thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Karanlık Anneler Günü.. Esnaf İsyanlarda..

Tarih: 12-05-2017 09:04:20 + -


Çanakkale’nin de elektrik dağıtımını yapan LİMAK-ULUDAĞ’ın Müdürlüğü’nün 14 Mayıs’ta yapacağı elektrik kesintisi esnafların isyanına ve tepkilerine sebep oldu. Esnafı tepki göstermesinin sebebi ise; her yıl 14 Mayıs günü kutlanan Anneler Günü’nde elektriklerin kesilecek olması!


Karanlık Anneler Günü.. Esnaf İsyanlarda..

LİMAK-ULUDAĞ Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs 2017(Pazar) günü 08.00 ile 13.00 saatleri arasında yapılacak olan elektrik kesintisi Çanakkale esnafında adeta infial yarattı. Esnafın tepki göstermesinin sebebi ise elektrik kesintisinin yapılacağı günün Anneler Gününe denk gelmesi! Çanakkale ekonomisinin dar boğazdan geçtiğini ve işlerinin hareketlenmesi için Anneler Günü gibi özel günleri sabırsızlıkla beklediklerini açıklayan esnaflar LİMAK-ULUDAĞ Müdürlüğüne ateş püskürüyorlar.

 

BAŞKA GÜN KALMAMIŞ GİBİ ÖZEL GÜNLERDE ELEKTRİK Mİ KESİLİR?

 

Çanakkale Esnafı Çanakkale’nin de elektrik dağıtımını yapan LİMAKULUDAĞ’ın bakım ve onarım çalışması yapmasını olumlu karşıladıklarını ama bu tür çalışmaların gece geç saatlerde yapılmasının daha verimli olacağını belirtiyorlar. İsmini vermek istemeyen bir işletme sahibi; “Ülkemizin ve Çanakkale’nin ekonomik durumu ortada. Hükümetimiz sürekli teşvik paketleri vergi yapılandırmaları açıklıyor ki ekonomi düzlüğe çıkabilsin. Biz iş yapabilmeliyiz ki, vergimizi ödeyebilelim maaşlarımızı ödeyebilelim. Takvimde başka gün kalmamış gibi vatandaşın yoğun olarak alış veriş yapacağı Anneler Günü gibi özel günlerde elektrik kesintisi yapılır mı? Esnaflar sırf bu tür özel günler için indirim ve kampanya yapıyor. Elektrik dağıtım firması ise kalkmış bakım ve onarımı o güne denk getiriyor. Böyle bir düşüncesizlik kurumsal bir firma tarafından nasıl yapılabiliyor anlayabilmiş değiliz. Elektrik dağıtım firması yetkilileri henüz vakit varken bu çalışmaları başka bir güne ertelemelidir”  tepkisi gösterdi.

 

ÖZEL GÜNLERİ BIRAKIN GÜNDÜZ VAKTİ ELEKTRİK Mİ KESİLİR?

 

Bir başka esnaf ise elektrik kesintisinin gündüz kesilmemesi gerektiğini belirterek; “Bakım ve onarım çalışması tabiî ki yapılacak. İhtiyaç olmuş ki yapılacak. Ama bunun yapılacağı tarihlerde ne var ne yok ona bakılması lazım. Bırakın özel günleri gündüz vakti elektrik kesintisi olur mu? Bu tür kesintiler ve çalışmaların vatandaşın uykuda esnafın dükkânını kapadığı saat diliminde yapılması gerekir. Siz bu elektrik kesintisini esnafın iş yapacağı saatlerde, özel günlerde yaparsanız bu kesintilerden tüm sektör etkilenir. Bu esnafa yazık değil mi?” tepkisini gösterdi.

 

TÜM SEKTÖRLER OLUMSUZ ETKİLENECEK

 

Elektrik kesintisinin tüm sektörleri olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken bir kafeterya sahibi ise şunları söyledi; “Elektrik dağıtım şirketi yapacağı kesinti ile büyük sorumsuzluğa imza attı. Şikayetimizi arayıp ilettik ama açıkçası bir şey değişeceğini düşünmüyoruz. Elektrik kesintisi demek tüm sektörlerin olumsuz etkilenmesi demektir. Biz kafeterya işletiyoruz, havalar artık ısınıyor. Bir müşterimiz gelip soğuk meşrubat istese nasıl vereceğiz? Buzdolaplarımız çalışmıyor, gıda ürünlerimiz bozulacaktır. Biz bu şekilde etkileneceğiz ama bu kesinti tüm sektörleri etkileyecek. Bakın Demircioğlu caddesine bir sürü dükkân var hepsinin vitrinleri ışıl ışıl. Pazar günü annesine hediye almak isteyecek bir vatandaş kapkaranlık bu dükkanlara girer mi? Yada taze bir şeyler yiyip içmek isteyecek aileler kafeterya gibi işletmelere girer mi? Bu tür kesintilerin daha makul günlerde ve takvime bakılarak esnafın işyerini kapadığı, gecenin ilerleyen saatlerinde yapmaları gerekir diye düşünüyorum” dedi.

 

ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN ETKİLENECEK BÖLGELER

 

Anneler Gününün de denk geldiği 14 Mayıs 2017 Pazar günü 08.00 – 15.00 saatleri arasında yapılacak olan elektrik kesintisinden etkilenecek bölgeler ise şu şekilde;

 

Çanakkale İl Merkezi tamamı, Kepez Beldesi ve tamamı, merkeze bağlı köylerin tamamı (Erenköy-İntepe ve Dümrek Köyü Hariç),  

Lâpseki ilçe merkezinin tamamı, Çardak ve, Umurbey Beldelerinin tamamı, Lapseki’ye Bağlı Tüm Köyler

 




Bu haber 9131 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI