thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bülent Öz “Ödedikçe Artan Borç” İçin Ankara’da..

Tarih: 12-02-2022 06:15:01 Güncelleme: 12-02-2022 07:25:01 + -


Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, önceki dönem Japon Uluslararası Kalkınma Ajansından (JİCA) çekilen döviz karşılığı kredinin Çan ve Belediye üzerindeki olumsuz ekonomik etkisini azaltmak için girişimlerini sürdürüyor.


Bülent Öz “Ödedikçe Artan Borç” İçin Ankara’da..

AK Partili Abdurrahman Kuzu, belediye başkanlığı döneminde Çan’da atık su arıtma tesisi, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı yaptırmak için, o dönem uygun kredi imkânları ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansından 14 milyon 805 bin 190 lira 58 kuruş TL kredi kullanmıştı. 2036 yılına kadar taksitlendirilen kredi borcu için Çan Belediyesi 6 taksitte toplam 11 milyon 793 bin 526 lira 61 kuruş ödenmesine karşılık; artan döviz kurları nedeniyle Belediyenin borcu 84 Milyon lirayı geçmişti.

 

14 MİLYONLUK BORCUN, 11 MİLYONU ÖDENDİ.. BORÇ 84 MİLYONA ÇIKTI!

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, belediyenin borç yükü altında ezildiğini, belediyenin yapmak zorunda olduğu iş ve işlemler için büyük özveri ile çalıştıklarını açıklamıştı. Artan döviz kurları nedeniyle belediyenin projelerini hayata geçirmekte zorlandıklarını duyuran Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, JİCA ile borcun tekrar yapılandırılması veya düşürülmesi konusunda girişimlerde bulunacaklarını açıklamıştı.

 

BAŞKAN ÖZ, JİCA BAŞKANIYLA BİR ARAYA GELDİ

Çan Belediyesinin geleceğine ipotek olarak nitelendirilen JİCA Borcu nedeniyle Belediye Başkanı Bülent Öz Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaret ve temasları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bülent Öz; “CHP Genel Merkezimizinde yakından takip ettiği süreçte, Yerel Yönetimlerden sorumlu CHP Adana Milletvekilimiz Burhanettin Bulut, Mali Hizmetler Müdürümüz Ali Yavaş ve Avukatımız Bihter Bilir İzmirli ile birlikte Japon Uluslararası Kalkınma Ajansından (JİCA) önceki dönem çekilen kredinin kur farkından oluşan TL karşılığı artışın tekrar uyarlanması için bir görüşme gerçekleştirdik. Daha önce İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığında yaptığımız görüşmeden sonra bugünde ajans merkez binasında, JİCA Başkanı Ikuro Nobuhiro ve heyeti ile bir araya geldik” dedi.

 

“GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRECEK”

Başkan Bülent Öz ayrıca, “Böylelikle artan döviz kurunun çekilen kredi üzerindeki olumsuz etkilerinin telafisi için artış öncesi kur sabitleme ya da sözleşmenin yeniden uyarlanması konusunda taleplerimizi bir kez daha iletmiş olduk. Yaptığımız sunum sonrası çekilen kredinin kur artışından kaynaklı ilçemiz ve belediyemiz üzerindeki ekonomik etkisinin azaltılması yönünde görüşmelerimiz devam edecek” bilgisini paylaştı.




Bu haber 3049 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI