thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale'nin Enflasyonu Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Tarih: 06-12-2021 05:46:22 Güncelleme: 06-12-2021 06:01:22 + -


Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK) yıllık ve Kasım ayını kapsayan Tüketici Fiyat Endeksini açıkladı. 2021 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre Türkiye’de enflasyon yüzde 19,89 artış gösterirken TR22 (Balıkesir, Çanakkale) istatistikî bölgesinde enflasyon oranı 21,11 artış göstererek 14.sırada yer aldı.


Çanakkale'nin Enflasyonu Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Çanakkale’de yıllık ve Kasım ayını kapsayan enflasyon oranları ise Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı! Çanakkale’de vatandaşların Giyim ve Ayakkabı giderlerine harcadığı aylık harcamalarındaki payı bu at açıklanmadı! Çanakkalelilerin bütçelerinde harcama yaptıkları diğer kalemlerden birisi olan Alkollü içecekler ve tütün masrafları da açıklanmayan bir başka gider kalemi oldu.

 

ULAŞIM GİDERLERİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde ulaşım giderleri yüzde 6,31 oranında zamlanırken; Çanakkaleliler maalesef ulaşımı Türkiye genelinin üzerinde oldu. Çanakkalelilerin bütçelerinde yüzde 15,49 oranında bir harcamaya yaptığı ulaşım masrafları geçtiğimiz aya göre Kasım ayında yüzde 7,87 oranında zamlandı.

 

Çanakkale il genelinde lokanta ve otellerde konaklama giderleri de önceki aya göre zamlandı. TUİK verilerine göre Çanakkale’de Kasım ayında lokanta ve otel ücretleri yüzde 2,17 oranında zamlandı.

 

KONUT MASRAFLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Çanakkale’de konut kira oranları geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında zamlandığı, kiralık uygun fiyata konut bulmanın zorluğu çeşitli defalar gündem olmuştu. Fakat TUİK’in Kasım verilerine göre Türkiye genelinde konut giderleri Kasım ayında yüzde 3,12 oranında zamlanırken; Çanakkale’de bu oran TUİK’e göre yüzde 5,10 oranında gerçekleşti. Öte yandan Çanakkale’de yaşayan vatandaşların bütçelerinden konut giderleri için harcadığı kalem ise ulaştırma masraflarının altında kalması dikkat çekti. Çanakkale’de yaşayan vatandaşlar bütçelerinin yüzde 15,36 oranını konut masrafı olarak harcıyorlar.

GIDA FİYATLARI YERİNDE DURMUYOR!

TUİK özellikle son yıllarda gıda fiyatları başta olmak üzere Enflasyon verilerini doğru yansıtmadığına yönelik eleştirilerle gündeme geliyor. TUİK verilerine göre Kasım ayında Türkiye’de gıda fiyatları yüzde 3,92 oranında zamlanırken; Çanakkale’de bu oran yüzde 2,78 olarak gerçekleştiğini açıklaması dikkat çekti. Çanakkale’de yaşayan vatandaşların bütçelerinden gıda ve alkolsüz içeceklere harcadığı oran ise yüzde 25,94 olarak gösterildi.

 

Çanakkalelilerin bütçelerinde yüzde 8,64 oranında pata sahip olan ev eşyası kalemi ise Kasım ayında zamlanan bir başka harcama olarak kayıtlarda yer aldı. Çanakkale’de Kasım ayında önceki aya göre ev eşyası harcamaları yüzde 4,06 oranında zamlandı. TUİK’e göre Çanakkale’de yaşayan vatandaşların bütçelerinde harcama yaptığı 6 kaleme ortalama yüzde 3,74 oranında zam gelirken, bu oran Türkiye genelinin üzerinde olduğu görülüyor.




Bu haber 3693 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI