thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Operasyon Başlıyor!

Tarih: 25-06-2019 09:55:20 + -


AK Parti'de beklenen kabine değişikliğinin yanı sıra seçimlerde kaybedilen il ve ilçelerde kesilecek fatura 23 Haziran sonrasına bırakılmıştı. AK Parti Çanakkale'de de 31 Mart seçimlerinin ardından görevden alınması beklenen isimlerin başında ise İl Başkanı Gültekin Yıldız ve Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek'in yanı sıra seçimlerde kaybedilen ilçe başkanları da görevden alınacağı kulislerde konuşuluyor.


Operasyon Başlıyor!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti'nin birçok Büyükşehir Belediye Başkanlığının yanı sıra il ve ilçelerde seçimleri Millet İttifakı adaylarına kaybeden AK Parti'de operasyon bekleniyordu. AK Partide sadece İl ve İlçe teşkilatlarında değil kabinede de revizyon yapılması beklenirken bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal edilmişti.

 

OPERASYON BAŞLAMIŞKEN SEÇİMLER YENİLENDİ!

6 Mayıs tarihinde YSK inanılmaz bir kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı verdi. YSK kararı sonrasında geçici olarak operasyonu durdurmuş, tüm teşkilatlar İstanbul seçimlerine ağırlık vermişlerdi.

 

23 Haziran Pazar günü İstanbul seçmeni belediye başkanı için sandık başına gitti. Yaklaşık 800 bin oy farkla İstanbul Belediye Başkanlığına tekrar Ekrem İmamoğlu oldu. Yüzde 9 gibi bir farkı ön göremeyen AK Parti Genel Merkezi, 31 Mart sonrasında başlatıp ara verdiği operasyonlara kaldığı yerden devam etme kararı aldı.

 

AK Parti genel merkezinden edinilen bilgiye göre; operasyonlar sadece İl ve İlçe başkanlıkları ile sınırlı kalmayacak, çeşitli bakanlık ve bazı Cumhurbaşkanı yardımcılarının da değiştirileceği konuşuluyor.

 

KADINLARDAN BAŞLAYAN OPERASYON DURDURULDU!

31 Mart tarihinde AK Parti Çanakkale'de ise seçim sonuçlar belli olur olmaz operasyon başlatılmıştı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, başta Gelibolu olmak üzere, Lapseki, Çan ve Ayvacık kadın kolları başkanlarının istifasını istemişti. İlk istifa ise Gelibolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şakar olmuştu.

 

LİSTENİN BAŞINDA YILDIZ VE ÖLÇEK VAR!

AK Parti Genel Merkezden edinilen bilgiye göre; İl Genel Meclisinde çoğunluğun CHP'ye geçmesi, kale olarak görülen ve birçok yatırımın yapıldığı ilçelerin kaybedilmesinin yanı sıra Merkez'de büyük bir farkla seçimlerin kaybedilmesinin sorumluları olarak İl Başkanı Gültekin Yıldız ve Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek görüldüğü belirtiliyor. Operasyonun sadece İl ve İlçe başkanlarıyla değil; il ve ilçe gençlik kolları başkanlarının yanı sıra yarım kalan Kadın Kolları başkanlarının da görevden alınmasıyla süreceği belirtiliyor.

 

GÜLTEKİN YILDIZ İLE BÜLENT TURAN ARASINDA GERİLİM!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti il başkanlığında Bülent Turan ile Gültekin Yıldız arasında gerilim olduğu biliniyordu. Öyle ki; seçimler öncesinde Turan'ın İl Başkanı Gültekin Yıldız'ı görevden almak için girişimlerde bulunduğu ve istifa ettirilmesini istediği kulislerde konuşuluyordu.  Bülent Turan'ın görevden alınmasını istediğini öğrenen İl Başkanı Gültekin Yıldız'ın ise savaşmadan geri çekilmeyeceğini yakın çevresine söylediği de kulislerden sızan bilgiler arasındaydı. Öyle ki; Gültekin Yıldız'ın yakın çevresine; "O beni görevden aldırmak istiyor ama beni bu makama Cumhurbaşkanımız seçti, getirdi. Ondan başkası istemedikçe istifa etmeyeceğim" dediği biliniyordu.

 

SEÇİM YENİLGİSİNİN BİR FATURASI DA BÜROKRATLARA!

31 Martta yüzde 60 gibi büyük bir farkla Çanakkale Belediyesinin kaybedilmesinin faturası sadece İl Başkanı Gültekin Yıldız, Merkez İlçe başkanı Yıldıray Ölçek ve diğer yöneticilere değil, AK Partili bürokratlara da kesilecek. Edinilen bilgiye göre; sağlık alanında birçok çalışana mobbing yapılması, doktorların başka şehirlere tayin istemeleri, hastanelerde yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle çalışacak doktor kalmaması gibi birçok şikayetin sorumlusu olarak görülen Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı listenin başında yer alıyor.

 

Rektörlük makamının değişmesiyle ilk sinyali verilen bürokraside değişimin sadece İl Sağlık Müdürü Taşçı ile sınırlı kalmayacağı, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu'nun da listede olduğu öğrenildi. Bu isimlerin yanı sıra birçok kurum amirinin de listelerde adının geçtiği, görevden alınacak veya başka illere tayin edilecekleri öğrenildi.




Bu haber 5411 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI