thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Dardanel Çalışanlarını Plaketle Onurlandırdı

Tarih: 28-12-2022 06:16:46 Güncelleme: 28-12-2022 07:15:46 + -


Dardanel fabrikalarında 5 yıl ve üzerinde çalışan kıdemli personeller plaketle ödüllendirildi. Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel’in bugünlere gelmesinde çalışanların büyük emekleri olduğunu söyleyerek “Biz büyük bir aileyiz” dedi.


Dardanel Çalışanlarını Plaketle Onurlandırdı

Dardanel’in, bünyesindeki şirketlerde çalışma süresi 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 ve 40'ncı yılını tamamlayan çalışanlar için düzenlediği kıdem ödülleri törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanel Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Önen, Dardanel İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ferit Gökmen ve fabrika çalışanları katıldı. Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel’in bugünlere gelmesinde çalışanların büyük emekleri olduğunu söyleyerek “biz büyük bir aileyiz.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Dardanel’in çalışanlarına yönelik düzenlediği kıdem ödülleri töreninde konuştu. Turan yaptığı konuşmada; “Tarihin bize emaneti Çanakkale’miz; Assos’ta özel hatıralarıyla Aristo’nun şehri, Troya’sıyla Homeros’un şehri, Kale-i Sultaniye ile Fatih’in, Anafartalar’ıyla Gazi Mustafa Kemal’in şehri. Çanakkale ilgili her gittiğimiz uluslararası toplantıda alanda Troya dediğimizde, Gelibolu dediğimizde, Assos dediğimizde ayrı bir gurur duyuyoruz. Fakat Çanakkale’mizi daha da güçlendiren alt başlıklarımız var. Çanakkale’nin kendi markaları var, kendi hatıraları var. Bunlardan biri de Dardanel. 42 yıldan beri devam eden güzel bir hikaye. Dün kurulur, bugün büyür, yarın yok olabilirsiniz, bunların çok örnekleri var. Ama bir firmayı kurup 42 yıl boyunca zirvede tutmanın, Çanakkale markasına ekstra kıymet katmanın çok özel anlamı var diye düşünüyorum. Gittiğimiz her yerde Çanakkale’yi bilen var ise, Dardanel gibi markalarımızı da muhakkak biliyor. Çanakkale’mizde üzülerek söylüyorum bu tarz firmalarımız çok az. 40 yılı aşmış hala, büyümesi de büyük motivasyonla devam eden çok az firma var. Ezine Gıda İhtisas OSB’miz bir Türkiye projesi. 50’den fazla firmamız tarımla, gıdayla ilgili orada iş yapacak, yatırım yapacak, istihdamı artıracak. Bunlardan biri de Dardanel. Biz istiyoruz ki benzer firmalarımız, Çanakkale’nin evlatları, daha da büyüsünler daha güzel işler yapsınlar. Artık bu memleket ihracatı öğrendi, büyümeyi öğrendi. Geçen sene ihracatımızı 226 milyar dolarla kapattık. İhracatımız 30 milyar dolarlardan buraya çıkmıştı. Pandemi veya benzeri sorunlarla en az hasar alanlar en çok üretenler oldu. Bugün de burada hanımefendilerin çoğunlukta olduğu bir güzel yapıyla birlikteyiz. 40 yıla yakın çalışanların olduğunu öğrendim. İlgili arkadaşlarımıza sordum, en çok 39 yıldır çalışan var; ama daha ötesi 42 yıldan beri çalışan Niyazi Önen Bey de var” dedi.




Bu haber 3676 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI