thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Rektörlükten Torpil İddialarına Yanıt!

Tarih: 22-12-2017 14:12:30 + -


Geçtiğimiz günlerde ÇOMÜ ilahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Araştırma Görevlisi kadrosu ilanına başvuran bir kadın sosyal medya hesabından Araştırma Görevlisi alımlarında torpil yapıldığı iddiasını sosyal medyada paylaştı. Söz konusu paylaşım yerel basına yansıyınca ÇOMÜ Rektörlüğü iddiaların asılsız olduğu açıkladı.


Rektörlükten Torpil İddialarına Yanıt!

ÇOMÜ ilahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Araştırma Görevlisi kadrosu ilanına başvuran bir kadın sosyal medya hesabından 18 Aralık Pazartesi günü yaptığı açıklamada; " Geçtiğimiz günlerde Çanakkale ilahiyat din psikolojisinden araştırma görevlisi kadrosu ilan etti. Bütün evrakları mı hazırlayıp gönderdi m. Evrak konusuna takıntılı olduklarını bildiğimden gönderdikten sonra evraklarda eksiklik olmadığını görevli memura teyit ettirdim. Evraklar tamdı. Geçtiğimiz Cuma ön değerlendirme sonuçları yayınlandı. Cuma mesai saatleri dışında akşam 9'a doğru listeyi yayınladılar" dedi. 'Evraklar tam olmasına rağmen efendim' Açıklanan sonuç listesinde evrakları tam olmasına rağmen elendiğini iddia eden kadın, "Bir de baktım ki diğer 18 adayla beraber eksik evraklar nedeniyle elenmişim. Eksik evrak ne o da belli değil. Üstelik listede bütün puanların sıralamaya giremeyenler de dahil şeffaf bir şekilde gözükmesi gerekirken puanları da kapatmışlar. Araya hafta sonu girdiği için elim kolum bağlı bir şey yapamadım, sınav da yarın. Bugün okulu arayıp bilgi almak istedim ama bilgi vermediler" dedi.

 

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMLARI MEVZUATLARA GÖRE YAPILIR!

 

Araştırma Görevlisi adayın bu paylaşımı Çanakkale yerel basınında da gündeme gelirken; ÇOMÜ Rektörlüğünden iddialarla ilgili açıklama yapıldı. ÇOMÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada; Araştırma Görevlisi Alımının yasal mevzuatlara göre yapıldığı belirtildi. Açıklamada; “Bütün devlet üniversitelerinde olduğu gibi, Üniversitemize de araştırma görevlisi alımı, mevcut mevzuata göre yapılmaktadır. İlan edilen kadrolara başvurmak isteyenler için iki haftalık başvuru süresi tanınır. Başvuru süresi sonunda başvuranların başvuru dosyaları önceden kurulmuş bir komisyon tarafından incelenir, başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru evrakları tam olan adayların dosyalarında belirttikleri puanları ilgili mevzuata göre hesaplanır, en yüksek puan sıralaması ile yazılı sınava alınacak ilk on aday belirlenir ve ilan edilir. Bu ilandan sonra, itiraz edecek adaylar için itiraz süresi tanınır, varsa itirazlar komisyon tarafından tekrar incelenir. Bu inceleme sonunda kesinleşen liste nihai olarak ilan edilir.  Listede adı bulunan adaylar, önceden ilan edilen tarih, yer ve saatte yazılı sınava alınır, yazılı sınavdan aldıkları puan dahil edilerek nihai başarı notu belirlenir ve varsa kazanan kişi ilan edilir” ifadeleri yer aldı.

 

“ADAY İTİRAZ ETMEDİĞİ GİBİ KONUYU YEREL BASINA MALZEME YAPTI”

 

ÇOMÜ’de Torpil İddiaları olarak basına yansıyan Araştırma Görevlisi adayının sınav sonuçlarına hiç bir itirazda bulunmadığı dikkat çekilen açıklamanın devamında ise; “Bir yerel gazetede haber konusu olan olayda İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Felsefesi anabilim dalında ilan edilen araştırma görevlisi kadrosuna başvuranların dosyaları, yukarıda belirtildiği gibi incelenmiş ve daha sonra itiraz süresi tanınmıştır. İtiraz süresi içerisinde itiraz eden söz konusu adayın dosyası tekrar değerlendirilmiş, sınava girecek ilk on kişi arasında yer aldığı tespit edilmiştir. Nihai hale gelen liste ilan edilmiş, söz konusu aday ayrıca aranarak sözlü olarak da bilgilendirilmiştir. Bu yazılı ve sözlü bildirimlere rağmen, söz konusu aday sınava girmemiş, sınava girmek yerine, gerçeklerden uzak, haksız ithamlar oluşturup konuyu yerel basına malzeme yapmıştır.  Üniversitemiz adını yıpratmaya dönük bu haksız ithamları oluşturup, gerçekmiş gibi yerel basınla paylaşan söz konusu aday hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.




Bu haber 5835 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI