thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Bin Kız Çocuğu İçin Bağış Toplanıyor
Tarih: 26-08-2023 06:36:41 Güncelleme: 26-08-2023 07:38:41 + -


30 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan ve 36. kez düzenlenen Çanakkale Yüzme Yarışmaları için bu yıl 2440. Rotary Bölge Federasyon Başkanı Ayda Özeren tarafından bir fikir ortaya çıktı ve yarışlara bu yıl ilk kez katılım gösterecek olan sanal yüzücüler ile bir bağış kampanyası düzenlendi.


Bin Kız Çocuğu İçin Bağış Toplanıyor

30 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan ve 36. kez düzenlenen Çanakkale Yüzme Yarışmaları için bu yıl 2440. Rotary Bölge Federasyon Başkanı Ayda Özeren tarafından bir fikir ortaya çıktı ve yarışlara bu yıl ilk kez katılım gösterecek olan sanal yüzücüler ile bir bağış kampanyası düzenlendi. TC İzmir Valiliği oluru ile düzenlenen kampanya kapsamında her sanal yüzücü için yapılacak bağışlarla, bin kız çocuğuna eğitim desteği verileceği duyuruldu. Konuyla ilgili olarak, Ayda Özeren ve 36. Çanakkale Yüzme Yarışlarına sanal yüzücü olarak katılacak Ferahi Arpaç Öztimur açıklama yaptı.

 

"BU YILIN FARKI GÖNÜLLÜ SANAL YÜZÜCÜLER TANIMLANDI"

36 yıldır gerçekleştirilen Çanakkale Yüzme Yarışlarının Rotary için önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden sanal yüzücü Ferahi Öztimur, "Yüzme yarışmasından elde edilen gelir pek çok konuda topluma hizmet anlamında kullanılıyor. Bu yılın farkı; gönüllü sanal yüzücüler Rotary'nin Swim4Rotary internet adresi üzerinden bağışlara açtılar kampanyalarını. Ben de bu kişilerden bir tanesiyim. 2440. Rotary Bölge Federasyon Başkanı Ayda Özeren bu konuya liderlik etti, kampanya onun fikriydi. İlk sanal yüzücü de kendisi oldu. Bu kampanya 2440. Bölge Rotaryenlerine duyurulunca ben de bu anlamda gönüllü oldum" dedi.

 

"KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNİ ÖNEMSEYENLER DESTEKLERE BAŞLADILAR"

Bağış kampanyasını tüm çevresine duyurduğunu ifade eden Öztimur, "Kız çocuklarının eğitimini önemseyen, destek vermek isteyen insanlar, arkadaşlarım, Bursalılar hem desteklere başladılar hem de eş zamanlı olarak kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak daha geniş katılımlı olması için katkı sundular" diye konuştu.

 

"HEDEFİMİZ KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK"

Kampanyanın Valilik izinli ve denetimli olarak sürdüğünün altını çizen Öztimur, "Her yıl okulların açılış sürecinde Rotary'e çok fazla talep oluyor. Hedefimiz; buradan toplanacak bağışlar ile bu taleplerin değerlendirilmesi sonrası denetimli biçimde kız çocuklarına eğitim desteği vermek. Bağışlar, yarışmanın gerçekleştirileceği 30 Ağustos tarihine kadar web sitesi üzerinden alınacak. Sonrasında ben ve tüm diğer sanal yüzücüler için Rotary'nin hesabında toplanan bağışlar, kız çocuklarının eğitim giderlerine destek vermek için kullanılacak" ifadelerini kullandı.

 

BİNİN ÜZERİNDE LİSANSLI YÜZÜCÜ AKINTIYA KARŞI KULAÇ ATACAK

2440. Rotary Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, 36. kez düzenlenecek Çanakkale Yüzme Yarışlarında binin üzerinde lisanslı yüzücünün 25-30'a yakın da sanal yüzücünün katılım gösterdiğini belirtti. Özeren, "Yüzücülerimiz akıntıya karşı 3 buçuk deniz millik bir mesafeyi yüzüyorlar ve bu yarışmamızı her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapıyoruz. Yaklaşık 300 civarında da yurt dışı katılımcı var" dedi.

 

SANAL YÜZÜCÜLER BAĞIŞ TOPLAYACAK

Bu yarışmayı bir projeye çevirmek için yıllardır federasyon olarak çaba gösterdiklerini belirten Özeren, "İnsanları bu anlamda motive etmek için iyi bir amaç bulmak gerekiyor. Yarışma kapsamında boğazda değil sanalda yüzerek fon yaratmak için bir kampanya yapabiliriz dedik ve yola çıktık. 'Cumhuriyetimizin 100. yılında bin kız çocuğuna eğitim desteği vereceğiz' diyerek her kulaca 1 lira gibi bir paye biçtik. Boğaz yüzücüleri 3,5 deniz mili yani 6.489 metre mesafede yaklaşık 3.600 kulaç atıyor. Biz de kampanyamızı başlattık ve sanal yüzücülerimiz topladıkları bağışlarla kaç kulaç atacak diye heyecanla beklemeye başladık." diye anlattı. Özeren, en çok bağış toplayan ilk 3 sanal yüzücüye de birer madalya verileceğini ekledi.




Kaynak: https://www.bursadabugun.com

Bu haber 1558 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI