thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Troia’nın Ne Olduğunu 2018 Yılında Zorla Öğrenenler Var"

Tarih: 05-04-2018 06:58:43 Güncelleme: 05-04-2018 07:20:43 + -


Çanakkale Belediyesi’nin il genelindeki 8.Sınıf öğrencilerine Troia Antik Kentini gezdirmek istemiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’de Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nı “Yabancı vakıf” olduğu gerekçesiyle izin vermemişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 7.sınıflar için tekrar başvurun dediği yazısına istinaden başvuru yapan Belediye’ye yine “Yabancı Vakıf” gerekçesiyle izin vermediği ortaya çıktı. Konu Belediye Meclis Toplantısı gündemine geldi.



Çanakkale Belediyesi’nin il genelindeki 8.Sınıf öğrencilerine Troia Antik Kentini gezdirmek istemiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’de Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nı “Yabancı vakıf” olduğu gerekçesiyle izin vermemişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 7.sınıflar için tekrar başvurun dediği yazısına istinaden başvuru yapan Belediye’ye yine “Yabancı Vakıf” gerekçesiyle izin vermediği ortaya çıktı. Konu Belediye Meclis Toplantısı gündemine geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu vakıf Türk Vakfıdır. Allah’tan çocuk tacizi ve tecavüzleri ile gündeme gelmiyor” dedi.

 

Çanakkale Belediyesi 2018 Troia Yılı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak 8.sınıf öğrencilerini Troia Antik Kentini gezdirmek istemişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise skandal bir gerekçe ile 8.sınıf öğrencilerine gezi izni vermemiş, gerekçe olarak da Çanakkale Belediyesinin proje ortağının Çanakkale Tübingen Troia Vakfı olmasını göstermişti. Diğer gerekçe ise öğrencilerin Orta öğretime geçiş sınavları olarak gösterilmiş, proje kapsamında 7.sınıflar için başvuru yapıldığı takdirde yeniden değerlendirme yapılacağı Belediye’ye bildirilmişti.

 

7.SINIF ÖĞRENCİLERİNE DE “YABANCI VAKIF” ENGELİ

 

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan imzasıyla Belediye’ye verilen skandal cevap bu gün görüşülen Belediye Meclis gündemine getirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan imzası ile belediyeye verilen cevabı meclis üyelerine ve canlı yayını izleyen vatandaşlara okudu. Sözkonusu yazıda Tübingen Troia Vakfı’nın yabancı olduğu için 8.sınıflara izin verilmedi, 7.sınıf öğrencileri için başvurulduğu takdirde tekrar değerlendirileceği belirtildi. Belediye’nin bunun üzerine projeyi 7.sınıf öğrencilerine göre düzenleme yapıp tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiğini açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü maalesef 7.sınıf öğrencilerimize de Troia Antik Kentini gezdirme isteğimizi red etmiştir. Gerekçesi de Çanakkale’de faaliyet yürüten Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nın yabancı vakıf olmasıdır” dedi.

 

ÇANAKKALE TÜBİNGEN TROİA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ’NİN TAMAMI TÜRK!

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izin vermediği Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nın mütevelli heyetinin tamamının Türk isimlerden oluştuğunu açıklayan Ülgür Gökhan; “Ben size şimdi Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nı anlatmak istiyorum arkadaşlar. 9 Ağustos 2004 tarihinde Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann tarafından kuruluyor bu vakıf. Vakfın araştırma ve kazı çalışmalarını yürüten iki yapıdan oluşuyor. Tübingen’deki bölüm araştırma çalışmalarını yürütürken Çanakkale Troia Vakfı da kazı çalışmaları yürütüyor. Daha sonra Tübingen vakfı kapatılarak, bilimsel araştırma kısmı ÇOMÜ’ye devrediliyor. Bu vakfın kurucuları kim? Vakfın Kurucu Başkanı Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann, Prof. Dr. Muharrem Satır, Dr. ibrahim Bodur, Bülend Engin, Prof. Dr. Ramazan Aydın, Doç. Dr. Aslı Özdoğan, Prof. Dr. Turan Efe, Prof. Dr. İlhan Kayan, Çiğdem Morçöl, Prof. Dr. Coşkun Özgünel, Prof. Dr. Celal Şengör, Mustafa Sevim, Enver Sadık Yılmaz, Dr. Ali Zafer İncecik, Alp Yörük, Doç. Dr. Ekin Kozal, Doç. Dr. Göksel Sazcı, Prof. Dr. Rüstem Aslan, Zeynep Bodur Okyay, İsmail Bayraktar, İsmail Erten, Prof. Dr. Haluk Şahin, Selim Çetinkaya, Güneş Pehlivan, Naci Hasanefendi gibi isimlerler vakfın mütevelli heyetindeler” diyerek vakıf yönetimindeki isimleri açıkladı.

 

VAKFA BELEDİYE YER TAHSİSİ YAPTI, ÇANAKKALELİ STK’LAR DESTEK OLDU!

 

Ülgür Gökhan, Tübingen Troia Vakfı’na da belediye meclisi kararı ile 30 yıllık yer tahsisi yaptıklarını açıkladı. Gökhan; “Bizim burada eski Tekel binasını satın alarak, restore ettirdik. 30 yıllığına Çanakkale Tübingen Troia Vakfına verdik meclis kararı ile tahsis edilmesini sağladık. Pek çok kurum ve kuruluş var bu vakfın geliştirilmesine maddi yardımın yanı sıra manevi desteklerde bulunmuştur.  Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann buraya tüm kitaplarını bağışlayarak kütüphane kuruyor. Burası artık arkeoloji alanında Dünyanın sayılı kütüphaneleri arasındadır. 35 bin basılı kitap ile hizmet vermektedir. Kütüphane binasının sağlanmasına, restore edilmesine, iç donanımının oluşturulmasına, kitapların Tübingen'de bilgisayar ortamında arşivlenmesine ve Tübingen'den Çanakkale'ye getirilmesine katkıda bulunanlar: Çanakkale Belediyesi, Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş.     Kale Grubu, İçdaş A.Ş, İsmail Erten, Tübingen Troia Vakfı, Akçansa, Doğtaş, Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Tübingen Üniversitesi, Reinhold Würth, Rudiger Weng, Hans Jucker, Ines Jucker-Scherrer, Süleyman Bodur, İsmail Bayraktar, Edibe Uzunoğulu-Ailesi ve Selim Çetinkaya dır” diyerek Koffman Kütüphanesinin kurulmasına destek veren kişi ve kurumları sıraladı.

 

“KOFFMAN KÜTÜPHANESİ DÜNYANIN SAYILI ARKEOLOJİ KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİDİR”

 

2012 yılında ÇOMÜ ile yapılan işbirliği ile Koffman Kütüphanesi ile üniversite entegrasyonu sağlanarak kütüphane kullanımı üniversitenin hizmetine sunulduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Şu anda vakıf binasında bulunan Koffman Kütüphanesi dünyanın sayılı Arkeoloji kütüphanelerinden bir tanesidir. 15 bin basılı kitabın yanı sıra 30 bin civarında makale ile tüm dünyaya hizmet vermektedir. Şimdi bunu neden gündeme getirdim; Troia vakfı ile kütüphaneyi? Vakıf ile bir işbirliğimiz oldu 2018 Troia Yılı ile ilgili olarak. Vakıf ve belediyemiz Troia Pulları basacaklar, Çanakkaleli çocuklar Troia’yı tüm ülke genelindeki yaşıtlarına göndereceklerdi. Mart ve Aralık ayı arasında 8.sınıf öğrencilerimiz Troia Antik Kentini gezecek buradan izlenimleri de 81 ildeki öğrencilere gönderilecekti. Biz bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğünden izin talep ettik. Biz bunun üzerine 19 Şubat tarihinde Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazarak gerekli izinlerin verilmesi ve 8.sınıf öğrencilerinin sayısı ile ilgili bilgi almak için yazı yazdık. İl Milli Eğitim müdürlüğü ise cevaben, 8.sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirmek istediğiniz proje “Yabancı bir vakıf ortaklı olması” nedeniyle uygun görülmemiştir ibaresi yer alıyor. 7.sınıf öğrencileri için başvurulursa tekrar değerlendirilecektir” cevabı üzerine biz 7.sınıf öğrencileri için ikinci başvurumuzu yaptık” dedi.

 

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

 

8.sınıf öğrencilerine Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nı yabancı olarak niteleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7.sınıf öğrencilerine de aynı gerekçe ile izin vermediğini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu sözlerle açıkladı; “Bunun üzerine Kültür Müdürlüğümüz 26 Mart tarihinde yazı geliyor. İlimiz 7.sınıf öğrencileri ile ilgili projeniz “Yabancı bir vakıf ortaklı olması” sebebi ile kopyala yapıştır yapıp aynı cevabı göndermişler. Bunu yazan kim? İl Milli Eğitim müdürlüğü.”

 

“TROİA’NIN NE OLDUĞUNU 2018 YILINDA ZORLA ÖĞRENENLER VAR”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü çok sert sözlerle eleştirerek; “Troia’nın ne olduğunu bile ancak bu sene öğrenen, zorla öğrenenler var. Yerini bile ancak bu sene öğrenenler var. Troia’nın adını bile telafuz etmekten çekinen, Yunan kentidir diyerek adını bile telafuz edemeyenler bugün birden Troia Havarisi kesildiler. Kentte bunu yaşıyoruz. Burada yabancı vakıf dedikleri varya; bunlar içerisinde bir tek Koffman var. Gerçi kendisi de Türk’tür. Vakıf burada Türkiye’de Çanakkale’de kurulmuştur. Bu vakıf yıllarca Troia’ya ve kentimize emek vermişlerdir. Kazılar ile ilgili olarak kuruldu, sponsorluk sağlanması için kuruldu. Meclisimiz oraya 150 bin TL bir bağışta bile bulunma kararı almıştık. Yeter ki kazı çalışmaları durmasın demiştik. Çünkü Troia kentimizin çok önemli bir varlığıdır. Bu çalışmaları da bugün bile vakıf takip etmektedir.

 

“BU VAKFIN SİCİLİNDEN ALLAH’TAN ÇOCUKLARA TACİZ VE TECAVÜZ YOK!”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz iddiaları ile gündeme gelen Ensar Vakfı’na atıf yaparak, vakıf yöneticilerin devlet protokolünde yer kapma yarışı içerisinde iken Tübingen Troia Vakfı’nın bu vakıflarla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Ülgür Gökhan; “Vakfın adını ağzına almayı bilmeyenler, vakfın kimler tarafından oluşturulduğunu bilmeyenler, neye hizmet etmediğini bilmeyenler bu nu yazabiliyorlar. Allah’a in şükürler olsun ki; bu vakfın tarihinde çocuk tacizi, tecavüz, istismar yok. Kimse bu kişiler ve kurumlar, protokollerde en önde oturan diğer vakıflarla karıştırmasınlar. 2018 yılında böyle bir vakfın bu şekilde anılmasından büyük üzüntü duyuyorum. Bir işi yaparken; ne iş yaptığımızı bile bilmiyoruz, işi ucundan tutuyoruz. Biz Çanakkale Belediyesi olarak 2018 Troia Yılı ile ilgili olarak elimizden gelen gayreti, Çanakkale Belediyesini yok saysalar bile, Troia’nın ilimiz için büyük bir kazanç olduğunu bile bile çalışmaya gayret edeceğiz. Yıllarca da ilimizin değerini dünyaya anlatmaya devam edeceğiz” dedi.




Bu haber 6885 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI