thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Çanakkale Ruhu” Animasyon Film İle Çocuklara Aktarılacak
Tarih: 26-01-2023 09:39:45 Güncelleme: 26-01-2023 09:43:45 + -


Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının projesi olan “Mannu Çanakkale’de” isimli animasyon filmi 10 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de tüm sinema salonlarının yanı sıra birçok Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde vizyona girecek. Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Mannu Çanakkale’de izimli animasyon filmimiz ile Çanakkale Ruhu’nu çocuklarımıza anlatacağız” dedi.


“Çanakkale Ruhu” Animasyon Film İle Çocuklara Aktarılacak

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, çocuklara Çanakkale’yi ve Çanakkale’nin önemini geliştirdiği proje ile aktaracak. Bir yıl önce proje haline getirilen ve onaylandıktan sonra çekimlerine başlanan Animasyon filmi ile ilgili sadece Türk çocukları değil, dünyanın birçok ülkesinde vizyona girecek filmi izleyecekler de Çanakkale’yi ve Çanakkale Savaşlarının önemi aktarılmış olacak.

 

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir düzenlediği basın toplantısı ile “Mannu Çanakkale’de” isimli animasyon filmi hakkında bilgilendirmede bulundu. Kaşdemir açıklamarında; “Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak Cumhuriyet’imizin Kuruluşunun 100’ncü yıldönümü vesilesi ile Çanakkale’de ve dünyada önemli etkinlikler düzenleme karar aldık. 2023 yılında Çanakkale’nin önemini ve farkındalığını arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. 10 Şubat 2023 tarihinde bir animasyon filmi ile Çanakkale Ruhu’nu çocuklarımıza anlatmak ve aktarmak istiyoruz. “Mannu Çanakkale’de” isimli animasyon filmimizde; Avustralya’da başlayan bir yolculuğun Çanakkale’de bitişi anlatılacak. Animasyon filminde eğlenceli bir yol ile Çanakkale’nin ve Çanakkale’de yapılan fedakârlıklar ile Çanakkale’deki o büyük mücadelenin çocuklara aktarılmasını hedefliyoruz” dedi.

 

“ÇANAKKALE RUHUNU ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE AKTARMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR”

10 Şubat 2023 tarihinde vizyona girecek olan Animasyon filmimiz hem Türkiye genelindeki tüm sinema salonlarında hem de Avrupa, Balkan ve Latin Amerika ülkelerinin birçoğunda vizyona girecek. Dünyanın bir bölümü ile Türkiye’de 10 Şubatta gündem Çanakkale olacak. Çanakkale Ruhu, kurtuluşa giden yolculuğunu özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Bu amaçla yola çıktık, Mannu Çanakkale’de isimli bu animasyon filmi; TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi çok önemli kurumların işbirliği içerisinde oluşmuş ve vizyona girdiğinde çocukların özellikle çok beğeneceği, yetişkinlerinde izlemek isteyebileceği bir film ortaya çıktı.  “Mannu Çanakkale’de” isimli animasyon filmini izleyen her çocuğun mutlaka Çanakkale’ye gelmek isteyeceğini, ailelerine “Çanakkale’yi ziyaret etmek istiyorum” diyeceklerine inanıyorum. Bu vesile ile yapımında emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, TRT ve yapımcı firmaya teşekkür ediyoruz.

 

8 ŞUBATTA GALA, 10 ŞUBATTA VİZYON

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Mannu Çanakkale’de” isimli animasyon filmi ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi; “Alan başkanlığımızın bir projesi olan animasyon filminin vizyona girecek olması bizleri de çok sevindirdi. Bu projede birçok uzman, pedagog’un yanı sıra işinin ehli firmalardan da destekler alındı. Projemize çok inanıyorduk, Kültür ve turizm Bakanlığımız projeye sahip çıktı, TRT stüdyolarında hazırlanan filmde birçok kişinin emeği geçti. 8 Şubat 2023 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde Gala gecesini düzenleyeceğiz. 10 Şubatta da filmimiz vizyona girmiş olacak” dedi.

 

“ÇANAKKALE, TÜRKİYE’NİN KALBİDİR”

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir açıklamalarının devamında; “Bütün Türk vatandaşlarını Çanakkale’ye davet ediyoruz. Tarihi Alan Başkanlığı olarak bizim hayalimiz; Çanakkale’yi görmeyen, Çanakkale Ruhu’nu hissetmeyen hiçbir Türk vatandaşı kalmasın istiyoruz. Çok şükür ki; Çanakkale’ye ilgi son derece artmaya başladı. Gençler ve çocukların Çanakkale’ye ziyaretlerinin arması şu anlama gelmektedir; Çanakkale Ruhu Türk milletinin kalbinde halen var. Biz bunu arttırmak ve çoğaltmak istiyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın buluşma noktası bizim için Çanakkale’dir, Çanakkale Türkiye’nin kalbidir” dedi.




Bu haber 2135 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI