thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Yenilenebilir Enerji Sektörü Çanakkale’de Buluştu
Tarih: 12-05-2022 07:52:03 Güncelleme: 12-05-2022 08:00:03 + -


Yenilenebilir Enerjinin merkezi Güney Marmara, Enerjisa Üretim’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Rüzgar Günü”nde tüm sektör oyuncularını Çanakkale’de bir araya getirdi. Sektör lideri firmaların buluştuğu etkinlik paneller ve çalıştay ile iki gün sürecek.


Yenilenebilir Enerji Sektörü Çanakkale’de Buluştu

Yenilenebilir enerji kaynakları açısından Türkiye’nin en verimli bölgesi olan Güney Marmara, sektör için önemli bir etkinliğe evsahipliği yapıyor. Çanakkale’de Enerjisa Üretim’in öncülüğünde gerçekleştirilen Rüzgâr Günü etkinliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’de düzenlenen paneller, çalıştay ve çeşitli etkinliklerle sektör temsilcilerini ve üniversite öğrencilerini bir araya getirdi.

 

Enerjisa Üretim Rüzgar Günü ilk olarak sektör temsilcileri ve davetliler için yapılan gala yemeği ile başladı. Yemekte konuşan Enerjisa Üretim Genel Müdürü İhsan Erbil Bayçöl, sektörün öncü firmalarının temsilcileriyle birarada olmaktan ve bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Rüzgar Günü’nün gelenekselleşmesini istediklerini söyleyen Bayçöl,  Çanakkale’nin kurulu gücüyle, teknolojisiyle, insan kaynağı ile rüzgarın başkenti olduğunu söyledi. Bayçöl, Enerjisa Üretimin ilk rüzgâr santralinin de Çanakkale’de kurulduğunu ve Enerjisa Üretim olarak Çanakkale’ye değer katmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

GMKA’NIN GÜNDEMİ “DENİZÜSTÜ RÜZGÂR” ENERJİSİ

Enerjisa Üretim Genel Müdürü İhsan Erbil Bayçöl’ün ardından kürsüye gelen Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir ve Çanakkale olarak pek çok yenilenebilir enerji yatırımlarına evsahipliği yapsak da yenilenebilir enerji hakkında farkındalık oluşturmaya ve yeni yatırımlar çekmekiçin çalıştıklarını söyledi. Genel Sekreter Güç konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar GMKA, bölgede yenilenebilir enerji alanında farklı ve verimli birçok projeye mali destek sağladı. Yenilenebilir enerji alanında eksikliğini tespit ettiğimiz insan kaynağı alanında AB finansmanıyla, bölgemizdeki üniversitelerle ve firmalarla işbirliği içerisinde Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Projesini (Re-You) hayata geçirdik. Burada da durmak istemiyoruz ve Güney Marmara’yı yatırımları, teknolojisi ve insan kaynağı ile yenilenebilir enerjinin merkezi konumuna getirmek istiyoruz”.

GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Ajans olarak yeni gündemlerinin denizüstü rüzgar enerjisi olduğunun altını çizerek “Bunun için çalışmalara başladık ve detaylı bir fizibilite raporu hazırlıyoruz. Bununla yenilenebilir enerji alanında öncü olan Güney Marmara’yı denizüstü rüzgâr enerjisinin de merkezi yapmayı hedefliyoruz” dedi. Rüzgâr Günü’nden dolayı çok heyecanlı olduklarını sözlerine ekleyen Güç, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Konuşmalar, Re-You Projesinin takım lideri Dusan Gvozdenac’ın yaptığı sunumla tamamlandı.

 

Enerjisa Üretim Rüzgâr Günü’nün ilk günü; rüzgâr teknolojilerinin dünü bugünü yarını, enerji sektöründe dijitalleşme ve veri, sürdürülebilir stratejiler, rüzgar enerji santralleri yatırım süreçleri konularında düzenlenen paneller ile tamamlandı. İkinci gün ise insan kaynaklarının dönüşümü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi raporu sunumu yapıldı.




Bu haber 2428 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI