thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale MEB’den Yeni Bir Skandal! Troia Kitabı Yasaklandı!

Tarih: 01-11-2018 12:45:10 Güncelleme: 01-11-2018 12:48:10 + -


Mustafa Kemal Atatürk’e, CHP’ye ağır hakaret içeren ve çocuklara “İslam için Cihat” fetvası veren kitabın Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Okutulması zorunlu” olarak tavsiye edilmesi skandalı sonrasında yeni bir skandal yaşandı. 2018 Troia Yılı nedeniyle Kepez Belediyesince ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak istenen “Lacivert Saçlı Kızın Troya Öyküsü” isimli kitap Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünce yasaklı kitap ilan edildi! Yasak gerekçesi ise; "Kız kaçırma"..


Çanakkale MEB’den Yeni Bir Skandal! Troia Kitabı Yasaklandı!

Mustafa Kemal Atatürk’e, CHP’ye ağır hakaret içeren ve çocuklara “İslam için Cihat” fetvası veren kitabın Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Okutulması zorunlu” olarak tavsiye edilmesi skandalı sonrasında yeni bir skandal yaşandı. 2018 Troia Yılı nedeniyle Kepez Belediyesince ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak istenen “Lacivert Saçlı Kızın Troya Öyküsü” isimli kitap Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünce yasaklı kitap ilan edildi!

 

Basın toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, her yıl öğrencilere dağıtılmak üzere kitap dağıttırdıklarını hatırlattı. Geçtiğimiz yıllarda da Kepez Belediyesi olarak Troya ile ilgili hikaye ve boyama kitapları dağıttırdıklarını aktaran Mutan, 2018 Troya Yılı nedeniyle Troya Savaşlarını konu alan yeni bir kitap hazırlattıklarını ve bu kitabı ücretsiz dağıttırmak isterlerken; Çanakkale İl milli Eğitim Müdürlüğünün sansürüne takıldıklarını açıkladı!

 

WHATSAPP EMRİ İLE KİTAP DAĞITIMI ENGELLENDİ

 

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan konuyla ilgili olarak; “Geçtiğimiz yıl Troya yılı olmamasına rağmen Troya Kazı Başkanı Prof.Dr. Rüstem Arslan’ın bir çocuk kitabını bastırtıp okullarda öğrencilerimize dağıttırmıştık. Bu yıl da 2018 Troya Yılı nedeniyle Çanakkalelilerin de yakından tanıdığı Sayın Yusuf Ay imzalı çocuklar için hikaye kitabını bastırtıp dağıttırmak istedik. Kendisi Troya aşığıdır, şenliklerde Heredot’u canlandıran emekli bir eğitimcidir. Biz bu kitabı dağıttırmadan bir gece önce Milli Eğitim Müdürlüğünden okul idarecilerinin olduğu whatsapp grubuna bir emir gidiyor. Kitabın dağıtılmaması konusunda okul idarecileri uyarılıyor” dedi.

 

“BÜLENT TURAN’LA DA, VALİ BEYLE DE GÖRÜŞTÜM”

 

Açıklamalarının devamında Hikaye kitabının dağıtımı konusunda Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettiklerini yardım almak amacıyla AK Parti Grup Başkan vekili Bülent Turan ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile de görüştüğünü açıklayan Mutan; “Eğitimciler bize bilgi verince kitabın dağıtımını durdurduk. İzin alalım, öyle dağıtalım diyerek 3 hafta önce yazı ve ekinde kitapla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettik. Bu süreçte AK Parti Belde Başkanı ile de görüştük, yardım edin, uygun görülürse biz bu kitabı dağıtmak istiyoruz dedik. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile görüştük. Kendisi bana ‘Ya beni Vali yapında çözeyim sorunlarınızı, Vali beyle konuyu görüşür müsün’ dedi. Geçen hafta da Vali Bey ile görüştüm. Böyle bir hikâye kitabı var; açtık okuduk, inceledik biz bir şey bulamadık” dedi.

TROYALI HELEN KAÇIRILDIĞI İÇİN KİTAP YASAKLANMIŞ!

 

Milli Eğitim Müdürlüğünde bir komisyonun kararı doğrultusunda Hikâye kitabının yasaklandığını açıklayan Ömer Faruk Mutan, yasaklanma gerekçesini ise şöyle açıkladı. “Milli Eğitim Müdürlüğünde bir komisyon bu kararı almış. Kitabın 20’nci sayfasında bir kız kaçırma hikayesi var. Bu her yaş kız çocuğunun algısı için iyi olamazmış, okuyamaz, okunmazmış. Troya Savaşları’nın özünde zaten bir kız kaçırma olayı vardır. Paris Helen’i kaçırdığı için Troya Savaşı çıkmıştır! Tüm dünya bunu böyle biliyor. Biz bu konuyu tartışırken AK Partili bir meclis üyemiz vardı; o bile ‘Yav hala memlekette kız kaçırılıyor, böyle yasak mı olurmuş’ diyerek tepki gösterdi. Troya Savaşının ruhu bu iken biz bu kitabı dağıttıramıyoruz! Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya da konuyu söyledim ama bir hafta oldu halen dönmedi. Kitabı kendisine de gönderdik” dedi.

 

HİKÂYE KİTABI YASAK AMA ATATÜRK’E SÖVEN KİTAP SERBEST!

 

Atatürk’e ve CHP’ye hakaretler içeren kitabın okullarda zorunlu okutulacak kitaplar listesinde yer alırken Troya konulu bir kitabın yasaklanmasına çok sert tepki gösterdi; “Böyle bir rezillik olabilir mi? Vali beye de söyledim; gerekirse biz bu kitabı Milli Eğitim Müdürlüğünden izinsiz okulların dışına stant kurarak, gerekirse Pazar yerinde dağıtırım. Ben böyle söyleyince Vali Bey ‘Böylece Milli Eğitim Müdürlüğü bulaşmamış olur’ dedi. Zannediyorum sütten ağızları yandı için yoğurdu üflüyorlar. Biliyorsunuz geçtiğimiz ay Çanakkale’de, Atatürk’e hakaretler içeren bir kitap okullarda zorunlu okutulacak kitap olarak tavsiye edilmişti. Milli Eğitim de bir komisyon var, doğrudur. O kitaba doğru düzgün neden bakmadılar da, bizim bu Troya hikâye kitabımızı yasakladılar? Kız kaçırma konusu nedeniyle bu kitabın dağıtımı engellendi. Biz bunu Pazar yerlerinde stant kurarak dağıttıracağız. Üç hafta geçmiş bu kitabı neden dağıttıramayacağımızın gerekçesini bile belirtmediler. AK Parti Belde Başkanı Alper Altınok’tan öğrendiğim gerekçe buymuş. Yazılı gerekçe gelirse bunu da basınla paylaşacağım” dedi.




Bu haber 4076 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI