thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



2018 Troia Yılı 18 Mart Zaferi’nin 100.Yıl Fiyaskosuna Dönmesin!

Tarih: 06-11-2017 06:34:31 Güncelleme: 06-11-2017 07:44:31 + -


Belediye Meclisi bağımsız üyesi Ufuk Demirbaş yaptığı konuşmada gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Hamidiye Tabyalarını, Truva Müzesi ve 2018 Troia Yılı gibi Çanakkale’nin turizmini canlandıracak projeler için halen çalışmaların yürütüldüğünü ama bir arpa boyu yol alınamadığını iddia eden Demirbaş, Çanakkale Zaferi’nin 100 yıl Kutlamalarını hatırlatarak; “umarım 2018 Troia Yılı da 100.yıla benzemez” dedi.


2018 Troia Yılı 18 Mart Zaferi’nin 100.Yıl Fiyaskosuna Dönmesin!

Belediye Meclisi bağımsız üyesi Ufuk Demirbaş yaptığı konuşmada gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Hamidiye Tabyalarını, Truva Müzesi ve 2018 Troia Yılı gibi Çanakkale’nin turizmini canlandıracak projeler için halen çalışmaların yürütüldüğünü ama bir arpa boyu yol alınamadığını iddia eden Demirbaş, Çanakkale Zaferi’nin 100 yıl Kutlamalarını hatırlatarak; “umarım 2018 Troia Yılı da 100.yıla benzemez” dedi.

 

2014 YILINDAN BERİ HAMİDİYE TABYALARI BİTİRİLEMEDİ!

 

2014 yılından gündeme gelen ve çalışmalarına başlanan Hamidiye Tabyalarının 2018 yılına girmemize sayılı günler kalmasına rağmen bitirilemediğine dikkat çeken Ufuk Demirbaş; “2011 yılında Hamidiye tabyaları devir oldu ve2014 yılında restorasyon işine başlandı ama hala bitirilmedi. Burası Barbaros Mahallesinin nefes alacağı bir alandır. 2014 yılında orada yapılan şovu hatırlıyoruz. Mehmet Daniş’in belediye başkanlığı adaylığı olduğu bir dönemdi ve ‘Hemen başlıyoruz, iki senede bitireceğiz’ dendi. 7 yıl oldu devrinin üzerinden, çalışmaların başlamasının üzerinden 3 yıl geçti. Her türlü sözlerin verilerek başlandığı çalışma 2017 Kasım ayındayız, hala bitmedi. İnşallah önümüzdeki sene biter!” dedi.

 

TROAİ MÜZESİ 2008’DE GÜNDEME GELDİ, 2018’E GİRİYORUZ MÜZE HALA BİTMEDİ!

 

Kaba inşaatı biten ve geçtiğimiz aylarda tanzim teşrif ihalesi yapılan Troai Müzesini de gündeme getiren Ufuk Demirbaş; “Hepimizin yıllardır beklediği bir proje var Çanakkale’de. 2008 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın gündeme getirmesi ile çalışmalarına başlandı. 2010 yılında yer tahsisi yapılıyor. 2013 yılında ihalesi yapılıyor. 2014 yılında 2015 yılında açılacak dendi açılmadı. 2015 yılında 2016’da açılacak dendi, 2017 yılına kaldı. 2017 yılında bitiyor dendi seneye umarım açılışını yaparız. Her sene bitti, bitiriyoruz vs deniyor hala bitirilemedi. Cumhurbaşkanı en son çıktı dedi ki ‘Troia’yı dünya turizminin cazibe merkezi haline getirememiz eksikliğimizdir.’ En sonunda Cumhurbaşkanı da bunu kabul etti. Çanakkale’de bir şekilde işlere başlanıyor ama 5 sene deniyor ama 5 senede yapılamıyor” dedi.

ÇOMÜ’DE ÇOK MEŞHUR BİR CAMİMİZ VAR.. HALA BİTİRİLEMEDİ!

 

FETÖ üyeliğinden cezaevinde tutuklu bulunan eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in girişimleri ile temeli atılan ve kaba inşaatı bitme noktasında olan ÇOMÜ içerisindeki camiyi de gündeme getiren Ufuk Demirbaş; “Caminin temelini atan şahıs cezaevinde tutuklu bulunuyor ama temelini attığı cami de orada öylece duruyor. Şehrin girişinde bulunan cami orada öylece atıl vaziyette duruyor. AK Partili üyelere ve partisine sesleniyorum; şu çok meşhur 2013 yılında başlanan camiyi bitirsinler. Her 6 ayda bir gazete manşetlerinden okuyoruz; ‘Bülent Turan vekilimiz 2,5 milyon camiye ödenek buldu’ şeklinde ama cami orada inşaatı duruyor. Bu konuya bit el atsınlar. Cumhurbaşkanımız Çanakkale’ye geldiğinde bu cami ile ilgili bir dosya hazırladım, kendisine vereceğim” dedi.

 

PARASIZ 2018 TROİA YILI!

 

Çanakkaleli İşadamı Armağan Aydeğer’in kişisel girişimleri ve öncülüğü ile sürdürülen, sürekli gündemde tutulan 2018 Troia Yılı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ufuk Demirbaş, akıllara Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü getirdi. Demirbaş; “Gelelim 2018 Troia Yılına.. İki defa sayın işadamımız Armağan Aydeğer meclisimize gelerek 2018 Troia Yılı için bizlere bilgilendirme yaptı. İki toplantıda da kendisine “Paranız var mı? Bununla ilgili ajans çalışması yapılıyor mu?” Dün itibariyle öğrendim ki; ortada hala ajans yok, para yok. Parasız ne yapılacak?” dedi.

 

İşadamı Armağan Aydeğer’in kişisel olarak ilgilenmesi dışında 2018 Troia Yılına dair hiçbir çalışma yapılmadığını ifade eden Ufuk Demirbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “2018 Troia Yılı için tek bir kuruş bütçe yok ortalıkta. Bakın ben size bu projenin yol haritasını okuyayım. Turizm ve kültür Bakanlığı uluslar arası Troia Yılı projesinin bütçe çalışmalarının yapılması için yönetim kurulunu oluşturur, Üst kurul bir genel sekreter oluşturur ve mevcut çalışmalar bu sekreterlikçe yürütülür. ÇANTAŞ adlı bir şirket oluşturulacak, Çanakkale Belediyesi de bu projenin paydaşlarından olacaktı” dedi.

 

BİZ KONUŞUR, İŞE BAŞLAR AMA BİTİREMEYİZ! TROİA YILININ SAHİBİ YOK!

 

Başta Hamidiye Tabyaları, Troia Müzesi ve 2018 Troia Yılı projeleri gibi birçok projenin törenlerle, şovlarla başlandığını ama bir türlü bitirilemediğine dikkat çeken Ufuk Demirbaş; “2016 yılının sonunda bu proje gündeme geldi, 2017 yılının sonundayız. 2 ay sonra 2018 yılına gireceğiz; Troia Yılına yani ama hala ortalıkta bir şey yok.  Bakın hala ve hala 2018 Troia Yılı ile ilgili ortada bir kurum, ajans yok, bütçe yok. Daha da önemlisi Troia Yılının sahibi yok! Ortada bir yönetim kurulu yok, yürütüme kurulu da yok. Armağan Aydeğer kişisel çabaları ile projeyi buraya kadar tanıttı, taşıdı. Ama onun kişisel çabaları dışında ortada hiçbir şey yok. 2015 yılında Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında da bir fiyasko yaşamıştık. Troia Yılı da fiyaskoya dönüşmesin” dedi.




Bu haber 5904 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI