thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Prof. Dr. Alper Şener: "ÇOMÜ Ailesinin Yüzü Gülecek"
Tarih: 04-02-2023 06:38:17 Güncelleme: 04-02-2023 07:24:17 + -


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, tek hedefinin yüzü gülün bir üniversite yaratmak olduğunu belirtirken, "Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin mutlu ve huzurlu bir ortamda bilimsel çalışmalara imza atmaları için elinden ne gelirse yapacağım. Tüm mesaimi onların arasında onlarla birlikte geçireceğim. ÇOMÜ'de öğretim üyeleri ve öğrencileriyle yüzü gülecek." dedi.


Prof. Dr. Alper Şener:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, yıllarca ÇOMÜ'de görev yaptığını, ailesi gibi gördüğü üniversitedeki meslektaşları ve öğrencileri için Türkiye'de örnek projeleri hayata geçirmek istediğini söyledi. Yaşamı boyunca hep ulaşılabilir olmaya önem verdiğini anlatan Şener, "Tıp fakültesini kazandığım da babamın bana bir sözü vardı. 'Kapına gelen kimseyi geri çevirme, insanlara her zaman güler yüzle konuşmak önemlidir. Gülmek şifadır. Her zaman onların yanında olarak, yardımcı ol' dedi. Bu benim yaşam sloganım oldu. Hayatımı bu sözlerin üzerine kurdum. Bana ihtiyacı olan herkese yardımına koştum. Telefonlarım, ilk kullanmaya başladığım gün ki gibi hep aynıdır. Zaten Çanakkale'de de benim bu hassasiyetimi herkes bilir. Rektör olursam üniversiteyi Çanakkale'den yöneteceğim. Ben içinizden biriyim, bu öncede sonrada böyle devam edecek. İletişim çağında ulaşılabilir olmak en önemli kavram. Hastalarımın yanı sıra tüm vatandaşlar bana ne zaman isterse ulaşabilir. Rektör olursam da yine babamın sözleriyle yaşamıma devam edeceğim. Üniversitemizdeki meslektaşlarım ve öğrencilerim bana ne zaman isterlerse ulaşabilip, istek ve dileklerini aktarabilecek. Onlarla gerek kampüs gerekse sosyal hayatta hep beraber olacağım. Amacım üniversitedeki ailemin de her zaman ulaşabileceği bir rektör olmak" dedi.

 

Şener, çağın gereği olarak sosyal medya hesaplarını hep aktif kullandığını, aktif kullanmaya da devam edeceğini aktardı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin istemeleri durumunda aynı gün içinde beklentilerini rektörlüğe gerek yüz yüze gerekse online ortamdan iletebileceklerini anlatan Şener, şunları kaydetti: “Öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin her konuda görüş ve önerileri benim için çok değerli. ÇOMÜ'yi her konuda başarılı bir yere getireceksek, bu tek başıma benim gayretimle olmaz. Biz bir aile olarak hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. Meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin istek ve önerilerini 24 saat içinde üniversite üst yönetimimizle birlikte görüşerek. Yapıcı bir şekilde dönüş sağlayacağız. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin mutlu ve huzurlu bir ortamda bilimsel çalışmalara imza atmaları için elinden ne gelirse yapacağım. Tüm mesaimi onların arasında onlarla birlikte geçireceğim. ÇOMÜ'de öğretim üyeleri ve öğrencileriyle yüzü gülecek. Ulaşılabilirliği her alana taşıyacağız 'çınarlar ile fidanları' buluşturacağız. Kentimizde deneyimli iş insanları ile iş hayatına hazırlanan gençlerimizi aralıklar ile bir araya getireceğim. Eğitim, öğretim, akademi tabii ki çok önemli ama sahaya dokunmayan akademi kör, sağır ve dilsiz olur. Bunu bir rol model olarak Çanakkale’ye kazandıracağız."

 

"ÇOMÜ YENİ AÇILACAK BÖLÜMLER İLE ÜNİVERSİTELER ARASINDA FARK YARATACAK"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, kurmak istediği Veterinerlik Fakültesi başta olmak üzere Peynir AR-GE Merkezi ve At Yetiştiriciliği Harası ve Pansiyon ÇOMÜ'nin Türkiye'deki üniversiteler arasında önemli bir yere geleceğini söyledi. Kentteki sanayi ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Şener, projelerini anlatmaya devam ediyor.

 

Çanakkale'deki tüm kesimlerle kucaklaşan bir üniversite ortaya çıkarmak istediğini belirten Şener, "İş dünyasıyla yaptığımız görüşmelerde üniversitemizden beklentilerini dinliyorum. Bir üniversitenin başarılı olup bilimsel çalışmalar yapabilmesi için iş dünyasıyla el ele yürümesi gerekir. İş dünyasının istekleri doğrultusunda projeler geliştireceğiz. Bu sayede ÇOMÜ'de eğitim alan öğrencilerimiz hem staj hem de mezun olduktan sonra iş bulmaları kolaylaşacak. Kentimizin ekonomisinin gelişmesi demek, ÇOMÜ'nin daha çok tercih edilen üniversiteler arasına girmesini sağlayacak" dedi. Şener, Çanakkale'nin küçükbaş hayvan sayısı bakımından Türkiye'nin önemli bir merkezi olduğunu söyledi.

 

Küçükbaş hayvancılığın lokomotifi süt verimi yüksek Türk Saanen cinsi keçi üretimiyle yapıldığını belirten Şener, "Ezine'de Türkiye'nin önemli ve ilk A2 tipte süt üretimi yapılan büyükbaş hayvan ve damızlık üretim çiftliği Uluova yer almaktadır. Üniversitede veteriner teknikerliği ve laborantlık bölümü Yenice Meslek Yüksek Okulundadır. Ezine peyniri tüm Türkiye’de ve dünyada bilinen coğrafik işaretli üründür. Ezine’de Gıda İhtisas OSB mevcuttur. ÇOMÜ'de gıda mühendisliği bölümü mevcuttur. ÇOMÜ Biga MYO’unda Süt ve Besi Hayvancılığı programı, Süt ve Süt ürünleri teknolojisi programı mevcuttur. Ayrıca üniversite döner sermayesine ait işletmede ÇOMÜ markası ile ayran ve yoğurt üretimi mevcuttur. Bu kadar ciddi saha yatırımı ve uygulama alanı olan bir bölgeye veterinerlik fakültesi kurulması ve tek çatı altında toplanması gereklidir. Bilimsel ve teknik alt yapının birleştirilmesi sinerji katacaktır." diye konuştu.

 

ÇOMÜ – EZİNE OSB ORTAKLIĞINDA PEYNİR AR-GE MERKEZİ

Markalaşmanın önemine değinen Şener, "Ezine peyniri coğrafik işaretli ürünler arasında Çanakkale’ye has en iyi bilinen üründür. Bu avantajı yayınlaştırmak ve sanayi üniversite işbirliğini geliştirmek ve pekiştirmek için bu ortak araştırma merkezine ihtiyaç vardır. Dünya'da peynir denilince akıllara ilk olarak Volendam – Hollanda akla geliyor. Amacımız Ezine Peynirimizi dünyaya tanıtmak. Peynirimiz yeterli AR-GE desteği ile uluslararası piyasada var olabilecek aromatik ve besin özelliklerine sahiptir. Bunun hem standardizasyonu, hem de AR-GE’si üniversite destekli olacaktır. Burada kamu-özel sektör iş birliği hedeflenmektedir. Bu konuda yapılacak çalışmaları çok önemsiyorum." şeklinde konuştu.

 

Şener, üniversiteleri ile Türkiye Jokey Kulübü arasında işbirliği yaparak Lapseki'de At Yetiştiriciliği Harası ve Pansiyonu kurmayı hedefledikleri dile getirdi. Çanakkale 1915 köprüsü ile özellikle İstanbul'a daha da yakınlaştığını vurgulayan Şener, "Bu durumun Çanakkale için çok ciddi avantajı vardır. Lapseki bu açıdan ulaşım açısından avantajlıdır, bunun değerlendirilmesi için Lapseki MYO bünyesine 2 yıllık Atçılık ve antrenörlüğü bölümü açılması yanında uygun alan tespiti ile ÇOMÜ ile TJK işbirliği ile At Yetiştiriciliği Harası ve Pansiyonu kurulması hem üniversiteye ek gelir sağlayacaktır, hem de veterinerlik fakültesi dahil uygulama alanı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.




Bu haber 3836 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI