thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Danışman Siyaseti Bitti!

Tarih: 08-04-2023 12:56:22 Güncelleme: 08-04-2023 12:59:22 + -


AK Parti'de Milletvekili adayı gösterilmeyen Bülent Turan ile birlikte AK Parti içerisinde de büyük rahatsızlıklara ve küskünlüklere sebep olan “Danışman” Siyaseti de bitti!


Danışman Siyaseti Bitti!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem kuralını işletmesi sonrasında Bülent Turan gibi birçok isim milletvekili gösterilmedi. Bu durum uzun yıllardır AK Parti içerisinde de büyük rahatsızlıklara ve küskünlüklere sebep olan “Danışman” Siyasetinin de bitişi anlamına geliyor. İstanbul’da milletvekilliği yaptıktan sonra 2015 yılı genel seçimlerinden hemen önce Çanakkale’den birinci sıra aday gösterilen Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’de başlayan Danışman Siyaseti, Bülent Turan’ın aday gösterilmemesi sonrasında sona erdi. AK Parti içerisinde birçok önemli ismin partiden küsmesi, bazı isimlerinde başka partilere geçmesi ile geçen 8 yıllık süreç içerisinde Çanakkale’de en çok tartışılan isimlerin başında Turan’ın danışmanlığını yapan Yavuzhan Ahıskalı geliyordu.

 

Erzurumlu olan Danışman Yavuzhan Ahıskalı, bürokrasi ve siyasi kadroları Erzurumlar ile doldurdu. Çanakkaleliler ikinci plana atıldı. Üç dönem Milletvekilliği yapan Mehmet Daniş'e ayıkn olan kim varsa tasfiye edildi. Partide ve bürokrasi kadrolarından uzaklaştırıldı. Bürokratlar, Parti yönetimlerinin yanı sıra Danışmanın vesayetinde görev yaptılar. Bu durum Partiyi kamuoyunda güçsüz hale getirdi. Atanan il Başkanları dahi Danışmanın altında görev yapar oldu. 2. sıra Milletvekillerinin etkisi dahi azaldı.

 

DANIŞMAN KAYNAKLI ŞİKAYETLERE KULAKLARINI TIKADI

AK Parti’de aday belirleme sürecinden bürokraside yapılan atamalara kadar birçok olaya karışan, bunun yanı sıra kurduğu şirketlerle dikkat çekerek Çanakkale İş Dünyasının da tepkilerini çeken Turan’ın danışmanı Ahıskalı’ya son yıllarda ciddi tepkiler geliyordu. Bürokraside yapılan atamalarda Erzurum Lobisi oluşturmakla da suçlanan Ahıskalı’yı Çanakkale’de “Saltanat” sürmekle suçlayan birçok ismin şikayetlerine ise Bülent Turan’ın kulaklarını tıkadığı biliniyordu.

 

8 YILDA 3 İL BAŞKANI, BİRÇOK BÜROKRAT GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ!

2015 yılında Çanakkale’ye geldiğinden 2023 yılına kadar geçen 8 yılda; 3 il başkanın istifa ettiği, Çanakkale’de AK Parti Hizmetlerinin adeta yüzü olan birçok bürokratın görevden alınması ile birlikte birçok insanın küsmesine sebep olan Bülent Turan ve “Danışman” siyaseti de artık bitti.




Bu haber 6261 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI