thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İl Genel Meclisinde "Yolsuzluk" İddiası

Tarih: 06-01-2015 23:47:56 + -


Çanakkale İl Genel Meclisi’nin bugün ki oturumunda CHP Biga İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk’ün İl Genel İdaresi tarafından köylere döşenen parke taşlar için ayrılan 9 milyon 364 bin lira ödenek ile ilgili ortaya attığı yolsuzluk iddiaları tartışmalara konu oldu.


İl Genel Meclisinde

Çanakkale İl Genel Meclisinin ikinci birleşiminde yolsuzluk tartışmaları yaşandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP Biga İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk’ün İl Genel İdaresi tarafından köylere döşenen parke taşları için ayrılan 9 milyon 364 bin lira ödenek ile ilgili ortaya attığı yolsuzluk iddiaları damgayı vurdu.

 

“Bunun Adı Yolsuzluktur”

 

Ünsal Öntürk bir ilçede basılan yerel gazetede çıkan “Çanakkale’deki köylere parke taşı” döşenmesi ile ilgili haberinden alıntı yaparak İl Özel İdaresi’nin merkez ve ilçe köylerde yapılan kilit parke taşı kaplanması konusunda 2014 yılında 411 köye, 467 bin metrekare parke döşendiği ve bunun ile ilgili 9 milyon 364 bin lira ayrılması ile ilgili konuyu gündeme taşıdı. Öntürk, “11 yıllık İl Genel Meclisi üyesiyim. İl Genel Meclisi’nin bütçesinin 4’te biri sayılacak 9 milyon gibi bir rakam ile ilgili yatırım yapıldığından haberimiz neden yok? Meclis by pass mı ediliyor? Eğer meclis by pass ediliyorsa, biz burada neden oturuyoruz? Meclis Başkanından bu paranın buraya getirilmesini ve konunun açığa çıkarılmasını talep ediyorum. Bunun adı yolsuzluktur” dedi.

 

"Paranın 5 Milyon TL'si Bakanlıktan Geldi”

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Nevzat Küçük ise, konunun envanter çalışması kapsamında yapıldığını ve Çanakkale’nin bütün köylerinin gezildiğini ve taş ihtiyaçlarının belirlendiğini söyledi. 9 milyon TL'nin 5 milyon TL'sinin Bakanlık tarafından gelen AFAD payına ait olduğunu kaydeden Küçük, “Para öz bütçeden değildir” açıklamasını yaptı.

"Olmayan Parayla Yatırım Yapılacakmış Gibi Gösterildi"

 

Bu konu ile ilgili söz isteyen CHP Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı ise yaptığı konuşdama çalışmaların seçim öncesi köylüyü kandırmaya yönelik çabadan öte geçemediğini ifade ederek, “Olmayan para ile yatırım yapılacakmış gibi köylüyü kandırma politikası içindeler. Yanlış bir çalışma. Köylerin parke taşından daha öncelikli ihtiyaçları var” dedi.

 

GEMİLERİ 10 YILLIĞINA KİRAYA VERECEKLER

 

İl Genel Meclisi’nde AK Parti Bayramiç Meclis Üyesi Mehmet Ali Salman, AK Parti Çan İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Dirlik ve MHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Koltuk tarafından verilen Gestaş’ın gemilerinin 10 yıllığına kiralanması ile ilgili İl Encümenine yetki istendiği önerge de gündeme alındı. Önergede bahsi geçen, “ 24.11.2014 gün ve 95 No’lu kararı ile “2014 yılında İl Özel İdaresi’ne verilen Sayıştay raporu doğrultusunda İl Genel Meclisi’nin 09.06.2006 gün 58 No’lu kararının iptal edilerek İl Özel İdaresi’nin Özelleştirme Yüksek Kurulunun kararına istinaden TDİ’den devraldığı menkul ve gayrimenkuller, gemiler ve devralınan gemilerce seyrüsefer hizmeti verilmekte olan Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Gökçeada, Kabatepe-Gökçeada, Yükyeri-Bozcaada hatlarının her türlü kullanım ve işletme hakkının 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale yöntemi ile kiraya verilmesi için söz konusu karara “10 yıllığına kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesi ibaresinin konulması ve karar tahsisi görüşüldü.

 

Özel Şirket Sayısı Artabilir, Endişelerimiz Var"

 

Gestaş gemilerinin 10 yıllığına kiralanması ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Hicri Nalbant özel şirket sayısının artmasına bağlı endişe taşıdıklarını öne sürerek belirtilen 10 yılın 5 yıla düşürülmesini ve konunun oylanmasını talep etti. Meclis Başkanı Aytop’un Grup Başkanvekilleri ile verilen aradan sonra yeniden başlatılan mecliste oylama yapıldı. CHP Grubu ret oyu verdi. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

 




Bu haber 6265 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI