thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ayvacıklı Depremzedelerin İçler Acısı Durumu

Tarih: 02-07-2018 07:32:36 Güncelleme: 02-07-2018 08:00:36 + -


Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 günü iki tane 5.3 ve en büyüğü 4.4 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmişti. O günden bu güne konteynırlarda yaşayan depremzedeler boşa akan lağım suları, hastalıklar ve haşerelerle boğuşuyor.


Ayvacıklı Depremzedelerin İçler Acısı Durumu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 günü iki tane 5.3 ve en büyüğü 4.4 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmişti. Depremler nedeniyle Ayvacık ilçesinde 31 köy ve 10 mahallede, Ezine ilçesinde de 4 köyde bin 40'ı ağır olmak üzere 2 bin 680 yapının zarar gördü. Yaşanan afet sonrasında yurt genelinde yapılan yardımlar bölgeye kısa sürede ulaştırılarak depremzedelerin yaraları sarılmaya başladı.

 

Evleri yıkılan, kimisi de oturulamayacak derecede hasarlı olan yapıların yerine AFAD ve diğer kurumların ekipleri ile bölgeye kısa sürede konteynır kent kuruldu. Konteynır kent ile kısa süreli barınma sorunları çözülen depremzedeler devletten kalıcı konut sözü aldılar.

 

KALICI KONUTLAR HENÜZ BİTİRİLEMEDİ

 

6 Şubat 2017 günü sabaha karşı meydana gelen ilk 5.33’lük depremin ardından 1 yıl 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen Kalıcı konutların inşası henüz bitirilemedi. Depremzedeler konteynırlarda zor şartlara rağmen yaşamaya devam ediyorlar. Son Başbakan Binali Yıldırım da bölgeyi ziyaret ederek depremzedelerin sorunlarını dinlemiş, yetkililere depremzedelerin sorunlarının çözümü için talimat vermişti.

LAĞIM SULARININ İÇİNDE YAŞIYORLAR!

 

1 yıl 4 dört aydan bu yana konteynırda yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedeler sorunları gün geçtikçe büyüyor. Ayvacık ilçesi Gülpınar Kızılkeçili’de deprem konteynırlarında yaşam şartları gittikçe zorlaşıyor. Özellikle boşa akan lağım suları insan sağlığını ciddi şekilde tehdit edecek boyutlara ulaşmış durumda. Depremzede çocukların tüm günlerini bu sağlıksız ortamda geçirdiğini belirten depremzedeler küçük çocuklarda meydana gelen hastalanma oranlarında artış olduğunu ifade ediyorlar.

 

YETKİLİLER İLGİSİZ DAVRANIYOR

 

Lağım sularının yarattığı sağlıksız ortamda ayrıca haşerelerde artış sağlamış durumda. Lağım suları ve oluşan bataklıkta üreyen sinekler nedeniyle depremzedeler cam ve kapılarını açamadıklarını söylüyorlar. Yaşadıkları olumsuzlukları yetkililere defalarca kez aktarmalarına rağmen kendileri ile ilgilenilmediğini söyleyen depremzedeler yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.




Bu haber 4051 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI