thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Bakan Ersoy 7.Gelibolu Maratonu’nda Koştu
Tarih: 25-09-2022 09:32:29 Güncelleme: 25-09-2022 09:37:29 + -


Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Gelibolu Maratonu, Kilitbahir Kalesi’nden başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10 kilometrelik parkurda mücadele etti.


Bakan Ersoy 7.Gelibolu Maratonu’nda Koştu

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Gelibolu Maratonu, Kilitbahir Kalesi’nden başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10K olarak adlandırılan 10 kilometrelik parkurda mücadele etti. 01:30:00 derece elde eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale’deki atmosferin ve yarışçıların azmini görmenin çok güzel olduğunu ifade etti.

 

Bakan Ersoy, “Sadece etkinlik sırasında değil, etkinlik dışında da bu yürüyüşlerin yapılması gerekiyor. Burada çok güzel bir parkur oluşturmuş alan başkanlığımız. Burayı bisiklet parkuru olarak da geliştirdik, geliştirmeye de devam ediyoruz. EuroVelo’nun da rotaları içine dahil edilecek burası. Avrupa’da da en çok bilinen en çok tercih edilen rotalardan biri olacak diye düşünüyoruz. Şehitliklerin arasından geçmek, o ruhu yaşamak ve hissetmenin ayrı bir önemi var bence” diye konuştu.

 

“ÇOK FAZLA ULUSLARARASI KATILIM OLDU”

Gelibolu Maratonu’nun Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nin içerisine dahil ettiklerini kaydeden Bakan Ersoy, “Bundan sonra hep aynı dönemde olması için biz de bütün desteği vereceğiz. Kültür yolu festivallerinin asli amacı zaten şehirlerimizi uluslararası marka şehirler haline getirmek buna hizmet ediyor. Bu seneki etkinliklerin ilk olmasına rağmen çok fazla uluslararası katılım oldu. Yerli katılım da çok oldu. Özellikle Çanakkaleliler çok fazla sayıda katılım gösterdi. Her etkinliğe 20-30 bin arasında katılım oldu, bu da bizi çok mutlu etti. Beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Amacımıza uygun bir şekilde bu rotaları Türkiye’nin her yerine yayacağız” şeklinde konuştu. 




Bu haber 2688 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI