thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Biga Ovası Çiftçisinin 2 Milyon Lira Su Borcu Var

Tarih: 27-04-2017 07:15:08 Güncelleme: 27-04-2017 07:27:08 + -


Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, çiftçiden su bedeli alacağını açıklarken, 437 bin lira borç olduğunu, bankada 13 bin 637 lira kaldığını söyledi.


Biga Ovası Çiftçisinin 2 Milyon Lira Su Borcu Var

Türkiye'nin finansal dengesi en iyi sulama birliklerinden olan Biga Ovası Sulama Birliği'nde de, artık tehlike çanları çalıyor. 2017 Yılı sulama mevsimi yaklaşmasına karşın, çiftçilerin geçmiş yıllar su bedellerini büyük ölçüde ödemedikleri ve birliğin ödeme sıkıntısına düşmek üzere olduğu ortaya çıktı.  Biga Ovası Sulama Birliği’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya, Devlet Su İşleri'nin Balıkesir Bölge İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Soğay ve 252. Şube Müdürü Vekili Yusuf Turan Özdemir ve birlik üyeleri katıldı.

 

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak "26 Nisan 2017 tarihi itibari ile, Bakacak Barajı'ndaki su miktarı brüt 46 milyon metreküptür." dedi. Su toplama havzası 135 milyon metreküp olan Bakacak Barajı'ndan, 2017 sulama mevsiminde Biga Ovası'na kısıtlı miktarda su verilebileceği anlamına gelen su miktarı, çeltik ekimi yapılamayacağı anlamına geliyor. Çeltik kadar olmasa da ikinci büyük miktar su isteyen mısıra yönelişin bulunduğu Biga Ovası'nda, bu sezon mısır için bile su tartışmalarının yaşanacağı anlaşılıyor.

 

Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak; tehlike çanlarının çaldığı finansal durumu ile ilgili de bilgiler verdi: "26 Nisan 2017 tarihi itibariyle ile birliğimizin banka hesabı 13 bin 637,41 TL’dir. Birliğimizin 437 bin 73 lira 83 kuruş borcu bulunmakta olup, alacaklarımız toplamı 2 milyon 19 bin 993 lira 7 kuruştur."

 

Başkan Irak'ın ortaya koyduğu finansal tabloya bakılırsa, bu sezon çiftçilere verilecek sudan elde edilecek hasılatın da ciddi oranda düşeceği; sezon sonu Biga Ovası Sulama Birliği'ni daha güç koşulların beklediği anlaşılıyor. Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, yapılan çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdi: "2016 yılı sulama sezonunda çiftçilerimize suyun sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için 140 m3 hazır beton, 110 m3 kendi hazırladığımız beton ile yaklaşık 500 metre ana kanalda, 250 metre yedek kanalarda beton yenilenmesi yapılmıştır. Kış sezonunda yollarımızın tamir ve bakım için 5 bin m3 yol malzemesi mevcut depolarımıza çekilmiş, bir kısmı direk olarak yollarımıza serilmiştir. 20 kilometrelik yolun bakım ve onarımı yapılmış olup, geri kalan yolların bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir. 60 adet vana değişimi yapılarak sulama hazır hale getirilmiştir. 2016 yılında yosunlanmayı önlemek için 5 bin 500 kilogram göz taşı ve kanal kimyası kullanılmıştır. Kanal kıyılarındaki yabancı otları kurutmak için 200 litre yeşil kurutan (randop) ot ilacı kullanılmıştır. Birliğimiz tüm ana ve yavru kanalların temizliği ve bakımı birliğimiz personeli ile köylerden bulduğumuz işçilerle birlikte yapılarak 2017 sulama sezonuna hazır hale getirilmiştir."

 




Kaynak: www.bigazete.com.tr

Bu haber 8953 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI