thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kepez Belediyesi ‘Umut Kongresi’ne Hazırlanıyor

Tarih: 06-04-2018 07:15:30 Güncelleme: 06-04-2018 07:20:30 + -


Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan 19–21 Nisan tarihleri arasında yapılacak Umut Kongresi programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı Umut Kongresine Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden de bilim adamı ve düşünürlerin katılacağını açıkladı.


Kepez Belediyesi ‘Umut Kongresi’ne Hazırlanıyor

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan Kepez Belediyesi Toplantı Salonunda basın mensupları ile buluştu.  Mutan 19–21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Umut Kongre Programı hakkında bilgi verdi. Yapılacak toplu açılış törenlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını belirten Mutan, 3 gün sürecek kongreye; Zülfü Livaneli, Ataol Behramoğlu, Yalçın Bayer, Arif Keskiner gibi isimlerin gelerek konuşma yapacağını belirtti. Mutan kongrenin geçtiğimiz yıl da ‘Güzel’ teması altında gerçekleştiğini ve bunu kitap haline getirdiklerini belirterek, bu yıl ki temanın da ‘Umut’ olmasında karar verdiklerini söyledi. Mutan açıklamalarına şöyle devam etti, “Geçtiğimiz yıl  ‘güzel’ aradık. Bu arayışımız bir buçuk 2 gün filan sürdü. Bunu bir kitaba dönüştürdük. Bilim, kültür sanatta güzeli aradık. Yabancı dil baskıyla birlikte böyle bir arşiv kitabına dönüştü. Orta Avrupa’dan Türkiye cumhuriyetlerine kadar bilim insanlarının, sanatçıların olduğu bir toplantı ile bitirdik. Beldemizin tanıtım noktasında da önemli bir adımdı. Bize keyif verince devam ettirelim dedik” ifadelerine yer verdi.

 

ÜÇ GÜN BOYUNCA HER ALANDA “UMUT” ARANACAK

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; Geçen yıl bizim onur konuğumuz vardı. Cumhuriyet Halk Partisinin Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula hocamızdı. Hatta o dedi ki çok keyifli oldu. Bunu devam ettirebilir miyiz? Belediyemizin imkanları dahilinde neden ettirmeyelim? Temasının umut olduğu ikinci uluslar arası 19–21 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşmesi üzerine karar aldık. Umut Kongremiz 3 gün sürecek. 19 Nisan Perşembe günü 09.30–10.00 gibi açılış süreci ile başlayacak. İlk oturumunu yerel yönetimlerde umut olacak. Sonra bir yemek molası vereceğiz. Eğer uygun görürse Genel Başkan yürüyüş turu yapacağız. Yürüyüşe alışkın kendileri. Turan Mildon’da olacak. Sonra saat 14.00 gibi temel atma ve toplu açılışlarımız var. Kapalı Pazaryerimizin üst katında bir tören düşünüyoruz. Genel Başkanımızı kongrenin dışında ulusal anlamda gündemi değerlendireceği, alışkın olduğumuz toplu temel atma ve açılış törenleri ile alakalı bir zeminde ağırlayacağız. Sonra gidecek. Biz kongremize iki gün daha devam edeceğiz. İnsan odaklı bir organizasyon olduğu için hemen her şey değişiyor. Biri gelecek diye kaydımızı alıyoruz. Sonra bir bakıyoruz kolunu kırıyor gelemiyor. Ama şu ana kadar kesinleşmiş, bu üç gün içinde beldemize gelecek beldemizde buluşacak bilim kültür ve sanat insanları ile alakalı bir programımız var. O zannediyorum Pazartesi günü bir kitapçık haline dönüşecek” dedi.

BİLİM SANAT ADINA ÖNEMLİ İSİMLER GELİYOR

Gelecek isimlerle ilgili de bilgi veren Mutan, “Türkiye’nin en yavaş şehrinin Belediye Başkanı Tunç Soyer gelecek. Ataol Behramoğlu, Zülfü Livaneli, Yalçın Bayer, Arif Keskiner gibi isimler bizimle olacak. 120’ye yakın bir tebliğinin başvuruldu bir kongre olacak. İngiltere’den gelen kadın bir dekanımız olacak. 60–70 civarında bilim, sanat insanı var. Onlarla birlikte olacağız. Beldemizi, Çanakkale’mizi tanıtacağız” dedi.

 

İLÇE OLACAKTIK NE OLDU?

İlçe olacaktık n’oldu? diyen Mutan, “Ben inatla hala ilçe olmak istiyorum. Hiçbir engel yok. Büyükşehir hikayesi bitti ama benim ilçe olmama engel yok yine. Pankartlar duruyor hala. Nereye kadar duracak? Duracağı yere kadar duracak. Her gün her gün demeçler veriliyordu. Ne oldu? Ben hala ilçe olmak istiyorum. Hak etmiyor mu Kepez? Hak ediyor” şeklinde konuştu.




Bu haber 4732 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI