thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Tarih: 23-04-2018 09:21:06 + -


Yurt genelinde olduğu gibi; Çanakkale’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlerle kutlanmaya başlandı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 98'inci yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tören düzenlendi. Törene Çanakkale Valiliğinden katılım olmazken; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yerine de İbrahim Can Ergün vekâlet etti.

 

Cumhuriyet Meydanında törenlere AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve İYİ Parti temsilcileri de katılım gösterdiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü’nün çelenk koyması ile başlayan törenler gün boyunca sürecek.

 

MORABBİN PARKI, ÖZGÜRLÜK PARKI VE YENİ KORDONDA ÇOCUKLARA ÖZEL EĞLENCELER

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik, Spor İl Müdürlüğü’nün etkinlikleri Çanakkale Kordonda gerçekleşirken; Çanakkale Belediyesinin uzun yıllardır düzenlediği Tahta At Çocuk Şenliği bu yıl Halk Bahçesinin peyzaj düzenlemesi nedeniyle Yeni Kordon ve Özgürlük parkında gerçekleşiyor. Çanakkale’de faaliyet gösteren çeşitli firmalarında da çocuklara yönelik etkinliklerde görev alıyorlar.

CHP VE İYİ PARTİ’DEN ALTERNATİF TÖREN

 

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenin ardından CHP ve İYİ Parti alternatif tören gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve İYİ Parti Temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı konuşmada; “98 yıl önce 23 Nisan 1920 tarihinde milletimizin azim ve kararlılıkla egemenliğini eline aldığı, işgal ve tutsaklık zincirlerini kırdığı bir tarihtir. Tüm dünyaya bu topraklardan, Anadolu’dan haykırarak şöyle demiştir; ‘Hiçbir zaman bu millet hiçbir ülkenin ve iradenin boyunduruğu altına girmeyecektir’ demiştir. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi özgür ve bağımsız yaşayacağımızın müjdecisi olmuştur. Birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzün, çocuklarımızın teminatı olmuştur. Bugün her zamankinden daha fazla ve daha büyük sorumluklar TBMM, Milli iradeye ve demokrasiye daha çok ihtiyacımız vardır” dedi.

 

HAKLARINI TEK ADAMA TESLİM EDEN HİÇ BİR MİLLET REFAHA VE HUZURA EREMEMİŞTİR

 

Güncel siyasi konular hakkında da değerlendirmeler de bulunan İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Bilinmesini isteriz ki; milletimizin iradesi ve egemenliğini gasp etme girişimleri geçmişte olduğu gibi bugünde başarısız olacaktır. Bu ülkede tüm vatandaşların hak e özgürlüklerini korumak, geliştirmek, laik, demokratik bir devlet olgusunu oluşturmak TBMM’nin en önemli görevlerinden biri haline gelmiştir. Halkımız hiçbir zaman yetkilerini hiçbir zaman tek adama vermeyecek, özgürlüklerine ve haklarına sahip çıkacaktır. Tarihte hak ve hukukunu, milli iradesini tek adama teslim eden hiçbir halk mutluluğa, huzura ve refaha erememiştir. Dünyada tek adamla yönetilen ülkelerin durumu çok net bir şekilde ortadadır. Bu ülkelerin sonu her zaman sonu felaketle bitmiştir. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde ise halkın mutluluğu ve refahı her zaman daha yüksek olmuştur” dedi.

 

“AKP VE SARAY İKTİDARI OHAL İLE MECLİSİ DEVRE DIŞI BIRAKMIŞTIR”

 

Kurtuluş mücadelesi ve Bağımsızlık mücadelesini yapıldığı 1920’li yıllarda bile meclisin kapatılmadığına dikkat çeken İl Başkanı İsmet Güneşhan; “16 Yıllık AKP ve Saray iktidarında ki bunun son 20 ayı OHAL rejiminde maalesef TBMM devre dışı bırakılmıştır. Halkın iradesi olan parlamento yok sayılmıştır. Bugün gelişmiş ve çağdaş ülkelerin merkezinde Parlamento yer almaktadır. Hepimiz biliyoruz TBMM’nin açılışının 98 yıldönümünü kutluyoruz. TBMM vatan işgal altındayken kurulmuştur. Bu mecliste Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi yapılmıştır. Tüm kararlar bu mecliste alınırken; ülke kurulmuş bağımsızlık kazanılmıştır. Top sesleri Ankara’da, Mecliste duyulurken bile bu meclis çalışmalarına devam etmiştir. Bugün maalesef TBMM işlevsiz hale getirilmiş, tüm kararlar saraydan alınmaktadır. CHP olarak bizler bugün tarihsel bir görev ile karşı karşıyayız. Sadece bizler değil, ülkesini seven yurtseverler, Muhafazakârlar, demokrat, laik, milliyetçi olan her vatandaş ülkesine her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ BU ÜLKENİN GELECEĞİ VE TEMİNATIRDIR”

 

Bakın önümüzde 24 Haziran tarihinde son derece ahlaksızca planlanmış bir baskın seçimle karşı karşıyayız. Ama hiçbir şey bizi yıldıramayacaktır. Biz bu seçimde bu ülkeyi seven tüm vatandaşlarımızla birlikte laik ve hukukun egemen olduğu parlamenter sistemi kuracağız. Çocuklarımıza daha özgür ve daha güçlü bir ülke bırakacağız. Bu bayram aynı zamanda çocuklarımıza armağan edilen bir bayramdır. 1920’li yıllarda tüm dünyada yönetim yapıları askeri cuntalar tarafından diktatörlük ile yönetiliyordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına baktığımız da ise onlar parlamenter sistem ile ülkeyi yönetmeyi uygun görmüşlerdir. Meclisin açılışını da Çocuklarımıza bayram olarak armağan etmişlerdir. Çünkü çocuklarımız bu ülkenin geleceği ve teminatıdır. Bu vesile ile ben başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Meclisi kuran kahramanlarımızı saygı ve özlemle anıyorum. Tüm şehitlerimiz ile birlikte hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.




Bu haber 2542 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI