thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Dünya Dalış Turizm Fuarını Çanakkale'de Düzenleyeceğiz"

Tarih: 11-01-2020 07:19:15 Güncelleme: 11-01-2020 07:27:15 + -


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, yerel basın mensupları ile birlikte kahvaltıda buluştu. Sohbet havasında geçen buluşmada Çanakkale'de Valilik koordinasyonunda gerçekleştirilen projeleri değerlendiren Vali Orhan Tavlı, Dalış Turizmine büyük önem verdiklerini söyleyerek projeleri anlattı.



Çanakkale Valisi Orhan Tavlı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi. Günün anlam ve önemine atfen konuşma yapan Vali Orhan Tavlı; "Kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkı için çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Demokrasinin işlerliği açısından, kamuoyunun eksiksiz, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunmasının vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kişilik haklarına saygılı, ilkeli,  doğru, özgür ve tarafsız haber verme gibi birçok önemli değeri bünyesinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler" dedi.

 

"ÇANAKKALE'MİZİN TANITIMINDAKİ PAYINIZI ÖNEMSİYORUM"

Yerel basının önemine dikkat çeken Vali Orhan Tavlı; "Çanakkale’mizin tanıtılması, markalaşması ve dünyaya açılmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti, üretkenliği ve değer yüklü anlayışı bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkı için zorlu koşullar altında çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

"DÜNYA DALIŞ TURİZM FUARINI ÇANAKKALE'DE DÜZENLEYECEĞİZ"

Sohbet havasında geçen toplantı da Çanakkale Valiliği koordinasyonunda kurumların yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Vali Orhan Tavlı, Dalış Turizminin önemine dikkat çekti. 2023 yılında düzenlenecek olan Dünya Dalış Fuarı'nın Çanakkale'de düzenlenmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Orhan Tavlı; "Çanakkale il genelinde büyük yatırımlara imza atıyoruz. Turizmin gelişmesi için de ciddi yatırımlar yapıldı. Troya Müzesi biliyorsunuz finale kaldı. Şimdi de ciddi bir proje olarak gördüğümüz Dalış Turizmi için çalışma yürütüyoruz" dedi.

"SEDDÜLBAHİR KALESİ ÖNÜNDE DENİZCİLİK MÜZESİ YAPILACAK"

Dünya Dalış Turizm Fuarı için belirlenen alanın Seddülbahir Kalesi olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı; "2023 yılında gerçekleştirilecek olan Dünya Dalış Turizm Fuarı'nı Çanakkale'de yapmak istiyoruz. Bunun için şimdiden bir çalışma ekibi oluşturduk. Bu yıl yapılacak olan fuarı inceleyecekler, neler yapabiliriz bunlara bakılacak. Gerekirse Dünya Rekortmeni Dalışçılarımızı da bu ekibe dahil edeceğiz. Majestik gemisi batığının olduğu Seddülbahir Kalesi önünde bu fuarı gerçekleştirmek istiyoruz. Projemizde kale önünde bir denizcilik müzesi yapmak da var. Çanakkale'ye kalıcı bir hizmet daha yapacağız, dünya da dalış turizmi açısından tanıtımımızı gerçekleştireceğiz" dedi.




Bu haber 4371 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI