thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’de Rüzgârlar Tersten Esiyor!

Tarih: 11-01-2021 06:34:58 Güncelleme: 11-01-2021 06:35:58 + -


Çanakkale’de Ankara’nın aksine; CHP ile İYİ Parti arasında gergin, AKP ile CHP arasında sıcak rüzgârlar esiyor…


Çanakkale’de Rüzgârlar Tersten Esiyor!

Ankara’da AK Parti ve MHP’ye karşı ortak hareket eden CHP ve İYİ Parti arasından Çanakkale’de soğuk rüzgârlar eserken. AK Parti ile CHP arasındaki yakınlaşma siyasi ezberleri alt üst ediyor. Önce CHP’li Ülgür Gökhan ile AK Parti Bülent Turan ‘ın bir araya gelmesi ve ardından yapılan açıklamalar ile sıcak mesajlar verilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.  Gerçekleşen son meclis toplantısında İYİ Partili meclis üyesi Burak Kunt’a tepki gösteren Ülgür Gökhan’ın söylediği “İYİ Parti varlığını CHP’ye borçludur” sözleri ise “ittifaklar çatırdıyor mu ?” sorusunu gündeme getirmişti. Genel merkezlerinde büyük bir dikkat ile takip ettiği gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olmaya başladı.

 

YAKINLAŞMA MI? SİYASETTE DEĞİŞİMİN İŞARETİ Mİ?

AK Partili Bülent Turan ile CHP’li Ülgür Gökhan’ın yakınlaşmaları üzerinden yaşanan siyasi çalkantı CHP ve AK Parti kulislerinden yakın takip ediliyor.Ziyaret sonrasında sosyal medyadan Bülent Turan ile fotoğrafını paylaşan Ülgür Gökhan, Turan’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini ederek, ilk sıcak adımı atmıştı. Ziyaret sonrasında Ülgür Gökhan’ın teşekkürüne ise Bülent Turan cephesinden yoğun eleştiri gelse de sonrası ardı ardına yapılan sıcak açıklamalar diyaloğun devam edeceğinin göstergesi oldu. Bülent Turan’ın sert eleştirileri karşılığında ise ne CHP İl Yönetiminde ne de Çanakkale Belediye Başkanlığından hiçbir yanıt verilmesi ise dikkat çekti.  Yapılan eleştiriler Belediye Meclis gündeminde bile gündem olmadı.

 

GÖKHAN’DAN ORTAK AKIL AÇIKLAMASI!

Yıllardır Çanakkale’de söz sahibi olan her kişinin “Ortak Akıl” çağrısı yapması hep karşılıksız kalırdı. Çanakkale Belediyesi, STK’lar ve Bürokrasi arasında yaşanan fikir ayrılıkları Çanakkale’nin önündeki engel olarak görülürdü. Ortak Aklın neden oluşturulamadığı, nedeni birlikte hareket edilemediği konusunda taraflar birbirini suçlarken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Ortak Akılla hareket edeceğini açıklaması dikkat çekti.

 

“BU KONUDA BAYA DÜŞÜNDÜM..”

Yıllardır kamuoyunda Belediye ile diğer STK ve kamu kurumları arasında gerilim olduğu bilinirken; Ortak Akıl çağrıları karşılıksız kalıyordu. Artık yeni bir döneme geçtiğini açıklayan Ülgür Gökhan kentteki tüm aktörlerle ortak akılla çalışacaklarını açıkladı; Gökhan; “Köprü oluyor ama Çanakkale ne olacak? Kim bilecek bunun ne olacağını? Biz bunu konuşmaz, proje üretmezsek, bunu ilgililere anlatmazsak bunlara kim karar verecek? ÇTSO başkanını haklı serzenişi var. Birlik ve bütünlük içerisinde geleceğimizi hazırlamak için mücadele edeceğimizi açıklamak istiyorum. Bu konuda baya düşündüm” ifadelerini kullandı.

 

İYİ PARTİLİLERLE KAVGA

Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti genel başkanlarından başlayan ortak hareket etme ve birlikte siyaset yapma kararı maalesef Çanakkale merkezde olmuyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana İYİ Parti İl Yönetimi ile Çanakkale Belediyesi arasında yaşanan gerilim bir türlü dinmedi. İki partinin Genel Merkezinden talimatla oluşturulan komisyon da sorunları çözemedi. Son meclis toplantısında Burak Kunt’un açıklamalarına tepki gösteren Ülgür Gökhan’ın “İYİ Parti varlığını CHP’ye borçludur” sözleri Çanakkale sınırlarını şimdiden aştı. Bu gerilimin nereye varacağı bilinmezken, ittifak ortakları arasında tamiri zor bir durum oluştuğuna kesin gözüyle bakılıyor.




Bu haber 6195 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI