thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Köprü Yerine Fabrika Olsaydı..!

Tarih: 20-05-2019 06:19:01 Güncelleme: 20-05-2019 07:03:01 + -


Fox TV'de canlı yayına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Çanakkale köprüsü ile ilgili büyük bir tartışma yarattı...."Çanakkale Köprüsü Deli Dumrul Köprüsü Olacak!"... Genel Başkana İktidardan ve köprü müteahhidinden cevap geldi


Köprü Yerine Fabrika Olsaydı..!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 15 Mayıs 2019 günü Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köprünün fizibilitesi yapılmadan, bölgede ihtiyaç olup olmadığına bakılmadığını belirten Temel Karamollaoğlu; "Bu köprüden kaç araç geçmesi bekleniyor. Yatırım dediğiniz ekonomiye katkı sunar, ekonomiden pay almaz. Bu köprü Deli Dumrul Köprüsü olacak" dedi.

 

"SEÇİMİN YENİLENMESİ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI DÜNYA'DA ZEDELEMİŞTİR"

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, 23 haziran İstanbul seçimi için Saadet Partisi olarak Necdet Gökçınar'ı tekrar aday göstereceklerini belirti. Seçimlerin yenilenmesi kararının Türkiye'nin itibarını dünyada zedelendiğini söyleyen Temel Karamollaoğlu ; "4 pusulanın yer aldığı bir zarfı açıyor ve içinden sadece bir tanesinin geçersiz olduğunu söyleniyor. Bu karar Türkiye'nin itibarını dünyada çok ama çok ciddi bir şekilde zedelemiştir. Bu seçimde AK Partinin adayı Binali Yıldırım ama 39 ilçede seçim mitingi yapacak olan Cumhurbaşkanı. Böyle bir başkanlık anlayışı olmaz. Tek adam. Meclise karşı sorumlu değil, hiç kimseye kadar sorumlu değil. 5 yılda bir millet benim hakkımda karar verecek diyor. Şeffaflık söz konusu bile değil" diyerek konuyu Çanakkale 1915 Köprüsü ihalesine getirdi.

 

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN FİZİBİLİTE ETÜTLERİ NEREDE?"

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada Çanakkale Köprüsü ihalesi ve köprünün verimi ile ilgili olarak şunları söyledi; "Çanakkale köprüsünün ihalesi yapılmış, inşasına başlanmış. Dünyanın en önemli en büyük köprüsü olacakmış. Peki de bunun fizibilite etütleri nerede? Bu ne zaman ihale edildi? İhaleye kaç firma girdi? Kimler hangi fiyatları verdi? Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede hiç ama hiç gündeme gelmemesi çok acayip bir durum" ifadelerini kullandı.

 

"KÖPRÜ FİNANSMANININ YÜZDE 70'İ AVRUPA VE ARAP FONLARINDAN.."

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'nun Çanakkale Köprüsü ihalesi ve fizibilite etütleri ile ilgili ifadeleri sonrasında Çanakkale Köprüsünün ihalesini kazanan firmalardan LİMAK İnşaatın sahibi Nihat Özdemir, İsmail Küçükkaya'ya mesaj atarak ihale ile ilgili bilgilendirmede bulundu. İsmail Küçükkaya Özdemir'in gönderdiği mesajda "Çanakkale ihalesinin uluslar arası bir ihaleye çıkılmıştır. Rekabet koşulları içerisinde ihaleyi kazandık. Yüzde 70'i yurtdışından Avrupa ve Arap fonlarından finansmanını sağlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

"BU KÖPRÜDEN KAÇ ARAÇ GEÇMESİ BEKLENİYOR?"

Temel Karamollaoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak eleştirilerini şöyle sürdürdü; "Bu kadar önemli, çok önemli bir yatırımın benimde gözümden kaçarak yapılmışsa ben buna şaşırırım. Ben Nihat Beye doğru söylemiyorsunuz demem ama Türkiye de birçok köprü ve tüneller bir tek hatırladığım Avrasya Tünelinde Japonlar devreye girince haberimiz olmuştu. Ben neticeye bakarım. Ben bu yatırımlarda fizibilite etütlerine bakarım. Bu çok önemli. Bu köprüden kaç aracın geçmesi bekleniyor? Bu köprü yap-işlet-devret modeli ile yapılıyor. Bu köprüden geçecek araçlar köprü maliyetini karşılamıyorsa hazineden karşılanıyor, bütçeden ödeniyor. Biz sürekli para ödeyeceğiz bu durumda. Osmangazi Köprüsü'nden bende geçiyorum, köprüden geçen araç sayısı çok az. Avrasya Tüneli tam kapasiteli ile çalışmıyor, oradan da geçen araç yok" dedi.

 

DİKKAT ÇEKEN DİYALOG: "HAZİNE GARANTİLİ Mİ? YANDIK O ZAMAN"

Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak program arasında Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve LİMAK İnşaat sahibi Nihat Özdemir'i konuşturduğunu belirten İsmail Küçükkaya ikili arasında yaşanan diyalogu izleyicilere şöyle aktardı; "Nihat bey proje ile ilgili Sayın Karamollaoğlu'na bilgi verdi. Temel bey de Sayın Özdemir'e 'Hazine garantili mi? sorusunu yöneltti. Özdemir'de onaylayınca Temel bey de 'yandık o zaman' dedi. Sayın Özdemir politik olarak bazı bilgiler verdi ama benim onu açıklamam doğru değil."

"DELİ DUMRUL KÖPRÜSÜ OLACAK!"

Temel Karamollaoğlu açıklamalarına şöyle devam etti; "Maalesef bu tip projelerde, proje hesapları doğru yapılmamışsa bu yükü herkes çeker, tam bir deli dumrul köprüsü gibi olur. Geçersen 10 lira, geçmezsen sopayı yer 20 lira ödersiniz. Hazine garantisi verirseniz maliyetleri köprüyle hiç alakası olmayan Kars'taki bir vatandaşında Sivas'ta ki bir vatandaşında bu köprünün geçişine para ödemesi demektir" dedi.

 

"ÇANAKKALE'DE BÖYLE BİR KÖPRÜYE İHTİYAÇ YOKTU"

İsmail Küçükkaya LİMAK İnşaat sahibi Nihat Özdemir ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasında geçen diyalogda Hazine Garantili ödeme ile ilgili kısmı ise şu sözlerle aktardı; "Sayın Özdemir o kısma ben karışamam ben sadece yapımcı firmayım dedi. Bunun üzerine Temel bey ona 'Bence Çanakkale'de böyle bir köprüye ihtiyaç yoktu' dedi. Nihat bey de bunun üzerine Çanakkale'de kuyruklar olduğunu ve bunun fotoğraflarını göndereceğini belirtti."

 

"YATIRIM BÜTÇEYE EKONOMİYE KATKI SUNAR, BÜTÇEDEN PAY ALMAZ"

Çanakkale Köprüsü için araç geçiş ücretlerinin hazine garantili olmasını eleştiren Temel Karamollaoğlu; "Yapıldıktan sonra bu köprüyü göreceğiz. Bu kadar büyük bir yatırımın arkasından ne çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Bir yatırım yapıyorsanız ekonomiye katkısı olması lazım. Bizi yememesi gerekir. Bu katkının sağlanması demek; bu köprünün tam kapasite ile çalışması anlamına gelir. Veya eksik kapasite ile çalışıyorsa; bütçeye katkı sağlayacağına bütçeden pay almaması icap eder. Bütçeden  katkı sağlanacak tek kesim vardır; oda Türk Çiftçisidir. Çiftçilerimize katkı sağlayacaksınız ki; vatandaş ucuz gıdaya ulaşabilsin, insanların karnı doysun" dedi.

BÜLENT TURAN'DAN "ÖNYARGILISINIZ" MESAJI

Çanakkale Köprüsünün istihdam arttırmayan, ekonomiye hiçbir katkısı olmayan birçok yatırımdan biri olduğunu belirten Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun eleştirilerine Bülent Turan mesajla yanıt verdi. Programın sunucusu İsmail Küçükkaya'ya mesaj atan Bülent Turan; "Çanakkale'mizin, bölgemizin ve ülkemizin kaderi açısından bu önemli gördüğümüz bu projeye karşı önyargılı yaklaşılıyor. Çanakkale'nin turizmi, tarımı için geç kalmış bir projedir. Çanakkale'mize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

 

"KÖPRÜ YERİNE SANAYİYE, TARIMA YATIRIM YAPILSA 5 BİN KİŞİYE İŞ BULUNURDU"

Bülent Turan'ın eleştirilerine yanıt veren Temel Karamollaoğlu; "Çanakkaleli birisi olarak kendisi böyle bir köprünün orada yapılmasını isteyebilir. Ancak şu anda oraya yatırılacak para ile eğer siz dışarıda başka yerlere, üretime yönelik, sanayiye ve tarıma parayı yatırsaydınız bugün en az Çanakkale'de ortalama üç ile çarpın 5 bin insana iş bulma imkanı olurdu. Teknolojisi yüksek bir yatırım olsa bu rakam biraz daha aşağıya inerdi ama en az bu kadar insana istihdam sağlardınız. Ülke ekonomisine de bir katkı sağlardınız. Üretim olmadan ekonomi düzelmez" dedi.

 

"KUYRUKLAR SADECE YILDA İKİ DEFA, DİNİ BAYRAMLARDA OLUŞUYOR!"

Bülent Turan'ın mesajına yanıt veren Temel Karamollaoğlu'nun iddialarını destekleyen mesaj ise bir izleyiciden geldi. Nihat Özdemir'in kuyruklar oluşuyor iddialarına yanıt veren Hüseyin Acar

 İsimli izleyici program sunucusu İsmail Küçükkaya'ya mesaj gönderdiği mesajında; "Nihat Özdemir'in ifade ettiği kuyruklar sadece iki defa dini bayramlarda oluşuyor" dedi.




Bu haber 7808 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI