thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Çanakkale’de Kültür ve Sanat İçin Mekan Yok.."
Tarih: 27-09-2022 08:48:29 Güncelleme: 27-09-2022 08:50:29 + -


AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’ye tek bir tiyatro, opera ya da kongre salonu kazandırmadığı için Çanakkale Belediyesi’ni ve CHP’li Başkan Ülgür Gökhan’ı eleştiren Başkan Makas; “Kültür ve sanata sadece söylemleriyle sahip çıkıyor-muş gibi yapan ve 20 yıldır Sayın Gökhan tarafından yönetilen CHP'li Çanakkale Belediyesi keşke şehrimizde, bu tarihi festivale tahsi



AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’ye tek bir tiyatro, opera ya da kongre salonu kazandırmadığı için Çanakkale Belediyesi’ni ve CHP’li Başkan Ülgür Gökhan’ı eleştiren Başkan Makas; “Kültür ve sanata sadece söylemleriyle sahip çıkıyor-muş gibi yapan ve 20 yıldır Sayın Gökhan tarafından yönetilen CHP'li Çanakkale Belediyesi keşke şehrimizde, bu tarihi festivale tahsis edebileceği bir mekân kazandırmış olsaydı” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivali 16-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'de vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde 40’tan fazla noktada, her yaşa ve her zevke hitap eden 100'den fazla etkinlik yoğun ilgi gördü.

 

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, festivalin ardından değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’nin belki de tarihindeki en büyük kültür sanat festivaline ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Makas; “Çanakkale'miz, belki de tarihindeki en büyük kültür sanat festivaline ev sahipli yaptı. Şüphesiz bu festival Çanakkale'ye çok şey kattı” dedi.

 

“MAALESEF ŞEHRİMİZ ADINA ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM...”

Çanakkale’ye tek bir tiyatro, opera ya da kongre salonu kazandırmadığı için Çanakkale Belediyesi’ni ve CHP’li Başkan Ülgür Gökhan’ı eleştiren Başkan Makas; “Kültür, sanat, tarih ve eğlence dolu 10 gün yaşandı şehrimizde. Peki hiç aklımıza geldi mi, Çanakkale bu festivale ne kattı? 40’tan fazla mekânda, 100'den fazla etkinliğin yapıldığı koca festivalde, Çanakkale Belediyesi'nin şehrimize kazandırdığı tek bir tiyatro, opera ya da kongre salonu yok ki bu etkinliklerin en azından bir tanesi de bu mekanlarda gerçekleşmiş olsun! Maalesef şehrimiz adına çok üzücü bir durum...” diye konuştu.

 

“ÇANAKKALE'DE KÜLTÜR SANATIN ADI VAR AMA MEKÂNI YOK!”

20 yıldan beri Ülgür Gökhan tarafından yönetilen CHP'li Çanakkale Belediyesi’nin, Troya Kültür Yolu Festivali’ne tahsis edebileceği tek bir mekânı bile olmadığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Naim Makas; “Kültür ve sanata sadece söylemleriyle sahip çıkıyor-muş gibi yapan ve 20 yıldır Sn. Gökhan tarafından yönetilen CHP'li Çanakkale Belediyesi keşke şehrimizde, bu tarihi festivale tahsis edebileceği bir mekân kazandırmış olsaydı. Görüyoruz ki, Çanakkale'de kültür sanatın adı var ama mekânı yok! Bu festival vesilesiyle, şehrimizdeki mekânsal koşullarla sınırlanmış kültür sanat söylemlerinin maskesi düşmüştür! Çanakkaleli hemşerilerimizin, sanatsever dostlarımızın ve genç kardeşlerimizin takdirine bırakıyorum...” şeklinde konuştu.




Bu haber 2488 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI