thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Devlet Hastanesinde Çalışan Kalbe Bypass Ameliyatı Yapıldı

Tarih: 09-11-2016 06:35:01 Güncelleme: 09-11-2016 08:07:01 + -


Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ ne bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği 60 yaşındaki erkek hastaya ilk kez çalışan kalbe bypass ameliyatı yaparak başarılarına bir yenisini daha ekledi.


Devlet Hastanesinde Çalışan Kalbe Bypass Ameliyatı Yapıldı

 Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Süreyya Talay, Op.dr. Kadir Aslan, Op.Dr. Ahmet Ekin ve Anestezi Uzmanı Dr. Yener Tutaş tarafından oluşan ekip;  hastanın kalbini durdurmaksızın yapılan başarılı bir bypass ameliyatına imza attılar. Ameliyat sonrası takip ve tedavisi devam eden hastamızın iyileşmesi devam ederken, olağan derlenme döneminin ardından taburcu edilecek.

 

Operasyonu gerçekleştiren Op.Dr. Süreyya Talay, açık kalp bypass ameliyatlarının temel olarak iki şekilde yapıldığını belirtirek  “Geleneksel olarak kalp durdurularak ya da bu hastamızda olduğu şekilde kalp çalışır haldeyken “Porselen aorta”  denilen durumlarda standart koraner bypass ameliyatı mümkün olmaz ve bu durumda çalışan kalbe bypass tercih edilir. Hastamızın operasyonu ekibimizin de sayesinde başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Sağlığına kavuşan ve İyileşme dönemi devam eden hastamız 5 gün içinde taburcu olacaktır.”

 

“Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Tezcan Sezgin’in de desteği ile hastanemizin Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği ayda ortalama 20 planlı ve 4-5 acil açık kalp ameliyatını başarılı bir şekilde yaparak ülkemizin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir.  6 Uzman hekim kadrosundan oluşan Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde tüm açık kalp ameliyatları ve büyük damar cerrahisi artan bir ivme kazanarak başarıyla yapılmaktadır” açıklamalarında bulundu.

 




Bu haber 12848 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI