thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP'ye Şok Suçlama; “CHP Yönetimi 7 Kişiyi Feda Etti”

Tarih: 21-11-2014 18:26:28 Güncelleme: 21-11-2014 18:42:28 + -


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale mitingi esnasında 17-25 Aralık olayları ile ilgili bakan ve çocuklarının ses kayıtların kamuya açık alanda dinletilmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, dava ile ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Adnan Öncü yargılanan sanıkların CHP Genel Merkezince feda edildiğini savunarak; “Ne İl Başkanlığı ne de CHP Genel Merkezi sanıklara sahip çıkmamıştır” dedi.


CHP'ye Şok Suçlama; “CHP Yönetimi 7 Kişiyi Feda Etti”

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü 19 Kasım günü Çanakkale adliyesinde görülen “Tape Davası” ile ilgili tartışma çıkartacak açıklamalarda bulundu. Adnan Öncü yaptığı açıklamada; “Kamuoyunun malumu olduğu üzere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28.02.2014 tarihli Çanakkale Mitinginde, dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen bir kısım video ve ses kayıtları dev ekranlar ve ses sistemleri kurulmak suretiyle yayınlanmış, cumhuriyet meydanında bulunan halka dinletilmiş ve izletilmiştir. CHP Genel Başkanı yerel seçim boyunca mitinglerinin konsepti haline getirdiği bu uygulamayı CHP Grup Toplantısında, Antalya’da,  İzmir'de ve miting düzenlediği birçok ilde tekrar etmiştir” dedi.

 

“CHP İL BAŞKANLIĞI BİLEREK HUKUKSUZLUĞU ORTAK OLDU”

 

Adnan Öncü açıklamalarının devamında CHP İl başkanlığının hukuksuzluğa bilerek ortak olduğunu belirterek “Maalesef Çanakkale'deki mitingi organize eden CHP İl Başkanlığı Genel Merkez'in bu kanuna aykırı emrini reddetmesi gerekirken; ses ve video kayıtlarını halka açık alanlarda yayınlayarak, Türk Ceza Kanunun ilgili hükümlerini ihlal ettiğini, suç işlediğini bile bile Genel Başkanlarının ve Genel Merkezlerinin talimatını eksiksiz yerine getirmiş, bu hukuksuzluğa ortak olmuştur. Söz konusu durumu öğrenir öğrenmez derhal Cumhuriyet Meydanında devam eden hukuksuzluğun durdurulması adına Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımdan suç duyurusunda bulunulmuş, akabinde kamuoyunun malumu olan ceza davası açılmıştır” dedi.

 

“TERTİP KOMİTESİ 7 KİŞİ’Yİ FEDA ETTİLER” İDDİASI

 

 Adnan Öncü açıklamalarına şöyle devam etti; “Ancak suç duyurumuz üzerine açılan soruşturmada suçun azmettiricisi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezindeki ilgililer soruşturmaya dahil edilmezken, sanki CHP Genel Merkezinin, CHP İl Başkanlığının bu organizasyondan haberi yokmuşçasına CHP tertip komitesi adı altında 7 il yöneticisi feda edilmiştir. Ne Çanakkale CHP İl Başkanlığı ne CHP Genel Merkezi bu 7 il yöneticisinin arkasında durmamış, hukuka aykırı olarak bu video ve ses kayıtlarının yayınlanması emrini tertip komitesine biz verdik deme cesaretini gösterememiş, tabiri caiz ise kendilerini kurtarmak adına bu 7 il yöneticisini feda etmiştir. İşte CHP siyaseti budur. Kendi talimatını yerine getiren İl Yöneticilerinin bile arkasında duramayan bir Genel Başkanın halkın arkasında durması hayalden başka bir şey değildir.”

 

“YARGIYI BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞARAK SUÇ İŞLEDİLER”

 

“Maalesef her fırsatta hukuktan dem vuranlar, bağımsız yargıdan ve yargıya baskı yapılmamasından bahsedenler suçu işleyen kendi siyasi yandaşları ve yandaş Genel Başkanları olunca deve kuşu misali başlarını kuma gömmekte, işlenen suçu ve hukuka aykırılıları görmezden gelebilmektedir. Adalet ve hukuk Türkiye Cumhuriyetinin her bir bireyi için eşit ve adil uygulanmalıdır. Yargıya intikal etmiş bir davada maalesef CHP artık gelenek haline getirdiği üzere Genel Başkan Yardımcısı, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile partililerden oluşan kalabalık bir grup ile duruşma salonunu ve salonun önündeki koridoru doldurmakta, adliye önünde basın açıklaması yaparak yargıyı baskı altına almaya çalışmakta maalesef yine suç işlemektedir.”

 

MESELE KALABALIK ŞEKİLDE DURUŞMA TAKİP ETMEKSE..

 

“Mesele kalabalık bir şekilde duruşmaları takip etmekse, Ak Parti teşkilatları çok daha kalabalık bir şekilde kendisini ilgilendiren duruşmalarda hazır bulunabilir” diyen Adnan Öncü açıklamalarına şöyle son verdi; “Ancak bu Ak Partiye yakışacak bir üslup değildir. Ak Parti CHP gibi toplumun gerginliklerinden nemalanmaya çalışan bir parti değildir. Ak Parti olarak bizim tercihimiz,  her zaman toplumu gerecek davranışlardan kaçınmaktır. Bizce yargıya intikal etmiş meseleler hukuk çerçevesinde Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız mahkemeleri tarafından, hâkimlerimizin hür iradeleri ve vicdanları ile hiç bir siyasi baskıya maruz kalmadan çözüme kavuşturulmalıdır.”

 




Bu haber 3934 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI