thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’nin “Kadın Dostu” Şirketleri!

Tarih: 09-11-2022 06:33:05 Güncelleme: 09-11-2022 07:11:05 + -


Capital Dergisi tarafından iş yaşamında kadın istihdamının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen “Kadın Dostu Şirketler 2021” araştırmasında yer alan ilk 100 şirket açıklandı. Çanakkale’de binlerce kişiye istihdam sağlayan yurtdışına yaptıkları ihracat ile katma değer üreten Doğanlar Yatırım Holding ve Dardanel A.Ş, Kadın Dostu şirketler araştırmasında ilk 100 içerisine girmeyi başardılar.


Çanakkale’nin “Kadın Dostu” Şirketleri!

Capital Dergisi, 10 yıldır kadının ekonomideki gücünü artırmak için çalışan şirketleri desteklemek amacıyla “Kadın Dostu Şirketler” araştırmasını hayata geçiriyor. Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğine en büyük katkıyı yapan şirket ve grupları ortaya koymayı amaçlayan bu araştırmada yer alan şirketler, düzenlenen törenle ödüllendiriliyorlar.

 

Bu yıl 10’uncusu yayınlanan “Kadın Dostu Şirketler” araştırması, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin kadın çalışan, kadın yönetici ve kadın yönetim kurulu üyeleriyle ilgili önemli verileri ortaya koydu.

 

İLK 5 ŞİRKETTE KADIN ÇALIŞAN SAYISI 83 BİN!

Kadın Dostu Şirketler sıralamasında 32 bin 370 kadın çalışan sayısı ile tüm çalışanları arasında Kadın çalışan oranı yüzde 59,9’a yükselen LC Waikiki Mağazacılık ilk sırayı aldı. ISS Tesis Yönetim Hizmetleri ise toplam kadın çalışan sayısı 18 bin 116 iken; toplam çalışan içerisinde kadın çalışan oranı yüzde 43,8 ile ikinci sırada yer aldı. Migros 16 bin 11 kadın çalışanı ve yüzde 39,6 oran ile üçüncü sırada yer alırken; Acıbadem Sağlık Hizmetleri 13 bin 856 Kadın Çalışanı ve yüzde 61,6 kadın çalıştırma oranı ile dördüncü sıra da yer aldı. Sofra Compass Group Türkiye firması ise 11 bin 878 kadın çalışanı ve kadın çalışma oranı yüzde 40 ile beşinci sırada yer aldı.

DARDANEL BİN 630 KADIN ÇALIŞANI İLE LİSTEYE GİRDİ

Türkiye’nin konserve balık sektöründe açık ara lider konumda bulunan, Çanakkale’nin köklü şirketlerinden Dardanel A.Ş’de bu yıl listede 56’ncı sırada yer aldı. Toplam çalışan sayısı 2 bin 421 olan şirkette; kadın çalışan sayısı ise Bin 630 olarak belirtildi. Dardanel A.Ş’de çalışan Kadınların toplam çalışan sayısındaki oranı ise yüzde 67,3 olarak belirlendi.

 

YÖNETİMİNDEN EN ÇOK KADIN BULUNAN ŞİRKET: DOĞTAŞ KELEBEK

Bünyesindeki tüm şirketlerde karar verici pozisyonlarda kadınlara yer veren Doğanlar Yatırım Holding bünyesindeki Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu Yönetim Kurulu’nda kadın oranı yüzde 50’olmuştu. Bu sebeple de 2021 yılı Aralık ayında Yönetim Kurulunda Kadın Derneği tarafından ödül verilmişti.

Kadın Dostu Markalar Platformu ise Mart ayında düzenlenen ödül töreni ile Doğanlar Yatırım Holdinge, kadınlara tanıdığı imkanlar nedeniyle "Fırsat Eşitliği" ödülü, yine holding bünyesindeki Biotrend Enerji ise yürüttüğü "Şiddet Farkındalığı Eğitimleri" kapsamında ödüllendirilerek "Kadın Dostu Marka" Ödülüne layık görülmüştü.

 

Capital Dergisi tarafından sonuçlandırılan araştırma da Türkiye’nin mobilya sektöründe lider markaları olan Doğtaş ve Kelebek Mobilya da “Kadın Dostu Şirketler” sıralamasında yer aldı. 87’nci sırada yer alan Doğtaş Kelebek Mobilya’da kadın istihdam sayısı 714’e yükselirken; kadın çalışanların toplam çalışanlara oranı ise yüzde 31,6 olarak belirlendi.




Bu haber 2799 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI