thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vali’ye Mi? Belediye Başkanına Mı? Müdürlere Mi? Halka Mı?

Tarih: 13-04-2016 05:04:07 Güncelleme: 13-04-2016 07:38:07 + -


Kendisine ait gazetesinde yazdığı yazısında Su Perdesi kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara “Su Perdesini Kalksınmış, Hadi Oradan, Gidin Başka Yerde Havlayın” başlıklı yazı yazan Kerem İriç’a Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz cevap verdi; “Kent Konseyi’nin; Vali ve Belediye Başkanı başta olmak üzere Valiliğe bağlı 10 müdürlük, 7 mahalle muhtarı, ilimizde teşkilatı olan başta AKP olmak üzere bütün partiler, STK’lar ve halktan oluşur. Sen kime Gidin Başka Yerde Havlayın” dedin? Sorusunu yöneltti.


Vali’ye Mi? Belediye Başkanına Mı? Müdürlere Mi? Halka Mı?

Su Perdesi tartışmalarına uslupsüz bir şekilde dalan ve kendisine ait gazetede Su Perdesi’nin kaldırılmasını isteyen Kent Konseyi çalışma gruplarına “Gidin Başka Yerde Havlayın” şeklinde yazı yayınlayan Kerem İriç’e Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz cevap verdi. Kent Konseyi Saim Yavuz yaptığı açıklamada; “10 Nisan 2016 Pazar tarihli “Değişim” isimli bir gazetede Kerem İriç isimli bir kişi bir yazı yazmış. Bu yazıda “Takmışlar kordonda bulunan su perdesine diyorlar ki; “Görgüsüzlük abidesiymiş, demir yığınıymış, görüntü kirliliğiymiş” hadi oradan, görgüsüz adamcıklar… Nereyi gezdiniz de, hangi donanımınızla bu raporu hazırlıyor, o su perdesinin kalkmasını istiyorsunuz.” diyor.  Yazıda belli ki, Kent Konseyi’nin raporundan bahsediliyor.”

 

“GÖREVİMİZ GEREĞİ İZLER VE DENETLERİZ”

 

“Hatırlatmak gerekir ki,  bahse konu “Su Perdesi”, Kent Konseyi’nin Haziran 2015’de yapılan genel kurulunun gündeminde yer almış, genel kurulda oybirliğiyle kaldırılması uygun görülmüştü. Yine, konusu Çanakkale Yat Limanı ve çevresi olan Marina Çalışma Grubu’nun hazırladığı raporda Su Perdesi’nin kaldırılması, gerekçeleriyle birlikte önerilmiş ve rapor Kent Konseyi tarafından Ocak 2016 ayında yapılan genel kurulda oy birliğiyle kabul edilmişti. Su Perdesi’nin kaldırılması önerisini de içeren bu rapor, yasa gereği belediye meclisinin Şubat 2016 ayında yaptığı toplantısında da belediye meclisine sunulmuştu.”

 

“Daha sonra,  Çanakkale Belediye’sinin, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na “su perdesini 15 Nisan’a kadar kaldırın” yazısı gönderdiği basında yer almıştı ve belediyenin bu girişimine Kent Konseyi’nin Marina Çalışma Grubu ve Çevre Meclisi ayrı ayrı açıklamalar yaparak destek olmuşlar ve belediyeye;  kendilerinin de raporlarında yer alan bu konuya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür de etmişlerdi. Bu tutum, Kent Konseyi’nin daha önce de belediyenin Yat Limanı, AKFA, Hilton kararlarına; daha gerilere gidersek BURDA 17(FORUM), İskele Meydanı kararlarına gösterdiği tutumdan hiçte farklı değildi.  Çünkü Kent Konseyi yasa gereği önerilerini sadece belediyeye sunmakla kalmaz, aynı zamanda uygulamaları da denetlemek ve izlemek gibi bir görevi olduğunu da bilmektedir.

 

KİŞİ VE KURUMLARIN EMEKLERİNİ BİLEREK Mİ HAVLAYIN DEDİN?

 

“Görevimin bana verdiği yetkiyle Sayın İriç’e şunları soruyorum: Kent Konseyi’nin; Vali ve Belediye Başkanı başta olmak üzere Valiliğe bağlı 10 müdürlük, 7 mahallenin muhtarı,  ilimizde teşkilatı olan başta AKP olmak üzere bütün partiler, ÇOMÜ, ÇTSO’da dâhil olmak üzere bütün meslek odaları, sendikalar, noterler, baro ile ilgili dernekler, vakıflar ve kent konseyinin meclisleri ile çalışma grupları ve kentin sorunlarına ilgi duyan hemşerilerden oluştuğunu bilerek mi “Gidin Başka Yerde Havlayın” dediniz?”

 

Kent Konseyi Çalışma Gruplarının hazırladığı raporlarda bu kurum ve kişilerin bilgisi ve emeklerinin olduğunu bilerek mi “Gidin Başka Yerde Havlayın” dediniz?

Kent Konseyi’nin kararlarını, saydığım bu kurumların değerli temsilcilerinin verdiğini bilerek mi “Gidin Başka Yerde Havlayın” dediniz?

Bu kararları görüşerek uygulamalarda sorumluluk alanların değerli belediye meclis üyeleri ve başkanının olduğunu bilerek mi “Gidin Başka Yerde Havlayın” dediniz?

Bu dili Çanakkale Kent Konseyi olarak güçlü bir şekilde reddediyor ve sizi kendi dilinizle baş başa bırakıyor; bir fikriniz ya da bir “derdiniz” varsa açık açık söylemenizi tavsiye ediyorum?

Son söz olarak İmam Şems Amir’in bir sözünü hatırlatarak (mealen) bitireyim: “Onlar ki, hayvanların çıkardıkları sesleri anlamaz ve aşağılarlar; onlar kendi seslerinin çirkinliğini bilmeyenlerdendir.”

 




Bu haber 3980 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI