thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ezine Küçük Sanayi Sitesinde Neler Oluyor?

Tarih: 01-02-2022 06:34:28 Güncelleme: 01-02-2022 06:42:28 + -


Yapımı devam eden Ezine Küçük Sanayi sitesi ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı. Belli meslek kollarına üye olmayan makam ve mevki sahibi kişilerin kooperatife üye yapılarak dükkan tahsisinde öncelik verildiği, giriş aidatını ödeyen bu kişilerin de bitmemiş dükkanları fahiş fiyatlarla başkalarına satmaya çalıştığı iddia ediliyor!


Ezine Küçük Sanayi Sitesinde Neler Oluyor?

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde halen yapımı devam eden Ezine Küçük Sanayi Sitesi bugünlerde ilçe halkının gündeminde. Ezine DEVA Parti ilçe Başkanı ve CHP İlçe Başkanı ortak düzenledikleri basın açıklaması ile Ezine Küçük Sanayi Sitesinde yaşanan olayları gündeme taşıdılar. İddialara göre; Ezine esnafı ile devletin sağladığı kredi ve hibelerle yaptırılan Ezine Küçük Sanayi Sitesine, bazı nüfuslu kişilerin kooperatife üye sanki esnafmış gibi üye yapılarak; dükkan teslimatlarında öncelik tanındığı, bu kişilerinde aldıkları inşaat halindeki dükkanları emlakçılar vasıtasıyla fahiş fiyatlara satmaya çalıştıkları iddia edildi.

 

“SANAYİ SİTESİ İLE YETKİLİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili olarak DEVA ve CHP İlçe Başkanları yayınladıkları ortak açıklamada; “Son günlerde kamuoyunu meşgul eden, halkımızdan ve özellikle esnaflarımızdan Ezine Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili tarafımıza ulaşan şikâyetler üzerine, yetkililerin dikkatini bu konuya çekmek ve varsa sorunların çözülmesi için adım atılmasını sağlamak amacıyla, öncelikle birer Ezineli olarak konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettik. Ezine’mizin çehresini değiştirecek, küçük sanayi esnafımızın yüzünü güldürecek, Ezine’mize katma değer sağlayacak, hepimizin yapılması ve tamamlanması için üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazır olduğumuz Ezine Küçük Sanayi Sitesi, devletin milletle el ele vererek gerçekleştirdiği örnek bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi için çaba sarf eden herkese, Ezine’ ye bir çivi çakılmasına vesile olan herkese olduğu gibi minnettarı” denildi.

“ÖNCE ÜYE YAPILDILAR, SONRA DÜKKÂNLAR TESLİM EDİLMEDEN SATIŞA BAŞLADILAR!”

İki ilçe başkanı ortak açıklamalarının devamında kendilerine iletilen ve Ezine’de vatandaşın gündeminde olan iddialar ile ilgili; “Ancak, küçük sanayi esnafımızın birikimleri ile devletimizin ise hibe ve kredi desteği ile katıldığı bu örnek projede, son zamanlarda çeşitli kanallardan bir takım olumsuz iddialar dile getirilmektedir. Kayıtsız kalamadığımız, ancak 20 gün önce yaşanan Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri dolayısı ile dile getirmeyi bir süre ertelediğimiz bu iddiaların bir kısmı; Ezine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde, özellikle son olarak yapılmasına karar verilen blokta, fiilen Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ana sözleşmesinde sayılan meslek kolları arasında yer alan meslekleri yapmayan esnafların veya esnaf olup, dükkan sahibi olmak için ana sözleşmede belirtilen meslekler ile iştigal etmeyen, ancak sonradan vergi kayıtlarına yapmadıkları bu meslekleri ekletenlerin üye yapılıp, bunlara dükkan tahsis edildiği; Ezineli sanayi esnaflarından dükkan alamayanlar bulunduğu halde, Ezine dışından esnaf ve şirketlerin kooperatife üye yapılarak dükkan tahsis edildiği; makam, mevki sahibi kişilere imtiyaz sağlanarak, üyelik ve dükkan tahsisinde öncelik verildiği, cüz’ i bir giriş parası ile ortak olunup, daha ödemeler bitip dükkanlar teslim edilmediği halde, dükkan ihtiyacı olan Ezineli esnaflar dururken, fahiş tutarlar ile ortaklık haklarının devredildiği, bu suretle sanayi sitesinin rant kapısı yapıldığı şeklindedir” ifadelerini kullandılar.

 

“GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İki ilçe başkanı da yetkilileri göreve davet ederek; “Bu iddialar ile ilgili gerek kamuoyunun bilgilendirilmesi, gerekse yapılan bir yanlışlık varsa bundan dönülmesi için öncelikle ilgililerin bir açıklama yapmasını bekliyor, sanayi sitesinin her aşamasına sahip çıkan AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Başkanını bu iddiaların araştırılması için göreve davet ediyor, olayın ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı Ezine kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” açıklamasında bulundular.




Bu haber 5597 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI