thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Çanakkaleli Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi..
Tarih: 01-09-2022 07:31:53 Güncelleme: 01-09-2022 07:43:53 + -


Denizlerde av yasağının sona ermesiyle Çanakkale'deki balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Balıkçıların denize açılması öncesinde ise; Biga ilçesine bağlı Kemer köyü Balıkçı Barınağı’nda yeni av sezonu için tören düzenlendi.


Çanakkaleli Balıkçılar

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle Çanakkale'deki balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Balıkçıların denize açılması öncesinde ise; Biga ilçesine bağlı Kemer köyü Balıkçı Barınağı’nda yeni av sezonu için tören düzenlendi.

 

Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatifi önünde gerçekleştirilen av sezonu açılış törenine; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erhan Çiftçi, Çanakkale ve Tekirdağ Deniz Ürünleri Avcı ve Üreticileri Birliği Başkanı Naci Karabiber, daire müdürleri ve balıkçılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erhan Çiftçi ve Çanakkale ve Tekirdağ Deniz Ürünleri Avcı ve Üreticileri Birliği Başkanı Naci Karabiber tarafından birer konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından 2022-2023 su ürünleri av sezonu dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle açıldı.

 

00.00 gece yarısı başlayan yeni av sezonu için denize açılacak olan balıkçılar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, “2022 -2023 su ürünleri av sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesini diliyor, balıkçılarımıza rastgele diyorum” dedi. Konuşmaların ardından bereketli bir yıl olması için dualar edilip, kurdele kesildi. Son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, selamlamalarla Kemer Limanı'ndan ayrılarak Marmara Denizi'ne doğru açıldı. Balıkçılar, 'Vira Bismillah' eşliğinde av sahalarına uğurlandılar.

TEZGAHLARDA BOLLUK BEKLENİYOR

Sezon açılışı ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen “Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz hariç tüm denizlerimizde 1 Eylül 2022 tarihinde, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2022'de başlayacak. Balıkçılarımız bu gece denizlere açılacak. Tezgâhlarda yarından itibaren bolluk bekliyor. Balık tezgâhlarında hazırlıklar tamamlandı. Av yasağı boyunca çiftlik balıkları satışı yapılan tezgâhlarda yarın doluluk olması bekleniyor” dedi.

 

Çanakkale Su ürünleri Sektör Kurulu Temsilcisi ve ÇTB Başkan yardımcısı Gökhan Uysal yaptığı değerlendirmede; “Çanakkale’miz, 671 km'lik en uzun kıyı şeridine sahip olan bir il. Su ürünlerinde çok önemli bir potansiyele sahip. Bu sezon balığı bol bekliyoruz.  Av yasağının kalkmasıyla hamsi, palamut, istavrit bol olacak diye bekliyoruz. Tekne sahipleri özledikleri denizlere açılarak 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını mavi sularla buluşturacak. Rızkını denizden çıkaran tüm balıkçılarımıza bol bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

 




Bu haber 2003 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI