thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kişiye Özel İmar Dönemi Bitecek!

Tarih: 25-02-2019 06:34:43 Güncelleme: 25-02-2019 07:09:43 + -


Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider Belediye Başkanını kapısında imar bekleme dönemini bittireceklerini açıkladı. Gider "Parsel bazında imar değişikliklerini tamamen kaldırıyoruz. İmar yapılacaksa ada bazında yapacağız. Ben onu biraz daha genişletiyorum ve bölge bazında yapacağız"


Kişiye Özel İmar Dönemi Bitecek!

Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider Belediye Başkanını kapısında imar bekleme dönemini bittireceklerini açıkladı.  Gider "Parsel bazında imar değişikliklerini tamamen kaldırıyoruz. İmar yapılacaksa ada bazında yapacağız. Ben onu biraz daha genişletiyorum ve bölge bazında yapacağız"

 

"İMAR PLANI İLK 1 YILDA YAPACAĞIZ"

İmar planları hakkındaki sorularını da yanıtlayan Ayhan Gider, “Parsel bazında imar değişikliklerini tamamen kaldırıyoruz. İmar yapılacaksa bizim ada bazında yapacağız diyoruz ama ben onu biraz daha genişletiyorum ve bölge bazında yapılacak diyorum. Mecbur kalırsak ada bazında yapacağız. Mecbur değilsek, ada değil bölge bazında yapacağız.  Yani Çanakkale’nin nüfusu 150 bin olduğunda imarın nereye açılacağı belli olacak, 200 bin olduğunda da önceden belli olacak. Müteahhit bir işe başladığı zaman ve sıkıştığında belediyenin kapısının önünden geçmek zorunda kalmayacak. İster maddi, ister manevi yada siyasi her ne isim altında olursa olsun bir bedel ödemek zorunda kalmayacak. Bunu da ilk bir yılda bitireceğiz. Çünkü 1/100.000’lik planlar tamamlandı. Önemli olan bunların imar planlarıyla uygulanması.Harçlar da ve belediyenin aldığı tüm ödemelerde Maliye Bakanlığı’nın belirlediği asgari ücretin üzerine çıkmayacağız. Meclis kararı ile yeni vergiler koymayacağız. Devletin görevi vatandaşın problemlerini çözmektir, yeni problem yaratmak değildir” dedi.

 

"ÇANAKKALE’NİN ÖZGÜRLÜĞÜ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL"

Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, özgürlük üzerinden oluşturulmaya çalışan algının kötü niyetli olduğunu söyledi. Çanakkale’nin yapısı itibariyle özgür bir şehir olduğunun altını çizen Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, “Çanakkale özgür bir şehirdir. Yapısı itibariyle, insanları itibariyle özgürdür. Bu özgürlük belediyeden kaynaklanmaz” dedi.

 

Her ilin olduğu gibi Çanakkale’nin de kendine özgü özellikleri olduğunu anımsatan Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, “Bir belediye başkan adayının, ‘Ben belediye başkanı olduktan sonra sizin yaşam hakkınıza müdahale etmeyeceğim’ demesi, şu cevabı da yanında getirir; ‘Aslında hakkım var ama müdahale etmeyeceğim.’ Hiç kimsenin, bir diğerinin yaşamına müdahale etme hakkı yoktur. Çanakkale özgür bir şehirdir. Yapısı itibariyle, insanları itibariyle özgürdür. Bu özgürlük belediyeden kaynaklanmaz. Her ilin her coğrafyanın bir özelliği vardır. Çanakkale özgür bir şehirdir ve özgür bir şehir olarak yaşamaya devam edecek" dedi.

KİM KİMİN YAŞAM HAKKINI NASIL KISITLAYABİLİR Kİ?

Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider yaptığı açıklamada, Çanakkaleli olduğunu ve Çanakkale'de büyüyüp yaşadığına dikkat çekerek; kimsenin kimsenin hayatına karıştığına şahit olmadığını ifade ederek; "Ben yıllardır Çanakkale’de yaşıyorum. Çanakkale’de doğdum, Çanakkale’de büyüdüm. Çocuklarım Çanakkale’de doğdu, Çanakkale’de büyüdüler. Ailemle birlikte Çanakkale’de yaşıyorum. Bugüne kadar hiç kimsenin içki içenden şikayet ettiğini duymadım, görmedim. Hiç kimsenin, ibadetini yapandan veya minaredeki ezandan şikayet ettiğini de duymadım. 3-5 oy için lütfen bunları siyasete alet etmeyeyim. Kim kimin yaşam hakkını nasıl kısıtlayabilir ki? Bunun söylenmesi bile, bu konunun gündeme gelmesi bile abesle iştigaldir. Ben şunu soruyorum; Bana genel yönetimin kısıtlamak isteyip de yerel yönetimin koruduğu bir tane özgürlük söylesinler. Böyle bir şey yok. Emniyet Belediyeye bağlı değil, kolluk kuvvetleri belediyeye bağlı değil. Bugüne kadar nereyi kapatmışlar da bundan sonra kapatalım veya belediye neden kapatsın? Böyle bir şey olur mu? Ben burada yaşıyorum. Bu güne kadar kimin yaşam tarzı beni ilgilendirmiş ki belediye başkanı olduktan sonra ilgilendirsin. Ve ben bugüne kadar hep yetki kullandığım görevler yaptım” dedi.

 

"BİZ BİRBİRİNİ SEVEN İNSANLARIZ, ALGI OLUŞTURMANIZA GEREK YOK!"

Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, özgürlüğün Çanakkale'de bir yaşam biçimi olduğunu, kendisinin de böyle bir kültürde büyümek ve yaşamaktan gurur duyduğunu ifade etti. Ülgür Gökhan'ın dışında bir başkasının belediye başkanı seçilmesi halinde bu özgürlük ortamının bitmeyeceğini ve bitmesinin imkanı olmadığına dikkat çeken Ayhan Gider; "Algı oluşturmak bir sanattır. Bazı arkadaşlar bunu güzel beceriyorlar. Sanattır ama faydalı bir sanat değildir. Allah geçinden versin, Ülgür başkandan sonra özgürlük bitecek dersek kötü bir şey bu. Çanakkale özgür bir şehirdir. Yapısı itibariyle özgür bir şehirdir. Biz, birbirini seven insanlarız. Biz, birbirinin fikrini zikrini merak etmeden sohbet edebilen insanlarız. Ben bunu marifet diye söylemiyorum doğal olan budur zaten, bir tek kişi, Ayhan Gider çalıştığımız sürede benim siyasimi fikrimi merak etti, bundan dolayı beni iyi veya kötü bir yerlere atadı diyemez. Sadece ben değil, Çanakkale halkının genel yapısı budur. Ben, Çanakkale’nin bir ferdi olarak bu özelliğe sahibim. Çanakkalelilik bir kültür. İlla burada doğmuş olmanız da gerekmez. Buranın kültürünü kabul eden insanlar Çanakkalelidir. Mezarının burada olmasını arzu eden insanlar Çanakkalelidir” diye konuştu.

"KENDİNİZE AİT OTOPARKINIZ VARSA; MİLLETİN OTOPARK SORUNUNU GÖRMEZSİNİZ!"

Çanakkale’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunları olduğunu söyleyen Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, “Mesela bu şehirde otopark sorunu var. Bu sorun için Ülgür başkan haricinde herkes var diyor. Ülgür başkan yok diyor. Arabanızı çekeceğiniz kendinize ait bir otoparkınız varsa milletin otopark sorunu olduğunun da farkına varmayabilirsiniz. Otopark sorunu Çanakkale’nin en önemli sorunu. Şuan Çanakkale’nin hangi mahalle arasına girseniz kilitli durumda. Çanakkale’deki hangi sokağa girseniz hangi yola baksanız, en iyi kullanılan yol yüzde 50 kullanılıyor. Trafiğin en kontrol ettiği yer burası, Cumhuriyet Meydanı. Araba çekilmesini önlemek için Trafik bütün gün mücadele ediyor. Fakat oraya 24 saat  polis dikseniz illa bir kişi çıkıyor diyor ki benim iki dakikalık işim var. Onun o iki dakikalık park etmesi, trafiği tamamen kilitliyor” diye konuştu.


"YOLLARIMIZDAN VERİM ALAMIYORUZ, YARIM KAPASİTE İLE KULLANILIYOR"
Yol maliyetinin, hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar pahalı bir yatırım olduğunu da söyleyen Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, “Siz bu yolu yapıyorsunuz ama yol olarak kullanamıyorsunuz, yarı kapasite ile kullanıyorsunuz. Şehrin ulaşılabilir yerlerine yeteri kadar otopark yapıldığında, insan neden arabasını yola park etsin. Niye ceza riski yaşasın, hatta neden gece o kadar para verip aldığı arabasını sokak ortasına bıraksın. Dolayısıyla biz şehrin her mahallesine yeteri kadar otopark yapacağız. 30 bine yakın aracımız var bizim. Son 15 senede Sarıçay yatağında arabanızı çekebilirsiniz denilen yerler dışında bana bir kişi Çanakkale’de yapılan otoparkın yerini göstersin. Otopark adı üstünde, otomobillerinizi park edebileceğiniz disiplinel bir yerdir. Şuan çarşının içerisinde onlarca otopark adı altında yer var. Niye bunlar katlı otopark değil de bu halde? Çünkü bir ilde, bir ülkede devamlı legal olmayan tesisler gelişiyorsa, bu aslında yöneticilerin çok işine gelir. ‘İstediğim zaman seni kapatabilirim’ kılıcı ile ona istediğiniz işi yaptırabilirsiniz. Ama milletin işine gelmez. Çanakkale’nin her bölgesine yeteri kadar katlı otopark yapacağız. Bu katlı otoparkların tamamının kullanımı Çanakkalelilere yıllık olarak vereceğimiz bir kart ile çözeceğiz” şeklinde konuştu.
 

"OTOPARKLAR YAPACAĞIZ. GİRİŞ ÇIKIŞA PARA ÖDEMEK YOK, AYLIK 100 TL ALINACAK"
Çanakkale’ye yapacakları otoparkları örneklendirerek anlatan Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, “Esenler’de, Barbaros’ta, Cevatpaşa’da yani Çanakkale’nin her mahallesinde otopark yapacağız. Örneğin, Esenler’de oturanlar arabalarını otoparka çekecek. Plakaya kayıtlı çipli kartı olacak. Dolayısıyla her giriş çıkışta ayrı para ödemeyeceksin. Günlük çarşıya inildiğinde, buradaki otoparka konulduğunda aynı kart kullanılacak. Bu kartı yıllık satacağız. Bu kartın yıllık bedeli 100 lira olacak. Dışarıdan bakınca iddialı duruyor ama iddialı değil bu rakam. Birincisi, biz otoparkı yap-işlet devlet modeli ile yapmayacağız. Bu model kâr etmesi gereken kurumlar içindir. Otoparktan beklediğimiz kâr yollarımızı kurtarmak. Belediye yeterince kâr ediyor yolları kurtarmakla yeni yol yapmak zorunda kalmıyorsunuz, trafiği rahatlatıyorsunuz. Yapılmış bir otoparkın işletme maliyeti dört kişinin maaşıdır, başka bir maliyeti yoktur. Onun için bu kadar aracın barınacağı alanın yıllık maliyeti bunun üstünde olamaz. Zaten bir de şehir dışından gelip, günlük olarak burayı kullanacaklar var. Bunlar da fahiş fiyatlar değil, uygun fiyatlarla normal fiyatlarla bunları kullandırtacağız. Her bina yapılırken belediyeye bir otopark parası ödüyor. Bana Allah rızası için nerelere otopark yaptıklarını göstersinler.  O paralar alındı, nereye gitti. Belediye binasında 400 tane memur çalışacak 150 arabalık otopark var deniliyor. Daha önceden büyükmüş, küçültülmüş ve orada nikah salonu var. Hiç kimseye yetmez. Bunlar rant gören bakış açısıdır, otoparkı yük gören bakış açısıdır, yeşil alanı yük gören bakış açısıdır. Biz buna asla izin veremeyiz. Otopark ve trafik sorununu ilk bir yıl, açıkladığımız projelerin tamamını da en büyüğünü üçüncü yılın sonunda tamamlamış olacağız.  Çok net söylüyorum, bunlar kaynaklık işler değil. Belediyenin parası var. Meydan açmakla, park yapmakla ilgili soruyorsanız konuşabiliriz ama bu detaylar vatandaşın problemi değil. Vatandaş ne yapılacağını bilmek istiyor ben de yapacaklarımızı söylüyoruz. Bunların hepsi konuşulan şeyler, ayaküstü konuşulan şeyler değil” şeklinde konuştu.




Bu haber 5820 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI