thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Meclis Üyelerine “İmar” Sorgusu!

Tarih: 31-10-2018 10:44:55 Güncelleme: 31-10-2018 10:46:55 + -


Çanakkale Belediye Meclisini oluşturan CHP, AK Parti ve İYİ Partili meclis üyelerinin onayladıkları İmar Tadilatları müfettişe takıldı! Belediye meclisinin aldığı kararları inceleyen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, meclis üyelerinin onayladıkları yaklaşık 20 kadar imar dosyası nedeniyle yazılı ifade verdiler. Müfettişlerin onaylanan İmar Dosyaları nedeniyle yargıya gitmeleri bekleniyor.


Meclis Üyelerine “İmar” Sorgusu!

Çanakkale Belediye Meclisini oluşturan CHP, AK Parti ve İYİ Partili meclis üyelerinin onayladıkları İmar Tadilatları müfettişe takıldı! Belediye meclisinin aldığı kararları inceleyen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, meclis üyelerinin onayladıkları yaklaşık 20 kadar imar dosyası nedeniyle yazılı ifade verdiler. Müfettişlerin onaylanan İmar Dosyaları nedeniyle yargıya gitmeleri bekleniyor.

 

Çanakkale Belediye Meclis toplantılarının gündemini ağırlıklı olarak İmar Planı Tadilatları oluşturuyor. Öyle ki hemen hemen her Meclis toplantısında en az 5 tane imar dosyası meclis üyelerinin onayına sunuluyor. Kat artışı, bina taban ölçüsü, bahçe sınırı, kaldırımlar gibi nedenlerle gerçekleştirilen İmar Tadilatları, belediyeye yapılan müracaatlar sonrasında İmar Komisyonunu gönderiliyor. İmar Komisyonu’nun da görevli meclis üyeleri dosya üzerinde yaptıkları incelemelerin ardından gerek görürlerse de imar tadilatı istenen alanları gezerek incelemelerini yapıyorlar. Onayladıkları İmar Tadilatları daha sonra düzenlenen Meclis Toplantısında gündeme alınarak Meclis üyelerinin onayına sunuluyor.

 

İMAR KONULARINDA GRUP KARARI ALINMIYOR

 

Belediye meclis gündeminde okunan İmar Tadilatları daha sonra Meclis üyelerince onaylanıyor. Meclis üyeleri her ne kadar partilerinin siyasi anlayışlarına göre oylamalarda karar alsalar da; İmar Tadilatları konusunda siyasi partiler grup kararı almayarak üyelerini serbest bırakıyorlar. Meclis üyeleri, İmar Komisyonu üyelerinin yaptıkları incelemelerin yasalara göre de uygun olduğuna kanaat getirirlerse; vatandaşların talebi olan İmar Tadilatlarını onaylıyorlar. Bu sebeple vatandaşların istedikleri değişiklikler genellikle meclis üyelerinin tamamınca oylamalarda kabul görüyor.

 

YAKLAŞIK 20 İMAR TADİLATI DOSYASI MÜFETTİŞLERE TAKILDI!

 

Kanunen; İmar Tadilatları ve değişiklikleri Belediye Meclis Üyelerinin yetkisi ve sorumluluğunda bulunuyor. Buna rağmen İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği Mülkiye Müfettişleri yaptıkları incelemede 2014-2018 tarihleri arasında yapılan yaklaşık 20 İmar Tadilatı dosyası nedeniyle meclis üyelerinin tamamından savunma istedi. Yazılı savunmalarını teslim eden meclis üyeleri; alınan İmar Tadilatı kararlarını hangi gerekçelerle aldıklarını yazılı olarak müfettişlere teslim ettiler.

 

GENEL GÖRÜŞ: “MÜFETTİŞ SAVUNMALARINI ÖNEMSEMEYİP YARGIYA GİDİYOR!”

 

Meclis üyelerinin savunmalarını teslim etmelerine rağmen müfettişlerin genel kanaatinin; imar Tadilatı gibi konularda aldıkları savunmaları önemsemeyip yargıya gittiği yönünde.. Türkiye genelinde birçok belediye meclisinin de benzer konularda yargılandıkları belirtiliyor. Ayrıca 2000 yılından bu yana Çanakkale Belediye Meclisinde görev yapmış hemen hemen tüm meclis üyelerinin de bu türden haklarında açılmış davalar olduğu belirtiliyor.

 

ÇÖZÜM BASİT AMA.. YAPILMIYOR!

 

Çanakkale Belediye Meclis gündeminin büyük bir bölümünü işgal eden İmar Tadilatları konusunda aslında Çanakkale Belediyesinin geleceğe yönelik çalışmaları da var. Kamuoyunda Sümerbank Arazisi, Küçük Sanayi Sitesi, Trutaş ve Sosyal Konutlar gibi dev projeler hakkında Belediye İmar Müdürlüğünce, ada bazında plan hazırlandığı biliniyor. Burada yapılacak olan inşaat alanlarına belli bir kat yüksekliği, bahçe, kaldırım, yol genişliği standart haline getirilecek ve bölge yakınlarında yapılacak olan yapılara da emsal teşkil edecek.

 

Fakat yıllardan bu yana Belediye Meclisi “Ada Bazında İmar Tadilatı” yapmak yerine; tek tek İmar Tadilatları yaparak, meclis üyelerinin onayına sunuyor. Meclis üyeleri içinde her onaylanan İmar Tadilat dosyaları da risk oluyor. Her onaylanan tadilat nedeniyle yargılanma riski ile karşı karşıya kalıyorlar!




Bu haber 2735 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI