thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni Dönemin Adı “Derman Belediyecilik” Olacak!

Tarih: 07-12-2018 11:15:18 + -


CHP’nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan 16 yıllık döneminin ardından halkın karşısına ekonomi tabanlı seçim kampanyası yürüteceğini, seçilmesi halinde ise “Derman Belediyecilik” adı altında kooperatifçilik temelli halkın refahına katkı sunacak projeler hazırladıklarını duyurdu.


Yeni Dönemin Adı “Derman Belediyecilik” Olacak!

16 yıllık belediye başkanlığı sonrasında yeniden aday gösterilen Ülgür Gökhan, Türkiye’nin son aylarda yaşadığı ekonomik krizi halkın lehine çevirecek bir belediyecilik anlayışını uygulamaya koyacaklarını söyledi. Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan ve seçilmesi halinde yeni dönem ile ilgili projelerinden bahsetti. Halkın ekonomik kriz nedeniyle bunaldığını ve halkın refahına katkı sunacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Ülgür Gökhan, seçilmesi halinde yeni dönemin adını “Derman Belediyeciliği” olarak duyurdu.

 

“ÖRGÜTÜMÜZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çanakkale Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterilen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ yaptığı konuşmada; “16 yıllık görev sürem boyunca kentin alt yapısından üst yapısına kadar, çocuğundan yaşlısına imkânlar tanıyarak, engellisine destek olarak sosyal yaşamı barış içerisinde, kimseyi dışlamadan insanları temsil etme noktasında görevimi yapmaya çalıştım. Bu görevimi de layığı ile yaptığımı düşünüyorum. Buna inandığım için örgütümün de önerisi ile aday adayı olmayı düşündüm. İki şartım vardı; bunun birincisi kamuoyu araştırması yaparak kendimizi ölçmekti. İkincisi de tüm üyelerin katılımı ile bir eğilim yoklaması ile aday olmaktı. Araştırmada olumlu sonuç çıkınca da örgütümüzde eğilim yoklaması yaptı. Dört aday yarıştık, en çok oyu ben aldım. Parti meclisinde de adaylığım açıklandı. Bundan büyük onur duyuyorum. Bu bağlamda örgütümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

“PARTİLİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CHP İl yönetimin açıkladığı üye sayısında kayıp 482 kişi olduğunu açıklayan Ülgür Gökhan, eğilim yoklamasına katılımın bu rakama göre Yüzde 75’i bulduğunu açıkladı. Gökhan; “Toplam üyemiz 4 bin 499 olarak görünüyor listelere göre; fakat burada gelebilme durumu varken gelmemiş olan 791 kişi var. 25 kişi ile parti ilgisi kalmadığı ortaya çıkmış. Birde 482 kişi var; bunlara hiçbir şekilde ulaşılamıyor. Bunlar büyük ihtimalle öğrenci veya başka bir nedenle Çanakkale’den ayrılmış insanlar. Sonuç itibariyle bizim gerçek üye sayımız 3 bin 975 kişidir. Gelmeyenleri, mazeretli olanları düşersek yüzde 75 katılım oranıyla eğilim yoklaması gerçekleşmiştir. Üyelerimizin kimlere oy verdiği önemli değil; önemli olan katılım sağlamalarıdır. Bu bağlamda eğilim yoklamasına katılan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

“YETİP YETMEYECEĞİNE HALKIMIZ KARAR VERECEK”

Yeniden aday olması yönündeki eleştirilere de yanıt veren Ülgür Gökhan; “Derdimiz Çanakkale’nin derdi, Çanakkale’nin daha çok gelişmesi ve kalkınması için, sorunların en aza indirildiği bir Çanakkale’de projelerimiz var. Bunları daha sonra açıklayacağız. Görev sürem boyunca en çok üzerinde durduğum ve önem verdiğim konu kentteki yaşam tarzının bozulmamasıdır. Buradaki kardeşlik havasının bozulmaması için çaba gösterdim. Temel unsur insanların bu kentte güven içinde yaşamalarını sağlamaktır. Onun için tekrar aday oldum, bu yüzde bu kardeşlik ve barış ortamının sürmesi için aday oldum. İşte bazı sloganlar var; yeter filan. Yetip yetmeyeceğini seçimlerde halkımız söyleyecektir. Ben yapabilirim diyorum, halkta sen yapabilirsin derse sonuç ortaya çıkacaktır. Halk geçmişte bunlara prim vermedi; olumsuz, iftira dolu kampanyalar yapıldı. Görüldü ki bunlar oldukça benim oyum arttı. Her seçim döneminde oylarımı arttırarak kazanmaya devam ettim. İnşallah bu dönemde de oylarımı arttırmış olarak kazanacağıma inanıyorum” dedi.

 

YENİ DÖNEM SOSYAL VE EKONOMİK KALKINMA: “DERMAN BELEDİYECİLİK”

Seçim projelerinin en önemlisini ve seçimi kazanması halinde yeni dönemi “Derman Belediyecilik” olarak adlandıran Ülgür Gökhan şunları söyledi; “Önümüzdeki dönem sosyal ve ekonomik kalkınma konusu olacaktır. Tamda ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde seçime gidiyoruz. Süreç uzayıp gidiyor, kriz devam edecek. Geçim şartları insanları zorlamaya başladı. Yeni dönemde Derman Belediyecilik anlayışı ile yönetim sergileyeceğiz. Kırsal Kalkınma, yerelde ekonomik ve kırsal kalkınma çok önemli olarak görüyoruz. Kooperatifleşme konusuna yoğunlaşacağız” dedi.

“HALKLA ÜRETİCİYİ ARACISIZ BULUŞTURACAĞIZ”

Yeni dönemde kırsaldan kente göçü engelleyerek kırsal kalkınmayı, bununla da kentte yaşayan halkı ucuz ve sağlıklı ürünlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Ülgür Gökhan; “Bunun içerisinde halkla üreticiyi aracısız buluşturacağız, halkımızı desteklemek için çalışacağız. Halkımızın daha uygun şartlarda ürün elde edebilmesi için projelerimiz var. Buna göre belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı tespit ediyoruz. Sadece tarım kooperatifçiliğine değil; enerji kooperatifçiliğine de önem göstereceğiz. Hatta eğitim kooperatifçiliği projelerimizi de sunacağız. Bu konuda üniversitemizden ekonomik projeler yapmak üzere kadrolarımızı oluşturuyoruz” dedi.

 

“KÖYLÜYE, HALKA DERMAN BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Derman Belediyecilik tanımını açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Halk ekmek, ucuz ve sağlıklı süt, kooperatif mağazaları tekrar açılabilir, pazarlarda kooperatiflere yer verilebilir gibi birçok görüşler var. Elbette ki halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Kooperatifin şu avantajı var; kanuna göre belediyeler kooperatiflerden ihalesiz mal alabiliyorlar. Sözleşme yapıyorsunuz; süt şu para, yumurta bu para şeklinde anlaşıyorsunuz, bunu da halka ulaştırabiliyorsunuz. Yerel yöneticiler olarak yem, gübre gibi hammadde karşılığında kooperatiflerden ürün satın alabiliriz. Aracı olmaksızın, belediyenin sağladığı imkânlarla satış gerçekleştirilebilir. Tohum Sandığı projemizi bu sürecin bir parçası olarak başlatmıştık. Derman Belediyecilik dediğimiz işte bu; köylüye derman, halkımıza derman, üniversitemize derman olmak için çaba göstereceğiz” dedi.

 

“ZAMAN KONUSUNA TAKILMAYIN: BU GÜÇ, İNANÇ VE SAĞLIK MESELESİDİR”

16 yıllık görev süresinin ardından tekrar aday gösterilmesi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Ülgür Gökhan; “Zaman konusuna takılmayın, bu güç, inanç ve sağlık meselesidir. Allaha çok şükür sağlığım yerinde. Benden nice genç insanlar var ama sağlık durumları çok kötü. Eskişehir Belediye Başkanımızın yaşı 80’dir. Elbette ki; aynı anlayışı koruyacak, herkese yerimi süreç içerisinde değişirim. O yüzden eğilim yoklaması istedim. Partililerimde acaba sorusu var mı? Bunu görmek istedim” dedi.

 

Parti içerisinde kendisi yerine bir hazırlık var mı sorusuna da yanıtlayan Ülgür Gökhan; “Tabi ki bir b planı hazırlıyoruz ama plan içerisinde olan insanlar cesaret içerisinde hareket etmiyorlar. Elbette partimiz içerisinde Belediye Başkanlığı yapabilecek çok kaliteli insanlar var. Ama onlarında kendilerine göre işleri var. Bende hazır varken; insanlar biraz tembellik ediyorlar. Benim planım yerine partimin bir yedek planı olmalı. Belediye meclis üyeliğine, il genel meclis üyeliklerine talep çok ama Belediye Başkanlığı gibi sorumluluk isteyen işlere talep yok. Bu dönem de bu açıdan yeniden bir hazırlık dönemi olacak. Bir planımız vardı ama olmadı. O yüzden eğilim yoklaması kültürünün partilere yerleşmesi gerektiğini söylüyorum. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Delegelerle eğilim yoklaması yapılmıştı ama ilk kez tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşiyor. Şimdi sağlıklı üye yapısını oluşturup çoğaltacağız. O zaman insanlar çalışma yapacak aday olacaklardır” dedi.




Bu haber 2971 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI