thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’de Güvenlik Önlemleri Üst Seviyede!

Tarih: 24-04-2017 10:37:35 Güncelleme: 24-04-2017 10:40:35 + -


Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve yabancı ülke temsilcilerinin katılımıyla Şehitler Abidesi'nde tören yapıldı. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop’un geçtiğimiz günlerde 25 Nisan’da yapılacak Anzak Törenleri için terör uyarısı nedeniyle de Çanakkale İl merkezi dahil Şehitliklerde ve Tören alanlarında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.


Çanakkale’de Güvenlik Önlemleri Üst Seviyede!

6 Nisan 2017 tarihinde açıklamalarda bulunan Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, 25 Nisan’da yapılacak Anzak Törenleri için terör uyarısında bulunmuştu. Yapılan terör uyarısı sonrasında Çanakkale il merkezinde, özellikle Tarihi Yarımada’nın hemen her noktasında çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Çanakkale Kara Savaşları'nın 102.yıldönümü ve Anzak Törenleri için il merkezinde İskele Meydanında çok sayıda resmi ve sivil polis ekipleri görev yapıyor.

 

VATANDAŞI KORUMAK İÇİN POLİS VE JANDARMA EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

 

Demircioğlu Caddesi üzerinde ise Trafik Şube ekiplerine ait iki adet çekici herhangi bir şüpheli araç tespit edilmesi halinde çekmek üzere hazır bekletiliyor. Vatandaşların olası terör saldırısı sonucu zarar görmemeleri için şehir merkezlerinde Polis ekipleri, Tarihi Yarımada da ise Jandarma ekipleri canla başla çalışıyor.

ŞEHİTLER ABİDESİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

 

Öte yandan; Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Yeni Zelanda Adalet Bakanı Amy Adams, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Abidedeki tören, Türkiye Cumhuriyeti adına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın, anıta ayyıldız motifli çelenk sunmasıyla başladı.

 

Saygı duruşunda bulunulması, tören kıtası tarafından saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle devam eden törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Cephesi'nde şehit düşen askerler için dua edildi."İtilaf devletleri adına İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konuştu. Törende, Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı da okundu.

 

TSK Mehteran Birliği'nin konseri ise özellikle yabancı misafirlerce ilgiyle izlendi. Daha sonra tören geçişi yapıldı. Tören geçişine, Türk askerlerinin yanı sıra yabancı askerler, gaziler ve Çanakkale Kara Savaşları'nda şehit veren liselerin öğrencileri katıldı.

 




Bu haber 9286 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI