thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan’dan İstifa Çağrısı “Kandemir İstifa Etsin”

Tarih: 05-10-2017 09:38:14 Güncelleme: 05-10-2017 09:42:14 + -


Dün akşam gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında AK Partili meclis üyelerinin toplantıyı terk etmeleri damga vururken; toplantı başlangıcında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ve Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’e cevap verdi. İki ismi eleştiren Ülgür Gökhan, AK Parti desteğiyle Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet ederken, AK Partili üyelerin cevap vermemesi dikkat çekti!


Gökhan’dan İstifa Çağrısı “Kandemir İstifa Etsin”

Dün akşam gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında AK Partili meclis üyelerinin toplantıyı terk etmeleri damga vururken; toplantı başlangıcında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ve Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’e cevap verdi. İki ismi eleştiren Ülgür Gökhan, AK Parti desteğiyle Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet ederken, AK Partili üyelerin cevap vermemesi dikkat çekti!

 

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in yerel basına yaptığı açıklamalarda Belediye Bütçesinden faydalanamadığına yönelik eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kandemir’in önce yasaları uygulaması gerektiğini belirtti. Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in yasaları uygulamadığını açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Yapamayacaksa İstifa Etsin. Bu işi yapamayacak belli” diyerek Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet etti. AK Parti desteğiyle Kent Konseyi Başkanı seçilen Engin Kandemir’i istifaya davet eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ise AK Parti grubundan hiçbir yanıt verilmemesi dikkat çekti.

 

“BİR MÜFETTİŞTE KENDİSİ İÇİN ÇAĞIRSIN..”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in basına verdiği demeçleri meclis gündemine getirerek Kandemir’in iddialarına şöyle yanıt verdi; “Sayın Kent Konseyi Başkanı Kandemir’in açıklamaları var, bunları okudum ve üzüldüm. Başkanın açıklamaları üzerine bazı bilgiler edindim bunları paylaşmak istiyorum. Kendisi verdiği demeçlerinde “Faydalanamıyorum, bütçeden haberim yok, şeffaf bütçe olsun istiyorum” gibi şeyler söylemiş. Çok da zamanınızı almak istemiyorum. Ama şunu inceledim ve gördüm ki; Kent Konseyi seçimleri Nisan ayında yapılmıştı hatırladığım kadarıyla. Şu anda Eki ayının başındayız. Aradan 5 ay geçmiş; genel kurulu daha doğrusu yasanın amir hükmü olan ‘Dört ayda bir Genel Kurul yapılır’ hatta önceden de bilgilendirme Genel Kurulu yapılması gerekir. Söz konusu yasanın amir hükmünü yerine getirmediğini anlıyoruz! Halbuki dört ayda bir genel kurul yapılır yönetmelikte yazılıyor. Bunun dışında yasa da ayrıca ‘Ayda iki kere Yürütme Kurulu toplantısı’ yapılır emri var; kendisi bu toplantıları da yapmıyor! Şimdi verdiği demeçte demiş ki; ‘İçişleri Bakanlığından müfettiş çağıracağım’ müfettiş çağırırken bir tane de kendisi için çağırmalı. ‘Birde gel beni denetle ey müfettiş’ demeli;  ‘Toplantı yapmıyorum, yürütme kurulunu toplamıyorum, genel kurul yapmıyorum’ demeli” dedi.

“BİLMİYOR, İNCELEMİYOR.. BİRİLERİNİN DOLDURUŞUNA GELİYOR”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir arasında daha önce de konuşulduğu anlaşılan bütçe konusu ile ilgili Gökhan yaptığı açıklamada; “50 kere söyledim; Kent Konseyi’nin başkanına bütçe verilmez! Bütçe Kent Konseyine verilir, o bütçeyi de Yürütme Kurulu projeler bağlamında Kent Konseyi’nin ilgili meclis ve grupların çalışmaları doğrultusunda harcanmasına Yürütme Kurulu karar verir. Bu bütçe nasıl harcanacak başkan karar vermez. Dolayısıyla kamuoyunun kafasını karıştıracak açıklamalar yapması kendisine yakışmıyor. Bilmiyor, incelemiyor ve o hala birilerinin dolduruşuna geliyor. Eğer yapamayacaksa; bu işi bırakmalı yeni bir Kent Konseyi Başkanı seçmeliyiz. Bunları kalkıp basında televizyonlarda anlatması şikâyet etmesi son derece abestir. Önce görevini yap Yürütme Kurulunu topla” ifadelerini kullandı.

 

“YAPAMAYACAKSA Kİ YAPAMAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUM.. İSTİFİA ETSİN”

 

Kent Konseyi Yürütme Kurulunda çoğunluk olmadığı nedeniyle şikâyetçi olan Engin Kandemir’e Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ‘Yapamayacaksan istifa et’ çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Engin Kandemir’i şu sözlerle istifaya davet etti; “Yürütme Kurulunda çoğunlukta değilmiş. Olmayabilir; mahalle meclisleri ve diğer meclislerin bütün başkanları Yürütme Kurulunun üyeleridir. Sen doğru çalış, iyi çalış, proje getir. Oradan olumsuz bir şey çıkarsa o zaman gel şikâyet et. Onun için buradan söylüyorum;  bunu yapamayacaksa ki yapamayacağını tahmin ediyorum. Bu noktada görevi bırakmasını kendisine tavsiye ediyorum. Böyle saçma sapan basına milleti yanıltacak şekilde açıklama yapması yanlıştır, Kent Konseyi Başkanına da yakışmaz” dedi.

KAYNAĞI NASIL BULACAKSIN SAYIN GİDER?

 

AK Parti grup Başkanvekili Bülent Turan ve Milletvekili Ayhan Gider’in gündeme getirdikleri Eski Özel İdare binasının yıkılarak halkın kullanıma açılması ile ilgili son yaşanan gelişmeler de meclis gündemine getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan ve gelişmeleri paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın AK Parti Milletvekili Ayhan Gider’in eleştirilerine de yanıt verdi. Belediye Başkanı Gökhan konuyla ilgili olarak; “Sayın vekiller Bülent Turan ve Ayhan Gider’in Eski İl Özel İdare Binası’nın yıkarak Halk Bahçesini açalım önerileri vardı. Bayram sürecinde dile getirdiler. Milletvekili Ayhan Gider hatta “Kentsel dönüşümü ranta çevirmişler, 4 kat yere 7 kat imar vermiş” gibi ifadeleri olmuş. Biz nerede dört katlı imarı olan yere 7 kat imar vermişiz? Böyle bir imar değişikliğine sadece meclis üyeleri karar verebilirler. Bu eleştiriler sadece bizlere değil AK Partili meclis üyelerine de yapılıyor” dedi.

 

“KÖY KOOP VE GMKA’NIN MÜLKİYETLERİNİ ÖNCE SATIN ALSINLAR”

 

Adliye Binasının yıkılarak meydan düzenlemesi yapılması konusunda meclis kararı olduğunu bir kez daha hatırlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eski İl Özel İdare Binasında ise sorunlar olduğu açıkladı. Gökhan; “ Adliye binası ile ilgili de meydan düşüncemiz ve kararımız zaten var. Bunlar üzerine Özel İdare Binası ile ilgili bir karar alınıyor Özel İdare’de bu karara göre; halkın faydalanacağı şekilde; tüm kurumlarında bu konuda destek vermesiyle ticari ve özel bir yapı yapılmamak kaydıyla bir prensip kararı almışlar. Bunun üzerine durumu tespit edip; bir meclis kararı olduğu için; burasının yeşil alana çevrilmesi için bir çalışma yaptık. Burada ilk kat Köyleri Kalkındırma Birliğine ait bir de GMKA’ya ait kat mülkiyetleri var. Bunların önce mülkiyet sorunlarını İl Özel İdaresinin çözmesi gerekir” dedi.

 

AYHAN GİDER “BİZ KAYNAK BULURUZ DEMİŞTİ. BULSUN GELSİN”

 

Basında sıkça Milletvekili Ayhan Gider’in “İl Özel İdare binasını yıkalım, halka kazandıralım. Belediye üstüne düşeni yapsın, biz kaynakta bulacağız” şeklindeki ifadelerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanıt verdi. Gökhan; “ Söz konusu İl Özel İdare binanın arkasında da hazineye ait tescilli eski binalar var. Burada kendi mülkiyetlerine veriyorsa; kat mülkiyetlerini istimlak etmeleri yada satın almaları gerekir. Ama söz konusu eski iki binanın mülkiyeti hazineye ait olduğu için bizim burası için yeşil alan kararı çıkartmamız söz konusu olamaz. Gitsinler Hazine’den araziyi alsınlar, gerekli izinleri getirsinler. Biz de buna göre oturur meclis olarak gerekli kararları alırız. Burada ciddi bir maliyet var; yapmak, öyle söylemekle de olmuyor. Ayhan Gider vekilimizin söylediği; “Burasını halka açalım biz kaynakta bulacağız” ifadesi var. O cümlesinin altını şimdi ben hatırlatıyorum. Ne kadar bir kaynak bulacak? Ne kadar bir kaynakla bize katkı verecek?  Nasıl bir kaynak yaratacaklarsa bize söylesinler Ak Parti grubu aracılığı ile. Ayrıca hazineye ait binaların arazi sorunlarını da çözmelerini bekliyoruz” dedi.

 

AK PARTİ GRUBU İSTİFA ÇAĞRISINA VE ELEŞTİRİLERE YANIT VERMEDİ

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis açılışında yaptığı Engin Kandemir’i istifaya davet konuşmasına ve AK Parti Milletvekili Ayhan Gider’e yönelik eleştirilere ise AK Parti grubundan hiç yanıt verilmemesi dikkat çekti. İki ismin eleştirilerine sessiz kalan AK Parti meclis üyeleri daha sonra CHP Delege seçimlerinde yaşanan olayları meclis gündemine getirdiler. AK Parti grubu adına konuşma yapan Tülay Ömercioğlu kaset skandalı ile ilgili konuşmak istemesine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önce rica ederek uyardı. Israrlar üzerine ise Tülay Ömercioğlu’nun mikrofonunu kapattırdı. Yaşanan tartışmalara tüm AK Parti grubu itiraz etmiş; daha sonra da protesto amacıyla meclis toplantısını terk etmişlerdi.




Bu haber 6790 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI