thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Tepkiler Geri Adım Attırdı..

Tarih: 28-10-2019 17:13:12 + -


Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kapalı düğün salonunda yapma kararı almıştı. Gelen tepkiler üzerine Kaymakam Uzan geri adım atarak törenlerin Atatürk Anıt önünde yapılması kararını aldı.


Tepkiler Geri Adım Attırdı..

Ezine ilçe Kaymakamlığına atanan ve görevine 5 Eylül 2019 günü atanan Kaymakam Hacı Arslan Uzan, Cumhuriyetin ilanının 96.yıldönümü kutlamalarının ilçede kapalı bir düğün salonunda yapılması kararı almıştı. Kamuoyunda büyük tepki çeken programı ise duyuran Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaș olmuştu. Kaymakam Uzan'a sert tepki gösteren Mantaş; "Çanakkale de Ezine ilçe Kaymakamlığı  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. Yılı  resmi kutlama programını  bir düğün salonunda  temsili olarak  yapma kararı almış. Cumhuriyet'in  değerini  bilmemek  böyle bir şey. Cumhuriyet in  aydınlanmacı  değeri  ve  kazanımları  bu ve buna benzer  uygulamalar yüzünden  halka  ulaşamıyor. Ezine deki  kamu otoritesinin  bu kararı  yanlıştır. Ezine de Cumhuriyet Bayramını  coşkuyla  kutlayabilecek  hiç mi bir meydanı  yok? Siyasi  Partiler  miting için  Ezine de  neresini  kullanıyorlar? Söz konusu  Cumhuriyet  kutlamaları  olunca mi  açık bir alan bulunamıyor. Ne yaparsanız yapın  Cumhuriyetin  Aydınlanma  ışığını söndüremezsiniz. Ezine  Kaymakamlığını,  Ezine  Belediyesini  bu kararından dolayı  kınıyorum. Bu ülkede İşçi yürüyüşleri, Çevrecilerin yürüyüşleri, Demokrasi yürüyüşleri ve Cumhuriyet yürüyüşleri  yasaklanıyorsa  o zaman  Cumhuriyet Türkiye sine daha sıkı sarılacağız. Yaşasın  Cumhuriyet" ifadelerini kullanmıştı.

 

TEPKİLER ARTINCA..

Ezine'de Cumhuriyet Bayramının kapalı düğün salonunda kutlanacak olması vatandaşlarında byük tepki göstermesine sebep oldu. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Ezine Kaymakamı Uzan, tepkiler sonrasında geri adım atarak Cumhuriyet Bayramı'nın ilçede bulunan Atatürk Anıtı önünde bulunan açık alanda yapılması kararını aldığı öğrenildi.

 




Bu haber 4916 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI