thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"En Büyük Sorunlarımızdan Biri Okulsuzluk!"

Tarih: 14-03-2022 12:58:52 Güncelleme: 14-03-2022 12:59:52 + -


Biga'da en önemli sorunlardan biri olarak gündemi meşgul eden yıkılan okulların durumu ile ilgili Eğitim Sen'in ardından Eğitim İş de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.



Yıkılan okulların yeni eğitim öğretim dönemine yetişip yetişmeyeceği, mevcut okul kampus alanında inşaatın devam edip etmeyeceği gibi çok sayıda soru hem aileleri hem de eğitim camiasını endişelendirmeye devam ediyor. Okulların durumuyla ilgili ise henüz resmi hiçbir açıklama yapılmadı.

 

Yıkılan ve inşaatına başlanan okul kampusu önünde Eğitim İş Biga Temsilciliği adına bir basın açıklaması yapan Biga temsilcisi Okan Yüksel; "Hiçbir kur farkı çocuklarımızın geleceğinden daha önemli değildir. Biga’nın şu an en büyük problemlerinden olan okulsuzluk sorununun çözümünde zaten çok geç kalındığının farkındayız" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasında; "Yıkılan sadece okullar değil, geleceğimiz" yazılı bir döviz de kullanıldı.

 

"BİGA'NIN TAMAMI ETKİLENİYOR"

14 okulla ve öğretmenevinin yıkıldığını hatırlatan Okan Yüksel; "Bildiğiniz üzere neredeyse 2 yıl önce Biga ilçesinde ve köylerde 14 okul ve öğretmenevi depreme dayanaksız olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Bu tabii ki de yerinde bir hareketti. Fakat geçen süre boyunca okul binalarının yapımlarında neredeyse hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Yıkılan okullar öğrencilerimizden velilerimize, öğretmenlerden minibüs şoförlerimize, kantin çalışanlarından yardımcı personellere kadar herkesin hayatını olumsuz etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir. 7 bin 500 civarında öğrencinin direk olarak etkilendiği bu durum 450’ye yakın idareci ve öğretmenin yaşam standartlarını ve kuşkusuz başarılarını etkilemektedir. Bir de aileleri düşünürseniz sabahın kör saatinde okula giden çocukları olan aileler olduğu gibi akşamın geç saatlerinde okuldan gelen çocuğu olan ailelerde vardır. Aile fertlerini de eklediğiniz bu durumun Biga’nın neredeyse tamamının hayatını direk olarak etkilediğini fark etmemek mümkün değildir" dedi.

"BİR AN ÖNCE YAPILMALI"

Yapımı için hiçbir işlem yapılmayan okulların olduğunu ve devam eden ve duran okul inşaatları olduğu söyleyen Eğitim İş Biga Temsilcisi Yüksel; "Birçok okulumuzun yapımı için herhangi bir işlem yapılmadığını bildiğimiz gibi başlamış olan bazı çalışmaların ise özellikle kur farkı nedeniyle durduğunu bilmekteyiz. Özellikle yaşanan pandemi sürecinde uzaktan eğitim yapılırken okulların yapılmamış olması ele geçmiş çok önemli bir fırsatın tepilmesine neden olmuştur. Ekonomik olumsuzlukların çocuklarımızın geleceğini çalmasına bir an önce son verilmelidir. Hiçbir kur farkı çocuklarımızın geleceğinden daha önemli değildir. Çocuklarımızı ve ailelerini, eğitim emekçilerini ve neredeyse tüm Biga Halkını olumsuz etkileyen bu durumun bir an önce sonlandırılmasını ve yıkılan okulların yerine modern eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak öğrencilerimizin geleceğini inşa edecek ve eğitim emekçilerinin çalışma standartlarını arttıracak şekilde bir an önce yapılması gerekliliğini bildiririz" şeklinde konuştu.

"GEÇ KALINDIĞININ FARKINDAYIZ"

Biga'nın en büyük sorunlarından birinin okulsuzluk olduğunu hatırlatan Yüksel, Biga Kaymakamlığı'ndan da resmi bir açıklama beklediklerini söyledi. Yüksel açıklamasının sonunda; "Biga’nın şu an en büyük problemlerinden olan okulsuzluk sorununun çözümünde zaten çok geç kalındığının farkındayız. Umarız ki daha da geç kalınmaz ve bir an önce yıkılan okulların hepsi yeniden yapılır. Özellikle Biga Kaymakamlığı’ndan okulların yapımları hakkında halkımızı aydınlatacak bilgilerin açıklanmasını beklemekteyiz. Eğitim-İş sendikası olarak dün olduğu gibi bugünde açıkça çocuklarımızın geleceğini savunan tarafta olduğumuzu belirterek tüm sorumluları bir an önce bu sorun için daha ciddi adımlar atmaya davet diyoruz. Yaşasın Eğitim İş Yaşasın Birleşik Kamu İş" ifadelerini kullandı.




Bu haber 2470 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI