thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Bitmeyen Ağıt Çanakkale" İstanbul'da Sahnelendi

Tarih: 18-03-2017 07:52:15 + -


Bu yıl 60. yılını idrak eden Kale Grubu’nun, Çanakkale şehitlerini anmak için destek verdiği “Bitmeyen Ağıt Çanakkale” albümünün ilk dinletisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul’da yapıldı.



Bundan 60 yıl önce Çanakkale’de temelleri atılan, sanayinin öncü kuruluşu Kale Grubu, doğduğu topraklara bitmeyen vefa felsefesiyle Çanakkale şehitlerini anma geleneğini devam ettiriyor. Bu amaçla Kale Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde oluşturulan, Çanakkale Savaşı için yakılmış ağıtların bir albümde toplandığı “Bitmeyen Ağıt Çanakkale” projesine destek veriyor.

 

Bir dizi konserle Türkiye’yi dolaşacak olan Bitmeyen Ağıt Çanakkale seçkisinin ilk dinletisi, Çanakkale Zaferi’nn 102. yıldönümünün hemen öncesinde, 17 Mart’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul’da yapıldı.

"Çanakkale'nin Evlatları" kısa film gösterimiyle başlayan gecede, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü sahibi Prof. Dr. Erol Parlak’ın yönetmenliğini üstlendiği, Etnika Müzik tarafından çıkartılan, Türkçe, Kürtçe, Arnavutça ve Makedonca eserlerin yer aldığı Bitmeyen Ağıt Çanakkale albümünden eserler seslendirildi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen bu özel konser, bir sonraki durağı olan Çanakkale’nin ardından yurt geneline yayılarak devam edecek.

 

Çanakkale’ye ve ülkemize kalıcı eserler bırakma gayesiyle, kültür ve sanata yatırımlarını devam ettiriren Kale Grubu, Bitmeyen Ağıt Çanakkale albümüyle, kuruluşunun 60. yılı için tasarlanan ve “İbrahim Bodur Mirası” adının verildiği projeler dizisinin de startını vermiş oldu. Erol Parlak yönetiminde hazırlanan 11 adet eserden oluşan albüm, insanlık tarihinin gördüğü en destansı savaşlardan biri olan Çanakkale Zaferi’nin arkasından yakılan ağıtların bir araya getirildiği ilk büyük çalışma olarak değerlendiriliyor.

 

“İbrahim Bodur Türkiye'ye pek çok alanda katkısı olan bir büyüğümüzdü”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinletinin ardından yaptığı konuşmasına, “Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bu ağıtlar dizisini, adeta geleceğe sunmak üzere hazırlayan Prof. Dr. Erol Parlak'a ve tüm sanatçılara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde başladı. Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur'u da anma fırsatı bulunduğunu dile getiren Erdoğan, “İbrahim Bodur Türkiye'ye sanatta, eğitimde, sağlıkta ve pek çok alanda katkısı olan bir büyüğümüzdü. Sevgili kızı, Zeynep kardeşimin de bunu devam ettiriyor olması bizler için ayrı bir mutluluk vesilesi" dedi.

 

Prof. Dr. Erol Parlak'a Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde bir söz verdiğine değinen Erdoğan, "Bizden bir müzik üniversitesi istemişti. Ben de o gün sözü verdim. Şimdi de diyoruz ki biz: İnşallah bu müzik üniversitesini kuracağız, bunun adımını atacağız, çalışmalarına da Cumhurbaşkanlığında başlamış durumdayız" şeklinde konuştu.

 

“Bu ülkeye her zaman değer katmaktan gurur ve onur duyduk”

 

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, “Çanakkale'yi andığımız böyle bir gecede huzurlarınızda olmaktan şahsım ve Kale Grubu adına son derece gurur ve mutluluk duyuyırum” dedi. Şehitler diyarı Çanakkale'de doğan ve Çanakkale ruhuyla, ülkesi için yaptığı yatırımlarıyla büyümüş olan bir grubun temsilcisi olarak, bu ülkeye her zaman değer katmaktan, bu ülke için çalışmaktan onur duyduklarını ifade eden Okyay, “Bu sene de 60. yılımızı kutlarken bundan sonra da üretimlerimizin, ülkemize daima katma değer katmak için olacağını huzurlarınızda ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Okyay konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kale Grubu çalışanlarınca hazırlanan bir eser hediye etti.

 




Bu haber 3708 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI