thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Biga Ekonomisinin Yıldızlar Geçidi…
Tarih: 24-01-2024 06:54:10 Güncelleme: 24-01-2024 07:12:10 + -


Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın evsahipliğinde düzenlenen törende ekonomiye değer katan firmalar ödüllendirildi. Biga Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde 150’ya yakın firmaya 200’den fazla ödül verildi. Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören kapsamında 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri, ISO 500’de yer alan Biga firmaları, 30 yılını dolduran Biga TSO üyeleri, 50 ve daha fazla çalışanı ile istihdama katkı sağlayan firmalar ile Biga’da


Biga Ekonomisinin Yıldızlar Geçidi…

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın evsahipliğinde düzenlenen törende ekonomiye değer katan firmalar ödüllendirildi. Biga Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde 150’ya yakın firmaya 200’den fazla ödül verildi. Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören kapsamında 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri, ISO 500’de yer alan Biga firmaları, 30 yılını dolduran Biga TSO üyeleri, 50 ve daha fazla çalışanı ile istihdama katkı sağlayan firmalar ile Biga’dan ihracat yapan tüm firmalar ödüllerini aldılar.

 

Tören resepsiyonla başladı. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl davetlilerle tek tek ilgilenirken; Biga TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri davetlileri kapıda karşıladılar. Tören öncesinde resepsiyon verildi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Ödül törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre il ve ilçelerden gelen oda ve borsa başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, il ve ilçede görev yapan bürokratlar, müdürler, daire amirleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“GURUR VERİCİ”

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Atatürk Kültür Merkezi'nde Biga Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ilçedeki iş insanlarının yaptıkları üretim ve ihracatı kazanca dönüştürerek milli gelire katma değer katmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Ülkelerin, milletlerin üretmekten başka şansının olmadığını ifade eden Aktaş, "Ne kadar çok üretirseniz o kadar çok güçlü olursunuz. Ne kadar çok üretirseniz o kadar çok söz sahibi olursunuz. Biz de gerek ticaret erbaplarımızın gerekse sanayicilerimizin her zaman yanında olmaya çalıştık. Gerçekten Biga için ilimiz için gurur duyacağımız bir gün." diye konuştu.

 

“HAYALLERİMİZİ SOMUT PROJELERE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Göreve talip olduklarında hayallerle yola çıktıklarını, ancak hayallerini gerçek hedeflere dönüştürdüklerini ifade eden Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Güney Marmara’nın gözbebeği, tarihi ve doğal birikimleriyle eşsiz, çalışkan ve dürüst insanlarıyla dikkat çeken, esnaflığı ve ticaret geleneği olan, vatansever ve çalışkan insanlarıyla bilinen, bölgemiz ekonomisinin güçlü lokomotifi hatta Çanakkalemizin ekonomik başkenti Bigamızda bizim için Oscar Ödülleri diyebileceğimiz Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenimize hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Biz 2013 yılında ilk yola çıkarken hayaller kurmuştuk. İşte o hayallerimizi birer birer gerçek hedeflere dönüştürdük. Bigamız için bir başarı hikayesi, bir yükseliş projesi çizmeyi başardık. Göreve gelirken ‘hayallerimiz var’ demiştik. Bizim artık hayallerimiz değil; gerçek, ayağı yere basan, somut projelerimiz var. Bugün bir arada, hep birlikte olmamız da bu gerçekliğin bir ifadesi” ifadelerini kullandı.

“BİGA’YI İKİNCİ YÜZYILIN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ”

Biga’yı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı yapmak için çalıştıklarını dile getiren Şadan Doğan; “Bigamızın ve ülkemizin 100 yıllık bir birikimi var. Yüzüncü yılımıza ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamıştık. Elbette 100 önemli bir rakam. Ancak yüzüncü yıla ulaşmanın hepimize yüklediği bir de görev var. Biz bu görev bilinciyle çalışmalarımızı yapmaya, Bigamızın ikinci yüzyılını planlamaya başladık ve Bigamız için bir hedef ortaya koyduk. Bizim hedefimiz ikinci yüzyılın parlayan yıldızı olmak. İşte Bozlar Yat Üretim Serbest Bölgesi, Karabiga Konteyner Limanı, Karabiga Yat Limanı, Biga Demiryolu, OSB genişleme sahası, Üçüncü Sanayi Sitesi, coğrafi işaretli ürünler, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, Güzel Sanatlar Lisesi, üçüncü kapalı spor salonu, yıkılan okulların yapımı, coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımı, Biga Üniversitesi, iş garantili meslek lisesi projesi gibi projelerimiz Bigamızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirecek vizyonumuzu ifade ediyor. Fuarlarımız biliyorsunuz çok başarılı bir noktaya ulaştı. İkinci fuarımızı yapacağız. 26-28 Nisan 2024 tarihlerinde Türkiye Ceviz Badem Fuarımızı gerçekleştireceğiz. Üçüncü bir fuar üzerinde çalışıyoruz. OSB’de genişleme sahası için ön talep toplamaya başladık” dedi.

“ÇOK ÇALIŞMAK TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL”

Biga’da birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını hatırlatan Şadan Doğan; “Biga’mız sanayi, tarım, hayvancılık, üniversite, turizm gibi çok sayıda alanda zenginliğe sahiptir. Biz de bu zenginliği katma değere dönüştürecek vizyona ve birikime sahibiz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz Biga’ya Değer Katanlar Ödül Törenimiz de bu birikimin ve vizyonun bir göstergesidir. Bizler iş dünyası olarak, ülkemizi geleceğe taşıyacak en önemli durumun ekonomik gücümüz olduğunu biliyoruz. Ekonomik gücümüzü arttırmak için çok çalışmak zorundayız. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak gibi çok önemli bir görevimiz var. Biliyoruz ki, çok çalışmak tek başına yeterli değil. Ortak değerlerimiz etrafında birlik olmak zorundayız. Göreve gelirken ‘Çalışarak güçlüyüz, Bigamız için birlikteyiz’ demiştik. Konu Biga olduğunda bir ve beraber olmayı ne kadar önemsediğimizi herkes bilir. İşte bizi biz yapan, bizi başarıya ulaştıracak olan da bu birlik ve beraberlik ruhudur. Birlik ve beraberliğin en büyük simgesi olan Çanakkale ruhunu yüreğinde hisseden tüm siz değerli konuklarımızı yürekten kutluyorum. Bizler birlik ve beraberlik ruhuyla bugün bir arada olabiliyoruz. Bizim en büyük zenginliğimiz budur. Bu zenginlik, bizi ikinci yüzyılın parlayan yıldızı yapacak kapının anahtarıdır” şeklinde konuştu.

 




Bu haber 1766 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI