thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Büyük Yatırımlar, Büyük Hayallerle Başlar”

Tarih: 18-03-2022 11:41:01 Güncelleme: 18-03-2022 11:50:01 + -


Asrın Projesi olarak görülen Anadolu ve Avrupa’yı Çanakkale üzerinden bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü için beklentiler büyük. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkale ve bölge için çok kıymetli bir yatırım olduğunu söyledi.


“Büyük Yatırımlar, Büyük Hayallerle Başlar”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsünün hizmete açılması ile birlikte yıllarca süren zorlukların da aşılacağına dikkat çekerek; "Her ne kadar vapur süresi yarım saat olsa da in-bin, kar kışta, fırtınada bekle, bayram tatillerinde benzer yoğunluklarda bekle; 2-3 saati bulan bir yolculuktu o bölge. Bizim hastamız olur, karşıya geçmek için çok ısrarla kaptan ararız. Gemi, vapur bulmaya çalışırız. Meyvecimiz hale meyve gönderecektir, bununla ilgili yazın çok yoğunluk vardır. Bizi ararlar 'eğer şu gemiye şu vapura binemezsem bizim meyvemiz bozulacaktır' diye... Balıkçımız benzer sıkıntı yaşar. Ambulans geçecek geçemez; rüzgâr ve sis var vapur kalkmaz. Turizmle ilgili otobüsle turist getirenler hep dert yandılar bugüne kadar. Hep bu konularda vatandaşımız dert yandı bizlere. Bu konu bölge için çok hassas bir konu" dedi.

 

Bülent Turan, Çanakkale'nin her türlü imkânı olduğu özel bir kent olduğunu söyleyerek, "Şimdiye kadar; 'yaparız' dedik, 'yapamazlar' dediler. Temel attık 'seçim yatırımı' dediler. Direkler yükseldi 'asla bitmez' dediler. Ama 4 yıl gibi çok kısa sürede dünyanın en uzun asma köprüsünün bitmesine şahitlik ediyoruz. Dünyanın en büyük köprüsünü açıyoruz. Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı 18 Mart'ta onurla gururla açma imkânı bulacağız" diye konuştu.

 

BÜYÜK YATIRIMLAR, BÜYÜK HAYALLERLE BAŞLAR

Bülent Turan, köprünün birçok özelliğinin bulunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: "4 bin 600 metre gibi çok çok uzun bir köprü. 2 bin 23 metre iki ayak aralığıyla Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına atıfla, 318 metre ayak yüksekliğiyle 18 Mart'a atıfla hazırlanan bir köprü. 162 bin kilometre tel kullanıldı. Yani dünyayı 4 defa saracak kadar bir telden bahsediyoruz. Devasa bir yapı. 15 ülkeden 12 bin kişi çalıştı, farklı zamanlarda. Kırmızı-beyaz betonlarıyla Türk bayrağımıza atıfla hazırlanan bir betonarme.. Ayak viyadükleri, şehitliğimizin abidesi olan o görselle beraber hazırlanmış bir yapı. Kuleler üzerinde Seyit Onbaşı'nın top mermileri ve tarihi dokunun da olacağı özel bir mimari. Sultan 2'nci Abdülhamit 1879 yılında o bölgede bir köprü projesi yapıyor. Büyük yatırımlar, büyük hayallerle başlar. O hayalini 93 harbi ve sonraki krizlerle hayata geçiremiyor. 2'nci Abdülhamit'in 150 sene önce hayal ettiği o projenin daha ötesini biz hayata geçirdik."

'YATIRIMLARINI BU BÖLGEYE KAYDIRACAKLAR'

Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkale'ye büyük kazanımlar sağlayacağını belirterek, "Öncelikle köprünün olmasından dolayı egzoz salınımına engel olunacak. Bu büyük bir kazanç çevre açısından. Malkara-İstanbul hattı 40 kilometre azalıyor Çanakkale'ye göre. Bu yatırımcıların daha fazla ilgi duyması demek. İnsanlar yatırımlarını bu bölgeye kaydırmaya başlayacak. 'Ulaşım varsa imkânlar daha rahat olacak' diye orayı tercih edecekler. Çok büyük rakamları bulan bir ekonomik değer elde etmiş olacağız" ifadesini kullandı.

 

"ÇANAKKALE ŞAHLANACAK"

Köprünün bölge ekonomisine ciddi bir kazanım sağlayacağını belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Simgelerin köprüsü, Çanakkale Köprüsü'nün her anlamda Türkiye'nin sembollerinden biri haline geleceğini söyledi. Çanakkale'nin turizm, tarım ve sanayi anlamında çok kıymetli ve çok değerli olduğunun altını çizen Bülent Turan, "Fakat ulaşımın olmadığı yer gelişmede sıkıntı yaşar, ulaşım varsa gelişim olur. Köprümüzden sonra bölgemiz her alanda ayağa kalkacak. Şahlanacak. Tarımdan turizme, sanayiden istihdama kadar her alanda bölgemize ciddi bir kazanç getirecek . Çanakkale'de bu yıl tarımda 500 bin ton ilave üretim artışı olmuş. 1915 Çanakkale Köprüsü kendi trafiğini kendi oluşturacak. Bu köprü sayesinde bölgemizde ciddi bir iş istihdamı da oluşacak ." dedi.

 

"567 MİLYON TASARRUF"

Köprünün ekonomik kazanımlarının yanı sıra ciddi bir tasarruf sağlayacağını da belirten Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yapılan her yeni köprü, her tünel, her yol, akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katmaktadır. Çanakkale Boğazı'ndan devam etmekte olan feribot geçişi, özellikle yaz aylarında hem yolculara hem de Çanakkalelilere dayanılmaz bir çile çektiriyordu. Köprümüz tüm bu zorlukları ortadan kaldıracak, Çanakkale'de ve bölgesinde yaşamı adeta kökten değiştirecektir. 1915 Çanakkale Köprüsü, feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle çoğu zaman saatler süren Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresini altı dakikaya kadar indirecek. Proje tamamlandığında yıllık zaman tasarruf tutarı 465 milyon liraya, akaryakıt tasarruf tutarı ise 102 milyon liraya ulaşacak. Kısaca her yıl toplam 567 milyon lira tasarruf sağlayacağız" şeklinde konuştu.




Bu haber 3144 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI