thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Erdoğan, Ağır Metal Yorgunudur”

Tarih: 04-06-2021 05:40:21 Güncelleme: 04-06-2021 05:43:21 + -


Fox TV’de 3 Haziran 2021 tarihli İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ekonomiden Millet ittifakının hazırladığı anayasa taslağına, adalet sorununda mafya-siyasetçi ilişkisine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi yönetemediğini iddia eden Muharrem Erkek; “Sayın Erdoğan metal yorgunudur. Nasıl metal yorgunu olduğu için birçok belediye başkanını metal yorgunluğu


“Erdoğan, Ağır Metal Yorgunudur”

Fox TV’de 3 Haziran 2021 tarihli İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ekonomiden Millet ittifakının hazırladığı anayasa taslağına, adalet sorununda mafya-siyasetçi ilişkisine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi yönetemediğini iddia eden Muharrem Erkek; “Sayın Erdoğan metal yorgunudur. Nasıl metal yorgunu olduğu için birçok belediye başkanını metal yorgunluğu gerekçesiyle görevden almışsa; bugün ülkeyi yönetemiyor, savruluyor Türkiye. Kendisi bugün ağır metal yorgunudur” dedi.

 

İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programda esnafın içinde bulunduğu durumu değerlendiren Muharrem Erkek; “Memleketimizin her bir köşesinde esnafımız ile buluşuyor bir araya geliyor, dinliyoruz. Bugün esnafımız neden bu kadar güç durumda? Çünkü güçlü bir ekonomimiz yok. Merkez Bankası tam takır, kasası bomboş olduğu için.. 128 Milyar Dolarımız Merkez Bankası’nda olsaydı esnafımız bu kadar mağduriyetler içerisinde olur muydu? Güçlü sosyal devletlere bakalım; güçlü ekonomilere bakalım. Mesela İngiltere milli gelirinin yüzde 16’sını sosyal destek olarak paylaştı vatandaşlarıyla. Bizim milli gelirimiz güneşin altındaki kar gibi eriyor. 2017 yılında 859 milyar dolar olan milli gelirimiz 2020 yılında 717 milyar dolara düşmüş. 142 milyar dolar erimiş. Çünkü bu sistem milli geliri eritiyor. Almanya esnafına, vatandaşına ‘Lütfen sağlık her şeyin üzerindedir. Siz gidin evlerinizde oturun. Aylık gelirinizin yüzde 80’ini karşılayacağım’ dedi. Bulgaristan bile küçük esnafına esnaflarına 5000 euroya kadar, orta ölçekli esnaflarına ise 15 000 euroya karşılıksız destek verdi. Bu destekler yapılabiliyor; eğer siz doğru yönetmişseniz, üretmişseniz, kasanıza paranız varsa, israfta yapmadıysanız o zaman esnafa vatandaşa gerçek anlamda destek olabilirdiniz” dedi.

 

“128 MİLYAR DOLARIN NEREDE OLDUĞUNU AÇIKLAMAK ZORUNDADIR”

Merkez Bankası rezervlerinde bulunması gerekirken nereye harcandığı açıklanmayan 128 Milyar Doları gündeme getiren Muharrem Erkek; “Bin lira, üç bin lira paralarda esnafa, vatandaşa destek olunabilinir mi? 128 milyar doları esnafı boş verelim; 84 milyon vatandaşımıza dağıtmış olsaydık kişi başına 1500 dolar düşüyordu. 4 kişilik bir aileye 6 bin dolar yardım yapılabilirdi. Merkez bankasındaki tüm paranın sahibi millettir. Her kuruşun nereye harcandığını sorgulayabilir vatandaşlarımız. 128 milyar dolar nerede diye sorduğumuz zaman; Sayın Erdoğan cevap vermek zorunda, açıklamak zorundadır. Sayın Erdoğan ‘Şu tarihlerde, şu kurdan şu tarihte yapılan ihale ile şu kurdan sattık’ diye açıklamalıdır. Neden açıklayamıyor? Açıklanamayan şeylerin arkasında bir şeyler vardır. Siz dövizi ve faizi suni olarak bastırabilmek için 128 milyar doları sattınız. Cevaplayamadığınıza göre; demek ki yandaşlarınıza da gitti. Hesap verilmeyen, şeffaflık olmayan bir yönetimde demokrasi olur mu? Demokrasinin olmadığı yerde ekonomi de krizden krize sürükleniyor” dedi.

 

“GÜCE TAPANLARIN OLDUĞU ÜLKEDE ADALET OLMAZ”

8 yıldır haklarını alamayan Somalı Madencilerin hakları için tekrar Ankara’ya yürüyecek olmalarının da gündeme geldiği programda CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; “Türkiye’nin Adalet yürüyüşü devam ediyor. Mahkemeler eskiden işçiden yanaydı ama şimdi maalesef herkes saraya bakıyor. Güce tapanların olduğu bir ülkede, gücün haklı çıktığı bir ülkede adalet olmaz. Somalı maden işçisi yurttaşlarımız adalet arıyorlar. Herkes adalet arıyor. Çay üreticileri haklarını arayınca, polise talimat veriliyor joplanıyorlar. Öğrenciler haklarını arayınca jopla karşılaşıyorlar. Adaletin olmadığı yerde huzur da olmuyor. Adaleti yeniden tesis edeceğiz. Devletin temeli adalettir; adalette çürüme olursa işte o zaman ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya kalırız” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞI O KADAR YÜKSEK Kİ..”

Yıllık enflasyon oranının yüzde 16,59’a yükselmesini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; “Halkın gerçek enflasyonu açıklanan enflasyon değildir. Hayat pahalılığı o kadar yüksek ki.. Zaten sorun şurada; hayat pahalılığı, faizler, döviz, işsizlik, zamlar hepsi ayna yükseliyor. Bu da sefaleti getiriyor. Sayın Erdoğan geçen gün ‘Faizleri indireceğiz, MB başkanıma talimat vereceğim’ dedi. Ben ekonomist değilim ama düşünen herkes gibi şunu çok iyi biliyorum faiz sebep değil; sonuçtur. Eğer gerçekten faizi sebep olarak gören bir yöneticimiz var ise; vah milletimize, vah devletimize.. Biz dövize en yüksek faizi ödeyen ülkeden biriyiz.  Son 20 yılda yurtdışına 200 milyar dolar faiz ödemesi yapmışız. 84 milyon insanımız faiz lobilerine çalışıyor. Bu adaletsizliktir, enflasyon, faiz bu yüzden yükseliyor. Faiz sonuçtur; üretmediğiniz için, enflasyon olduğu için, doğru yönetmediğiniz, israf yaptığınız için faiz yükseliyor. Maalesef tam bir basiretsizlik ile karşı karşıyayız” dedi.

 

“KAYINPEDER-DAMAT TÜRKİYE’NİN VARLIKLARINI YÖNETİYORLAR”

AK Parti’nin 4. Yargı Paketini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; “Cumhur ittifakı ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine devam edeceğiz’ diyor. Aslında literatürde böyle bir sistem yok; Patronlu Başkanlık Sistemi deniyor buna. Millet ittifakı olarak bizler de diyoruz ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem. Bugün son kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki Millet ittifakı Cumhur İttifakına 10 puan fark atıyor. Sayın Erdoğan ilginç bir ifade kullandı ‘ Parlamenter demokrasi mazi de kaldı’ dedi. Dikkat ederseniz Parlamenter sistem demedi. Demokrasi maalesef son yıllarda mazi de kaldı ancak biz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi mutlaka tesis edeceğiz. Hukukun üstünlüğü endeksinde ilk on ülke ile dünya mutluluk endeksindeki ilk on ülkelere bakıldığında meclislerinin Parlamenter Sistemle güçlendiği ülkelerdir. Biz bu sistemle nereye gideceğiz? Bu sistemde devlet ile hükümet birbirine karıştı. Devlet ile hükümetin ayrı olduğunu söylüyoruz bizler. Bir parti genel başkanı yoluyla devlet yönetiliyor, onun için sorunlarımız daha da ağırlaşıyor. 24 Haziran 2018’de bu sisteme geçtik, millet yetkiyi verdi. Eylül 2018’de hemen bir kararname çıktı; Varlık Fonu başkanı Sayın Erdoğan, yardımcısı da Damat, Sayın Berat Albayrak oldu. Tüm kamu yatırımları, bankaları, KİT’ler hepsi varlık fonunda toplandı. Merkezi bütçenin yüzde 40’ı fonda toplandı. Bu etik bir şey midir? Türkiye’nin varlıklarını kayınpeder-damat birlikte yönetiyorlar. Örtülü ödeneği kayınpeder-damat birlikte kullanıyorlar. İşte bu sistem böyle bir sistemdir. Merkez Bankası boşaltılıyor; vatandaş soramıyor” dedi.

 

“MİLLET İTTİFAKI 10 PUAN ÖNDE.. SİSTEME GÜVEN YÜZDE 30’LARDA..”

Sistem değişikliğini, Cumhurbaşkanlığı sisteminden Güçlendirilmiş Parlamenter sistemine geçişin nasıl sağlanacağı hakkında da bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; “Partiler üstü tarafsız bir Cumhurbaşkanı öneriyoruz; devletin sigortası. Gerçek anlamda devleti ve milleti temsil edecek, partiler üstü olacak. Onun dışında hükümetin genel siyasetini başbakan ve bakanlar belirleyecekler. Meclise karşı bakanlar sorumlu olacaklar. Hükümet meclisin içinden çıkacak. Bu sistemde hükümet nerede? Bir kişi. Sorumlu mu meclise karşı, yargıya karşı? Meclis görevini, yargı görevini yapabiliyor mu? Vesayet altında. Bu sistemle Türkiye freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyor. “Cumhur ittifakı dışında tüm siyasi partiler hükümet sistemi konusunda uzlaştılar; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getireceğiz. İktidar olacağız, Millet ittifakı iktidar olacak bunu da çok samimi söylüyorum. Yeni seçilen Cumhurbaşkanı ile meclisteki partiler toplumsal uzlaşma ile yeni bir Anayasa hazırlayacaklar. Hükümet sistemi için, bağımsız ve tarafsız yargı için Anayasa değişikliği şart. Ana ilkelerimizi belirliyoruz şu anda; seçmene de seçim öncesinde bu taahhütlerimizi anlatacağız. Cumhurbaşkanı adayımız ile bunların hepsini milletimize açıklayacağız. Diyorlar ki; parti mutfağında yeni anayasa hazırlıyoruz. Anayasa bir partinin mutfağında hazırlanmaz, anayasa toplumsal bir mutabakat metnidir. Üniversiteler olacak, barolar olacak, STK’lar olacak içerisinde Anayasa dediğin böyle bir şeydir. Geniş katılımlı toplumsal uzlaşma ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi temel alan anayasayı hazırlayıp milletimizin onayına sunacağız. Şuan kamuoyu araştırmalarında Cumhurbaşkanlığı sistemine güven yüzde 30’lara kadar düşmüş. Nasıl güvensizler ki; devlet, hükümet birbirine karışmış” dedi.

 

“HALKIMIZDA KANUN TEKLİFİ VEREBİLECEK”

Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in çalışmalarını yürüttüğü Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağında yer alan yurttaşların kanun teklifinde bulunmasını önerisini açıklayan Erkek; “Hazırlıklarını yürüttüğümüz Anayasa metni içerisinde; halk da kanun teklifi verebilecek meclise. Birçok güçlü parlamenter sisteme sahip olan ülkelerde bu madde vardır. Halkın da kanun teklifi sunma hakkı olacak meclise. Çevre Yargısı kurma teklifimiz var. Vatandaş devletle, belediye ile ya da Valilik ile sorunu olduğunda İdari Mahkemeye başvuruyor. Çevre konusunda uzmanlaşmış yargıçlar, hukukçular görev alacak bu mahkemelerde. Çevre Yargısı olmadığı için bugün Kazdağları’nı, Salda Gölünü, Cerrahtepe’yi koruyamıyoruz. Ağacımızı, toprağımızı, suyumuzu koruyamıyoruz. Çok nitelikli hazırlıklarımız var” dedi.

PEKER’DEN 10 BİN DOLAR ALAN VEKİL KİM?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı bir programda “Suç örgütü lideri Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan milletvekili var” iddiasının da gündeme geldiği programda açıklamada bulunan Muharrem Erkek; “Ankara’da bir isim söyleniyor. Ama şimdi bir hukukçu olarak ismi açıklamam doğru olmaz. Hukuka saygılı olmak zorundayız. Ancak şunu vurgulamak isterim bir hukukçu, vatandaş ve bir milletvekili olarak; bu bir rüşvettir. Aylık düzenli olarak mafyadan rüşvet alıyor bir siyasetçi ve milletvekilliği yapmış, öyle anlaşılıyor. Şimdi rüşvet bizim kanunlarımıza göre yüz kızartıcı bir suçtur. Örneğin; yüz kızartıcı suçlardan mahkûm olursanız bir daha siyaset yapamazsınız. Siyaset yapmak bir yana, bir siyasi parti üyesi bile olamazsınız. Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı yüz kızartıcı bir suçun üzerini örtmeye çalışıyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bugün itibariyle tüm Türkiye’de ilçe ve il başkanlıklarımızda nasıl 128 Milyar Dolar Nerede diye sormuşsak; aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim diye soracağız. Pankartlarımız, afişlerimiz hazır. Neden bunu soruyoruz; açıklanmadığı için. İçişleri Bakanı suçla mücadele etmesi gerekirken; asayişten sorumlu olan kendisi iken yüz kızartıcı bir suç hakkında bilgi sahibi oluyor ama bildirmiyor. Bu çok ciddi bir hukuk ve ahlak sorunudur. Cumhurbaşkanı da bu konuda konuşmadığı için üzerini örttüğünü gösterir. Derhal savcıya ismini verin talimatı vermeliydi” dedi.

 

“SAYIN ERDOĞAN AĞIR METAL YORGUNLUĞU YAŞIYOR”

“Yolsuzlukla mücadele nasıl olur biliyor musunuz; yolsuzlukla mücadelede şeffaflık kanunu çıkartmıyorlar, siyasi ahlak yasasını çıkartmıyorlar. Çıkartacağız dediler ama çıkartmadılar.  Mesela vergi cennetlerinin listesi 15 yıldır açıklanmıyor. Asgari ücretliden vergi alan devlet vergi cennetlerinden gelen paralardan vergi almıyor. O yüzden bu iktidar yolsuzlukla mücadele edemez. Sayın Erdoğan metal yorgunudur. Nasıl metal yorgunu olduğu için birçok belediye başkanını metal yorgunluğu gerekçesiyle görevden almışsa; bugün ülkeyi yönetemiyor, savruluyor Türkiye. Kendisi bugün ağır metal yorgunudur. Hukukun üstünlüğü endeksinde 50 basamak birden geriledik. Bugün Türkiye suçla mücadele edemiyor. Her zaman suç işlenebilir, her dönem suç örgütleri olabilir. Önemli olan suçla mücadele edebilmektir. Türkiye 90’lı yılları aştı diyordu Sayın Erdoğan. 90’lı yıllarda en azından Türkiye’de savcılar dava açabiliyorlardı. 90’larda mecliste hesap sorulabiliyor, komisyonlar kurulabiliyordu. Bugün meclisin en temel görevi yasa yapmaktır belki ama Hükümeti de denetlemek, sorgulamaktır. Çok ciddi iddialar var ama mecliste komisyon kuramıyoruz. Mafya, İktidar, Siyaset-Ticaret ile ilgili ciddi iddialar var ama mecliste araştırma, soruşturma komisyonu kuramıyoruz. Savcılar talimat gelmeden harekete geçemiyor. Böyle olunca suçla mücadele edilebilinir mi” dedi.

 

“BARIŞ İÇERİSİNDE HUZURLA VE KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUZ, YAŞAYACAĞIZ”

Çalar saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya programın kapanış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in yapmasını rica etti. Muharrem Erkek ise kapanış konuşmasında şunları söyledi; “Bu memleket bizim. 84 milyon barış içerisinde, huzur içerisinde kardeşçe yaşamak istiyoruz ve yaşayacağız. Çünkü memleketin her köşesinde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, eşitliğe, özgürlüğe, adalete inanan milyonlar var. o kadar çok ki; birlikte başaracağız. Türkiye bugünkü mevcut tabloyu hak etmiyor, bunu hep birlikte değiştireceğiz. Güzel günler göreceğiz” diyerek Nazım Hikmet’in şiiriyle sonlandırdı.




Bu haber 4825 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI