katılım sağladığı kongrede bulunduğumuz bölümde ve bulunmadığımız bölümlerde Sayın Uz’un konuşmasının basına yansıyan metninde gerek partimizin ve gerekse il belediye başkanımızın adı anılmamıştır. Ne Sayın Rıdvan Uz konuşmasında partimize bir dokundurma yapmıştır ne de İYİ Parti mensupları kulislerde partimizi hedef gösterici bu tarz yorumlarda bulunmuşlardır. Bu düpedüz Partimizin ve sayın belediye başkanımızın adını kullanarak habercilik yaptığını sanan bir zavallının kendi gerçekliğini tanımlamaktan öte bir şey değildir. Şu çok iyi bilinmelidir ki; CHP’nin geleneklerinde ve siyasi kültüründe başka siyasi partilerin iç işlerine karışmak ve müdahale etmek gibi bir yapısı, geçmişi ve siyasi anlayışı yoktur. Ancak böyle haddini aşarak yorum yapanları kamuoyu önünde deşifre etme geleneğinden ve inancından da geri durmayan bir siyasi anlayışa sahip olduğumuz da ilgili herkes tarafından bilinmelidir. Kamuoyunu böyle Truva atına konu olacak şekilde haberler yaparak bilgilendirme yapan basının halk nezdinde de bir öneminin olduğunu düşünmüyoruz."

 

CHP de Ülgür Gökhan ile aynı hataya düştü. Aynalı Pazar Gazetesinin bizzat Rıdvan Uz'un kendisine sorarak haberleştirdiği konuşmayı yalanlamak CHP'nin işi değildi.

 

Ülgür Gökhan'ın ve CHP İl Yönetiminin açıklamalarının ardından Aynalı Pazar Gazetesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz sözlerini ve sözlerinin muhatabının Ülgür Gökhan olduğunu bir kez daha doğruluyordu.

 

Yani Aynalı Pazar Gazetesinin haber doğruydu. CHP'nin ve Ülgür Gökhan'ın üzerini örtmek isteği kriz apaçık ortaya çıkmış oldu. Belediye Meclisinde Ülgür Gökhan'ın "İyi parti bizim sayemizde TBMM'de" sözleri ile başlayan gerilim şimdi iyi partinin iç işleyişine müdahale iddiaları ile bir başka boyut kazanmış oldu. 2024 mart ayında yapılacak yerel seçimde İYİ Parti cephesi ittifak devam ettiği takdirde Ülgür Gökhan'ın adaylığına sıcak bakmıyor. Gerilimin asıl nedeninin ise bu olduğu gözlemleniyor. Rıdvan Uz’un daha önce basında gündeme gelen "Ülgür Gökhan varsa biz yokuz" sözleri de bu gerilimin habercisi olmuştu.




Bu haber 2809 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI