thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’de Kruvaziyer Turizmi Bereketi

Tarih: 01-07-2022 06:17:33 Güncelleme: 01-07-2022 11:00:33 + -


Azamara ve Viking Sky isimli kruvaziyer gemileri bugün erken saatlerde Çanakkale’ye geldiler. İki gemiden 1000’e yakın turist Çanakkale’nin tarihi ve turistik bölgelerini gezme ve tanıma imkânı buldular. 2023 yılı için kesinleşmiş Kruvaziyer gemi sayısının ise 55’e ulaştığı, önümüzde günlerde ise sayının 100’ü geçeceği tahmin ediliyor.


Çanakkale’de Kruvaziyer Turizmi Bereketi

Salgın döneminde yerinde sayan kruvaziyer turizmi, yeniden harekete geçti. Dev gemilerin rotası tekrar Türkiye'ye döndü. 2022'nin ilk 5 ayında 81 bini aşkın yolcu ağırlandı. Yılsonunda ise 1 milyondan fazla turiste ulaşılması hedefleniyor.

 

TROYA ANTİK KENTİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kepez Limanına bu sabah Azamara ve Viking Sky isimli iki kruvaziyer gemisi yanaştı. Tura turizmin yetkililerinin operasyonunu yürüttüğü turlarda 1000’e yakın turist, rehberler eşliğinde Çanakkale’nin tarihi ve turistik bölgelerine ziyaretlerde bulundular. Turistlerin ise en çok ilgi gösterdiği bölgelerin başında ise Troya antik kenti, Troya müzesi ve Gelibolu Tarihi Alanı olduğu belirtildi. Çanakkale merkezi de gezme imkanı bulan turistler akşam saatlerinde ise gemilerine geri döndüler.

 

“ÇANAKKALE’NİN DEĞERLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TANIRIYORUZ”

Çanakkale Rehberler Odası Kurucu ve eski başkanı Adem Biçer yaptığı açıklamada; Çanakkale’nin tüm değerlerini rehberler olarak tanıtmayı görev edindiklerini söyledi. Biçer yaptığı açıklamada; “Rehberler olarak Çanakkale’nin ekonomisine ve tanıtımına katkı sunmayı kendimize ayrı bir görev olarak görüyoruz. İlimizi tanıtmak ve gelecek yıllarda daha fazla turistin Çanakkale’ye gelmesi için diğer rehber arkadaşlarımızla birlikte özveriyle çalışıyoruz” dedi.

 

“2023 YILINDA KESİNLEŞMİŞ 55 GEMİ VAR. SAYI ARTACAKTIR”

Adem Biçer tekrar başlayan Kruvaziyer Turizmi’nin duraklarının birisinin de Çanakkale olmasının önemine dikkat çekerek; “2022 yılı için 45 gemi deniyordu ancak, son taleplerle birlikte bu sayının 60’a ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2023 yılı için ise bize şuanda kesinleşen 55 gemi var; bu sayının 100’ün üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Bu da demek oluyor ki; Çanakkale’ye bir kruvaziyer limanı ihtiyacı var. Bir kruvaziyer limanı yapılırsa yılda 250’den fazla gemi Çanakkale’de durabilir” dedi.




Bu haber 4792 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI